Interior & DIY

Sådan dækker du dit bord korrekt

Det er ikke altid lige nemt at huske alle reglerne for, hvordan man dækker et bord korrekt. Hvor er det nu dessertbestikket skal ligge og hvad med glassene, hvordan skal de stå? Vi har hjulpet jer lidt på vej med en beskrivende guide.

Glas og kop

Hvis vi starter fra højre og går mod venstre, så skal vandglasset stå først. Hernæst hvidvinsglasset, så rødvinsglasset og til sidst glasset til dessertvin.

Kaffe- eller tekoppen sættes på bordet efter desserten. Koppen sættes længst til højre.

Tallerken

Tallerkenen til forret og hovedret sættes oven på hinanden. Tallerkenen til hovedretten skal ligge nederst. Ovenpå tallerknerne lægges servietten.

Har man en sidetallerken sættes den til venstre for.

Bestik

Når vi spiser, starter vi altid udefra med bestikket og bevæger os indad, og der skal derfor også dækkes på denne måde. Bestik til forret lægges yderst, og bestik til hovedret lægges inderst. Dessertbestikket lægges over tallerkenen med skeens skaft mod højre, og gaflens skaft mod venstre.

Smørkniven lægges på sidetallerkenen.

 

Læs også: Stel du kan samle på

Læs også: 4 klassikere til spisebordet

Share This