Det lille lærketræ

Ingredienser

15 stk. fine lige store
lærke-kogler 

1 stk. Gl. rødlerspotte
(ca. 7 cm i diameter)

1 sæt fix og fixholder 

1 lille klump ler

1 stk. elefanttråd, 10 cm lang 

1 klump pudemos 

Lidt fint sølvglimmer

 

Værktøj

Limpistol

Syl
 
Bidetang

Limspray 

Lars Jon er florist og medejer af BLOMSTEN by ILSE JACOBSEN. I oktober 2014 udgav han bogen Nordisk Jul, der inspirerer sine læsere med kreative hjemmelavede juledekorationer til de kolde vintermåneder. Opskrifterne og teknikkerne er simple, så hele familien kan være med og har mulighed for at nyde naturen på en helt ny måde.  


Man kan aldrig blive træt af træer. Dette træ kan man lave i alle størrelser. Et godt råd – start med det lille og byg derefter ud med flere kogler. Jeg taler af erfaring. De har drillet mig 1000 gange, og to tommelfingre kan pludselig blive til tyve!


Sådan gør du

Put fix og fixholder i bunden af rødlerspotten og fyld leret i til ca. en cm fra kanten. Lav en bakketop af pudemos, som dækker leret og giv det et lille tryk, så det sidder fast. Læg lærke-koglerne op på fem rækker, hvor der er fem kogler i første række, derefter fire, så tre, to og en. Lim hver række sammen, så du har fem lige linjer af kogler. Når de er tørre, limes de fem linjer sammen til et lille træ. Lav et hul med sylen i den midterste kogle på linjen med de fem kogler og lim elefanttråden fast i hullet, så den danner træets stamme. Spray med spraylim og drys godt med glimmer på. Stik elefanttråden ned i midten af mosbakken og leret derunder.

Tip: Lav flere lærke-kogletræer i forskellige højder, så de danner en lille skov i vindueskarmen eller på en bakke med lys.

 

Læs også: Koglekammerstage

Læs også: Nordisk Jul

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og