Danmarks hyggeligste julemarkeder

Der findes rigtig mange lækre julemarkeder i Danmark, hvor man kan nyde et glas varm gløgg og blive opslugt af den gode julestemning. Men i den travle julemåned kan det måske være svært at nå dem alle. Vi har derfor samlet et udvalg af nogle af de hyggeligste. 

København

Tivolis julemarked

Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V
Hvornår: 19. nov. – 31. dec.
Åbningstider: søn-tors: 11-23, fre-lør: 11-24

Boderne snor sig langs stierne og bugner med alt fra ny kogte kæmpeklejner, honningkager til nybagte pandekager. Lyder det ikke godt? Det synes vi! Vi skal i hvert fald ind i Tivoli og forsyne os med nordisk kunsthåndværk og gør-det-selv julepynt. Og ikke mindst gå rundt i haven, som er pyntet op med tusindvis af julelys.

____________________

Julemarked på Højbro Plads

Hvor: Højbro Plads, 1200 København K
Hvornår: 18. nov – 23. dec.
Åbningstider: man-ons: 11-19, tor: 11-20, fre-lør: 11-21 og søn: 11-18

I løbet af din juleshopping – hvis ellers du er kommet så langt – er du måske gået forbi julemarkedet på Højbro Plads. Uanset, så er markedet et mere målrettet besøg værd. Udover lækkert mundgodt finder du pyntede juletræer, 80.000 funklende julelys, drillenisser, rensdyr og julemandens kane. Julestemningen er i hvert fald 100% garanteret!


Nordsjælland

Jul på Kronborg

Hvor: Kronborg 2c, 3000 Helsingør
Hvornår: 3. – 4. dec. og 10. – 11. dec.
Åbningstider: Hver dag fra 10-17

Kongernes slot er fascinerende, specielt når det samtidig danner rammen om et af Danmarks største julemarkeder med kvalitetsvarer og familiehygge med juleeventyr, ballet, teater og julegodter. Team Chri Chri har allerede det ene ben ude af døren! Fra d. 3. december er juletræet nemlig pyntet , og de mindste bliver underholdt med julehistorier og sang.

____________________

Julemarked på Rosendal

Hvor: Rosendalsvej 5, 3140
Hvornår: 19. nov. – 23. dec.
Åbningstider: Hver dag fra 10-17

Gården Rosendal ved Ålsgårde lige uden for Helsingør er fra 1826. Den skaber derfor de perfekte rammer for et autentisk julemarked, der emmer af illusionen om, hvordan det var engang. Det er det perfekte sted at forsvinde lidt væk fra den travle hverdag og komme i vaske ægte julestemning. Ja tak! 


Midt og Vestsjælland

Jul på Ryegaard

Hvor: Munkholmvej 380, Rye, 4060 Kirke Såby
Hvornår: 3. – 4. dec. og 16. – 18. dec.
Åbningstider: fre: 16-19, lør-søn: 10-16

Lille, hyggeligt julemarked i den gamle hestestald fra 1656. Boderne byder på en lang række kvalitetsprodukter, lige fra øl og bolsjer til håndmalede julekugler. Nogle gange er de små gaver altså bare de bedste 🙂


Sydsjælland og Lolland Falster


Julemarked på Engestofte Gods

Hvor: Søvej 10, Maribo
Hvornår: 3. – 4. dec.
Åbningstider: hver dag fra kl. 10-16

Engetofte Gods byder indenfor på et af Danmarks største herregårds-julemarkeder. Udover et hav af prægtige stader med lokale fødevarer og kvalitetsprodukter, kan du finde kunsthåndværk, moderne design, nisser og meget meget mere. For de kreative er det også muligt at lave sin egen juledekoration – er det noget for dig?


Nordjylland

Julemarked på Gammeltorv i Aalborg

Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 18. nov. – 23. dec.
Åbningstider: Hver dag fra 12-18

Julemarkedet i Aalborg er en skøn tradition med alt, hvad varme julehjerter begærer: søde sager, julehytter og pariserhjul. Det føles næsten som at gå ind i et juleeventyr! Hvis I så endda er så heldige, at sneen daler samtidigt, er juleoplevelsen for alvor fuldendt.

____________________

Julemarked på Knivholt Hovedgaard

Hvor: Hjørringvej 180, 9900 Frederikshavn
Hvornår: 10. – 11. dec.

Julemarkedet på Knivholt er en årlig tilbagevendende begivenhed. Og hvis du ikke har været der før, så er det i hvert fald på tide nu. Hele den gamle gård omdannes til et stort julemarked med boder, musik, juletræssalg og masser af mundgodt. Mums!


Midtjylland

Jul i Den Gamle By

Hvor: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C
Hvornår: 19. nov. – 30. dec. (lukket den 24. og 25. dec.)
Åbningstider: Weekend: 10-18, hverdage: 10-20

Den Gamle By er altid hyggelig, men december er bestemt ingen undtagelse. I julen pynter de nemlig op med juleudstillinger, butikker og markedsboder. Julen i Den Gamle By er en skildring af julens historie og den måde, vi har fejret julen på. Og som om, at det ikke var nok, så er det krydret med aktiviteter for både børn og voksne, blandt andet en labyrint i julehuset.

____________________

Byens kunst- og julemarked

Hvor: Ridehuset, Vester Alle 3, 8000 Aarhus C
Hvornår: 25. nov. – 21. dec.
Åbningstider: Weekend: 11-17, hverdage: 12-18

Du vil ikke fortryde at lægge vejen forbi det smukt julepyntede Ridehuset i hjertet af Aarhus. Tværtimod! Julemarkedet består af 85 stande med helt unikke varer – alt der sælges skal nemlig være hjemmelavet. Kunstnerne står selv bag disken, og der vil løbende være udskiftning. Så har du også den perfekte undskyldning for at komme igen.


Syd- og Sønderjylland


Julemarked på Gram Slot

Hvor: Krusmøllevej 10, 6200 Aabenraa
Hvornår: 22. Okt. – 23. Dec.
Åbningstider: Hver dag fra kl. 11-17

Julemarkedet på Krusmølle er en legendarisk tradition, som hvert år besøges af omkring 30.000 gæster. 2000 m2 er simpelthen proppet med frække nisser, fromme engle, glaskugler i forvandlingsfarver og juleeffekter, som man ikke engang har fantasi til at forestille sig.

____________________

Julemarked på Tirsbæk Gods

Hvor: Tirsbækvej 135, 7120 Vejle Ø
Hvornår: 10. – 11. og 17. – 18. dec.
Åbningstider: Hver dag fra kl. 11-17

Tirsbæk Gods byder på den ægte, rå julestemning. Her kan du fælde juletræet i skoven og se den store udstilling i laderne, mens de små får en ridetur og de lidt større en tur i terrænet i en Land Rover. Og så er der selvfølgelig også rig mulighed for at smovse sig i gløgg, æbleskiver og ny kogte klejner i Herskabsstalden.


Fyn og øerne

H.C. Andersen Julemarkedet

Hvor: Området ved Sortebrødre Torv, 5000 Odense C
Hvornår: 2. – 4. og 9. – 11. dec
Åbningstider: Fre: 15-19, lør. 10-18 og søn. 10-17

Hver jul forvandles den smukke gamle bydel ved H.C. Andersens Hus til én stor markedsplads med jul som i gamle dage på den kendte eventyrforfatters tid. Det betyder, at det myldrer med gøglere, nisser, lirekassemænd, markedsfolk og julekor. Dette julemarked må I simpelthen ikke gå glip af!

Kilde: søndag.dk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være