Palle Sørensen stod for bryllupskagen til min mands og mit bryllup, han er en eminent chocolatier og verdenskendt for hans smagssammensætninger. En sand skulptør inden for kunsten chokolade.
Når Palle laver bryllupskager, så dedikerer han sig 100% – han tager sine kunstværker seriøst, og der lægges flere 100 arbejdstimer i en kage. Se Christiane og Liams bryllupskage her.
Til Nadja og Michels bryllup kreerede Palle en kage, der symboliserede begge parternes erhverv.
Michel er trommeslager for blandt andre min mand L.O.C, og Nadja er grafiker hos ”Danske Fragtmænd”. Palle siger om kagen: Inspirationen til kage var brudeparret, Nadja og Michel, deres levevej og kærlighed. Hele kagestativet blev bygget som europaller i forskellige formater.
Da de er to meget kvalitetsbevidste mennesker, valgte vi at lave træsorten som Mahogni luksus-paller med galvaniserede søm og mange detaljer. Et sæt trommestikker centralt placeret på kagen symboliserede Michel. Selvfølgelig ALT sammen lavet i ren chokolade. Kagerne var pyntet med perlebesatte chokoladekugler inspireret af Nadjas smukke perleøreringe, som var et arvestykke fra hendes mor. Selvfølgelig også lavet helt i chokolade. Samt blæste hvide karamelrør, der forbandt alle kagerne med hinanden. Alt på bordet var spiseligt ikke ét stykke plastik eller lignende var at finde på stativerne eller kagerne.
Selve kagen
Vægt ca. 45 kilo, fordelt på ca. 30 kilo til stativet/pallerne og ca. 15 kilo til kagerne.
Produktionstid for stativet og kagerne er ca. 100 timer.
Kagen bestod af en “inder”-kage, der blev indkapslet af en mousse.
“Inder”-kagerne består først af 5 lag
– En browniebund m/ ristede grovhakkede valnødder og salt.
– En skovbærkompot kogt på jordbær, hindbær, blåbær og ribs.
– Derpå en mørk chokolademousse lavet på halv 64% Manjari chokolade fra Madagaskar og halv Otouca 69% fra Venezuela. De to chokolader er blandet for at få den perfekte balance mellem frugt, syre, sødme og bitterhed.
– Ovenpå den mørke mousse er et lag med lys chokolademousse lavet på en Jivara 40% flødechokolade, som er kogt med Tongabønne. Jivara er en meget mørk og fyldig flødechokolade og Tongabønner giver moussen en meget aromatisk smag og duft.
– Ovenpå fløde/chokolade-moussen er der placeret en sidste browniebund.
De to sidste lag
– Hele denne “inder”-kage er dækket af en hvid chokolademousse lavet på Ivory chokolade tilsat masser af citron, der spiller godt op mod resten af kagens fedme og sødme.
– Øverst er et sidste afsluttende tyndt lag Ivory-ganash med Maldon sea salt.
Hele kagen bliver derefter sprøjtet med hvid chokolade for at gi’ den et velour udtryk.
Så 7 lag i det hele.
Alt chokolade, der er blevet brugt i kagerne, kommer fra Valrhona i Tain l’Hermitage, og chokoladen til stativet er fra Callebaut i Belgien.
Tonga-bønner kommer fra Tonga-øerne, som er placeret i Stillehavet. Landet består af 169 øer, hvoraf kun 36 er beboede. Ifølge gammel skik og overtro i landet, er Tonga bønnerne et symbol på frugtbarhed og kærlighed og blev givet som medgift i ægteskabet.
Læs også: Bryllupskagens mester
Læs også: Kunsten i at pakke en gave ind