[single_post_category_name]

Smykkedesigner – Julie Wettergren

Julie Wettergren er smykkedesigner og sælger sine kreationer i butikken Wettergren i Grønnegade i København og på webshoppen Julie Wettergren. Julie er en af mine veninder og nok den mest kreative i vennekredsen. Når man skal til middag hos Julie, er man sikker på at alt er lavet fra bunden, og at alt er en fryd for øjet. Hun er simpelthen for vild, og så er hun en af disse personer, der elsker at gøre noget godt for andre.

Julie Wettergren er smykkedesigner og sælger sine kreationer i butikken Wettergren i Grønnegade i København og på webshoppen Julie Wettergren.

Julie er en af mine veninder og nok den mest kreative i vennekredsen. Når man skal til middag hos Julie, er man sikker på at alt er lavet fra bunden, og at alt er en fryd for øjet. Hun er simpelthen for vild, og så er hun en af disse personer, der elsker at gøre noget godt for andre. Jeg kan komme hjem til en kæmpe buket blomster ude foran min dør, som hun har sat, fordi hun ved, hvor travlt jeg har den pågældende uge og bare gerne vil sende en sød tanke. Og det er altså ikke, fordi jeg tror hun er forelsket i mig – hun har en skøn mand og børn – Julie er bare en af dem, der tænker på andre og kan finde ud af at vise det i hverdagen.  Hendes børn nyder også godt af denne kreativitet. 
 

Har du altid været kreativ? 

Jeg har været kreativ, lige siden jeg var barn. I skolen tegnede jeg altid i timerne i stedet for at lave det, vi egentlig burde. Jeg kommer fra en kreativ familie, min mor var i tøjbranchen og min far møbelsnedker. Når jeg fik skæld ud i skolen for at tegne, fik jeg karakterpenge af min far – han har altid støttet mig i mine kreative valg. Jeg blev bakket op hjemmefra, og mine forældre opfordrede mig til at dyrke min passion. Min far og jeg er begge A-mennesker, så vi var dem, der stod tidligt op om morgenen og satte os ved morgenbordet og tegnede. 

Du arbejder med smykker til daglig, hvilket er et stort detaljearbejde, er du et tålmodigt menneske?

Faktisk er jeg i mange henseender meget utålmodig, det kan ikke gå hurtigt nok. Men samtidig kan jeg sidde og nusse i 100 år med en lille ting. At være guldsmed er et enormt nørdet arbejde, man skal have sans for detaljen. Når jeg laver kager, kan jeg stå og fordybe mig fuldstændig med udsmykningen, mens køkkenet ligner, jeg ved ikke hvad. Jeg er generelt rigtig god til at holde fokus. Jeg koncentrerer mig om en ting og lader mig på ingen måde stresse over at køkkenet skal ryddes op, eller at jeg lige kom til at tænde for KitchenAiden, mens piskeren var oppe, så der måske er fondant i hele hytten. Det tager jeg helt stille og roligt. 

Du elsker selv at lave mad og spise det, deler dine børn den samme kærlighed for mad?

Til min store overraskelse har jeg faktisk fået to kræsne børn. Og det er, selvom jeg fulgte alle råd om at give dem smagsnuanceret mad inden de fyldte et år. Men jeg har fundet ud af at ved at gøre maden interessant for dem, kan jeg få flere ting i dem. Vi gør den sunde mad sjov og visuel appetitlig for dem ved at gøre tallerkenen spændende. Og så synes jeg selv, det er sjovt – jeg laver rigtig tit mad med mine børn og involverer dem i processerne, det hygger vi os meget med. 

Læs også: Kreative kager med masser af detaljer

Læs også: Gør mad til en oplevelse for dine børn

Billeder fra Julies inspirerende Instagram-profil.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide