Hvordan kommer du i julestemning?

Her er 6 spørgsmål og svar fra indehaveren af en blomsterbutik, en restauratør og ChriChris egen chefredaktør: Henriette Staib, indehaver af De Fire Årstider, Charlottenlund & Lyngby, Ebbe Langhoff Gøgsig, direktør af Ferdinand Hotel, bar og Restaurant, Aarhus, og Christiane S-M O’Connor, stifter af ChriChri.dk.

Hvordan kommer I i julestemningen i butikken/restauranten/ChriChri? 

Henriette: Vi arbejder ud fra temaer. Det sætter en stemning/mood i gang og giver os noget at arbejde med og købe ind ud fra. Vi er 5-8 piger som  producerer julen, på den måde får vi også en nogenlunde ens linje i vores to butikker. Vi synes også, at det er fint at prøve at fortælle en historie for vores kunder.

Christiane: Vi gik jo i luften med ChriChri i år og derfor er det vores første jul redaktionelt – altså første gang vi producerer jule-content. Vi starter med at forberede allerede i starten af november, og det der har været sværest er meget simpelt at komme i stemning. Personligt synes jeg, at det har meget med vejret at gøre, det var simpelthen så lyst og mildt vejr i år i starten af november, at det var umuligt at tænke på jul. Lige der blev jeg meget glad for IKEA og supermarkederne, der begyndte meget tidligt, så vi i det mindste kunne have brunkager på bordet på redaktionen til julemøderne. Dog vil vi i år ligesom Henriette lave et brainstorm sheet i julen, som forbereder os til næste jul. Men der er jo en første gang til alt.

Ebbe: På Ferdinand er vi primært mænd, der står bag dekorationerne, så vi holder det simpelt men stadig julet. Jeg har tre store juletræer uden for indgangen og mener det er vigtig at bidrage til julen ikke blot indenfor men også som dekoration i gaderne, når vi nu ligger i gadeplan. Indenfor er julen mere repræsenteret i vores menukort, vi bringer julen ind via smagsoplevelserne og så selvfølgelig snaps. Men vi har da også fået lavet nogle meget dekorative juletingester i receptionen til restauranten. Farvede julekugler i en gennemsigtig skål, det er da meget julet!

I dit eget hjem har I da også et tema for julepynten hvert år?

Henriette: Privat er det klart, at jeg er inspireret af det, vi laver i butikken blandet med gode ting og traditioner, vi har fra de andre år..

Christiane: ALTID. Jeg har altid et tema, og det veksler fra år til år, jeg elsker at udfordre mig selv, og der er så mange fine temaer at vælge imellem. Og så er jeg jo en sucker for den røde tråd, så jo altid tema... (Læs hvad der er christianes juletema her)

Ebbe: Altså hos mig selv privat har jeg én nisse. Jeg tager den frem i slutningen af november og placerer den på køkkenbordet, hvor den så kan sidde og trone hele december, indtil den kommer tilbage i skabet.

Hvor finder I inspiration? 

Henriette: tit bliver jeg inspireret under julen og tænker allerede over, hvad jeg har lyst til næste år, og så skriver jeg det ned, så jeg kan huske det når vi køber ind og forbereder julen i august !!

Christiane: Jeg køber hvert år næsten altid alle “Alt for damerne” og ”Femina”. Jeg har samlet på deres juleudgivelser, siden jeg boede hjemme, så jeg har 2 flyttekasser med gamle juleblade – for julen ændrer sig jo ikke hverken traditionerne eller opskrifterne. Der er god inspiration at finde i mit lille bibliotek af gamle blade.

Ebbe: Hmm jeg tror i virkeligheden min jul er præget af, hvad folk omkring mig har af stemning. De inspirer mig, og så de juleudsmykninger, som kan ses på gaden fra butikker etc.

Hvilken juletræssort har du hjemme hos dig?

Henriette: Også forskelligt, kan godt lide f.eks. en flot fyr  (:-))med kogler på, men mine unger vil helst have et traditionelt træ.. og siger at deres farfar ikke ville være glad for de træer jeg vælger.. 🙂

Christiane: Jeg kender faktisk slet ikke forskellen på de forskellige sorter, måske vi egentligt burde lave en artikel om det på ChriChri. Jeg ved, at jeg er til det tykke/brede juletræ….jo!, Nordmannsgran tror jeg, det hedder. Jeg er aldrig gået efter sorten kun efter udseende. Men jeg vil dog gerne slutte mig til Henriettes børn – jeg ville ikke være glad for en flot fyr i stuen, har en i forvejen…Haha så plat jeg er, men den lå lige til højrebenet.

Ebbe: Jeg har kun en nisse.

Hvornår pynter i jeres juletræ?

Henriette: d. 23.12 pynter jeg og ungerne træet.. og det gjorde vi også, da jeg var barn..

Christiane: Hos mig pynter jeg også “hovedjuletræet” den 23., men det hænder dog, at jeg har et vores hall også, og det er mere et ”til pynt”-træ, så det bliver købt og pyntet før den 23.

Ebbe: Jeg har kun en nisse, men da jeg var lille, tror jeg nok, vi pyntede lille juleaften. De sidste mange år har det været pyntet, når jeg kommer hjem til mine forældre. Jeg har for vane at arbejde lige indtil aftensmaden juleaften på restauranten, så er ikke til så meget hjælp længere.

Er I til sne eller strand i december?

Henriette: Jeg drømmer altid om at melde mig ud af julen og rejse… (gerne på ski) men desværre umuligt i min branche 🙁

Christiane: Sne sne sne – og Danmark det er lige mig, jeg melder mig 100% ind i julen!!!!

Ebbe: Jeg vil helst have sne i december og sol og strand i januar.

Merry Christmas!

xxx Team ChriChri

 

Læs også: Inspiration til oppyntning

Læs også: Når vores naboer holder jul

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og