Byguides

Den ultimative guide til Aarhus

Mangler du den ultimative guide til Aarhus med tips til, hvad du skal se, spise og opleve? Så se med her! Thit fra thitlund.dk har sammensat en guide, du kan bruge som inspiration til, hvad du kan lave, hvis du besøger byen for første gang eller til at genbesøge nogle af de dejlige perler, vi har.

Se mere til Thit på hendes blog.

Yndlingsgader

Vestergade

Jægergårdsgade

Mejlgade

Ø-gadekvarteret

Morgenmad

Bernth & Co – lækker, nordisk morgenmad med brød, der slår samtlige bagere. Faktisk vil jeg mene, at de laver byens bedste morgenmad. 3 retter koster 75 kroner, 5 retter 115 kroner.

Global Flakket – hvis man vil have billig morgenmad, skal man gå ned forbi åen i hverdagene. Der koster morgenmaden kun 40 kroner. Den bedste billige morgenmadstallerken får man hos Globen Flakket.

The Lazy Wombat – anderledes, australsk inspireret cafe med god kaffe fra Sigfreds og smørtunge croissants. Det er ikke verdens hyggeligste sted, men de laver solid og anderledes morgenmad. Prøv deres ricotta pandekager eller mashed avokado-mad.

Fika – i hyggelige Jægergårdsgade ligger Cafe Fika. En mega hyggelig cafe, der serverer god morgenmad og lækre juice. Alt er økologisk, og de er gode, hvis du er veganer eller vegetar. 

Frokost

Vesterlauget – laver lækre smørrebrød. Sid udenfor og nyd Vestergade.

Street Food – man kan vist ikke nævne Aarhus uden at sige Aarhus Street Food. Det er en sikker vinder.

Fika – her får Fika i Jægergårdsgade lov at snige sig med igen. De laver nemlig sublim frokost. Jeg er særligt vild med deres wraps. 

Aftensmad

Oli Nico – Oli Nico i Mejlgade har et godt, solidt menukort. Spis enten 2 eller 3 retter eller nyd nogle af deres klassiskere – eksempelvis moules frites.

Forlæns og Baglæns – vil du have tapas, der slår de almindelig tapasanretninger med ost og pølse, så skal du forbi Jægergårdsgade.

OliGak – I Mejlgade ligger en lille bistro, du enten elsker, hader eller elsker at hade. Ejeren er en sær snegl, men maden er billig og bistroen skør, sjov og hyggelig.

Den Rustikke – En af Aarhus’ bedst kendte restauranter er Den Rustikke, der ligger på hjørnet i Mejlgade. De laver god, solid aftensmad med lækre råvarer.

Langhoff & Juul – I den lidt dyrere ende er Langhoff & Juul, der ligger i Guldsmedgade. Maden er økologisk, nordisk, rustik og ganske særlig.

Snacks

Is hos Social Foodies – Aarhus bedste is får du hos Social Foodies i M.P Bruunsgade.

Kaffe hos Street Coffee i Jægergårdsgade – Street Coffee er særlig kendt for deres gode kaffe, og deres lille biks i Jægergårdsgade gør det godt. Nyd en kop kaffe og den parisiske stemning, gaden har.

Iskaffe i eftermiddagssolen hos Bills Coffee i Vestergade – Bills Coffee er en lille perle i Vestergade. De laver sublim kaffe, der med fordel kan nydes på bænken udenfor med udsigt til den travle cykelgade.

Croissant fra Briancon – Der vil altid være uenighed om, hvor byens bedste croissants er fra, men spørger du mig, løber Briancon med sejren sammen med croissanten fra The Lazy Wombat..

Vin hos VinDanmark ved Lystbådhavnen – Skal I nyde et glas vin, er der kun ét sted at gøre det, nemlig hos VinDanmark ved Lystbådhavnen. Der er den hyggeligste stemning med masser af borde med udsigt til vandet, og den høflige selvbetjening gør stedet helt unikt.

Oplevelser

Væksthuset – Regner det, så er Vækthuset en sikker vinder. Nyd de tre varme kubler, der sender tankerne til varmere himmelstrøg og spis deres lækre frokost i den hyggelige gårdhave.

Dome of Visions – Dome of Visions er ligesom Væksthusene en lille grøn oase, men den ligger til gengæld med udsigt til havnen og vandet. Kig på de små øhaver og nyd en kop kaffe fra cafeen.

Havnebadet – Aarhus nyeste attraktion er Havnebadet på Aarhus Ø. Der er ofte mange mennesker, som kom gerne tidligt og nyd en kold dukkert.

Aros – Aros er altid en sikker vinder – både for børn og vokse.

Mosgaard Museum – Mosgaard har oppet sig helt vildt inden for de seneste par år. Særligt er bygning en attraktion i sig selv, men de har også rigtig gode og nytænkende udstillinger. Om onsdagen har de sent åbent og en helt fantastisk aftensmad.

Ingerslev Torv – onsdag og lørdag er der torvedag på Ingerslev Boulevard, hvor boderne bugner af sprøde grøntsager, fine planter og lækker mad. Snup en kaffe hos Go’ Kaffe, når I er færdige med at snuse rundt.

 

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *