Mænd vs. kvinder: hverdagen

Populært sagt siger man jo at kvinder er fra Venus, og mænd er fra Mars. Men er vi nu virkelig så forskellige fra mændene, som vi egentlig går og tror? – Det har vi sat os for at undersøge.

 

Skal Valentines dag fejres? Er det okay at rette på hinanden? Og hvad med fællesøkonomi, er det noget man bør have? Vi ved godt hvad vi syntes her på redaktionen, men hvordan harmonerer det med hvad mændene tænker? Læs med og bliv klogere.

 

Sådan gjorde vi

 

Vi har bedt en række mænd og kvinder, i forskellige aldersklasser og med forskellige civilstatusser, svare helt ærligt på en række spørgsmål – og det er der altså kommet noget ret interessant ud af. Hvad enten du single eller sat, så vil du utvivlsomt have god fornøjelse af denne lille artikel. Her på redaktionen ser vi i hvert fald meget klarere på tingene allerede.

 

Artiklen vil udkomme i tre dele over den næste uge, så stay tuned. Du kan læse første del af de tre her.

 

Det er jul, og din kæreste spørger om I skal holde jul sammen – hvad gør du?

 

♀ : Kvinderne er splittede. Den ene halvdel ville være beærede over kærestens søde gestus, og takke ja. Den anden halvdel er helt i den anden grøft, og finder ikke jul med svigermekanikken spor tiltrækkende – i hvert fald ikke før der er børn på banen.  

 

♂ : Julen er traditionsrig, og den deler i sandhed vandene. Den ene halvdel af mændene sagde ”Glem det”. Den anden var mere overbærende, og havde ja-hatten på; ”Hun har vel en god grund for at spørge”, understregede de.

 

Julen er en hård nød at knække, og det er vel i og for sig ikke så mærkeligt, for jul er lig traditioner, og dem kan vi altså godt lide at holde fast i. Hvor julen skal holdes, må altså forblive en årlig kamp. Og så handler det vel primært om, at man ruster sig med så gode argumenter, at man kan trumfe sin partner. Redaktionen er allerede gået i tænkeboks, i år vil vi være på forkant!

 

Skal Valentines dag fejres? Og hvem skal planlægge den?

 

♀ : Med én enkelt undtagelse, mener alle pigerne, at Valentines skal fejres – i et eller andet omfang i hvert fald. ”I den perfekte verden, er det naturligvis manden der står for planlægningen, lidt prinsesse er man vel…”

 

♂ : Mændene er ikke umiddelbare Valentines fans. Men betyder det noget særligt for kæresterne, så skal de naturligvis nok være galante og planlægge et eller andet. (Åh, Vi smelter lidt, det da sødt!)

 

Mændene er jo mere romantikere, end de fleste nok lige vil erkende! Vi havde ellers nærmest satset penge på, at Valentines spørgsmålet ville have delt vandene, men sådan gik det ikke. Reelt set er der jo faktisk slet ingen uenighed. Kvinderne vil gerne fejre Valentines, og mændene vil gerne arrangere det. Fedt, vi glæder os til at se, hvad de har i ærmet på lørdag!

 

Hvem tager primært beslutninger i forholdet? Og hvem så du gerne tog beslutningerne?

 

♀ : ”Vi bør tage beslutninger i fællesskab, men jeg tager nok de fleste. Sådan er det vel bare med kvinder, vi vil gerne have en finger med i spillet..” – Skulle der nu være et par mænd som læser med, så er det nok også værd at hæfte sig ved, at kvinderne var slående enige om; at mænd som ikke kan tage beslutninger, de er ikke værd at samle på!

 

♂ : ”Vi bør tage beslutninger i fællesskab, men man kan nok ikke undgå, at man i et forhold vil få hver sine beslutningsområder”

 

Okay, vi er vel egentlig helt enige; beslutninger bør tages i fællesskab. Hvem der så trumfer hvem, når der opstår uenighed, det er naturligvis en helt anden snak….

 

Er det okay med ”alene-tid”, når begge parter er hjemme?

 

♀ : Ja ! (enstemmigt og rungende)

 

♂ : Ja ! (lige så enstemmigt og rungende)

 

Alene-tid fik carte blanche, med enighed fra alle. Fremover er det altså helt legalt at trække stikket, og fordybe sig i Pretty Woman når trangen er der. (Så ved vi da godt, hvad vi skal lave i aften…)

 

I hvor høj grad skal aftaler koordineres?

 

♀ : ”Når hverdagen er hektisk, er det vigtigt at koordinere aftaler, for der skal altså findes plads til kærestetid – det er vigtigt”

 

♂ : ”Aftaler skal koordineres, men fleksibilitet er nøglekortet – ellers bliver det for firkantet”

 

Endnu en, som vi havde spået ville dele vandene. Og endnu en, hvor mændene tog fusen på os. Aftaler må gerne blive koordineret, men piger, pas nu på ikke at skemalægge alt.

 

Du kan ikke lide din kærestes stil. Gør du noget ved det?

 

♀ : Ja! 

 

♂ : Igen er mændene dybt uenige. Den ene halvdel hoppede på ”Vi var aldrig blevet kærester, hvis jeg ikke kunne lide hendes stil” vognen. Den anden halvdel sagde; ”Jeg kunne aldrig finde på at kritisere hendes stil, og gjorde hun det imod mig, ville jeg føle hun opførte sig som min mor!..”

 

Av, vi er et par stykker her på redaktionen, som føler os en smule trufne på den her. Men i virkeligheden, er det jo ret interessant. Samtlige kvinder, ville ikke tøve med at slæbe kæresten med på shopping, hvis stilen havde mangler. Det paradoksale er så bare, at hvis vi leger påklædningsdukke alt for åbenlyst, så opfatter han os jo som sin mor. Hans mor!? Så piger, pas lige på, I kan åbenbart komme ud på meget tynd is her.

 

Er det okay at rette på hinanden?

 

♀ : ”Både og, der skal være plads til forskelligheder, men man kan vel godt slibe kanterne lidt til…”

 

♂ : ”Ja, men det er nok en meget god ide, at gøre det på en ordentlig måde, ellers bliver hun jo bare mopset…”

 

Er vi de eneste der er overraskede? Vi troede virkelig det var et kæmpe no-go at rette på hinanden? Det er det åbenbart ikke, men ligesom med ovenstående, tænker vi at isen er lidt tynd? Vi vil i hvert fald helst ikke opfattes som nogens mor, det helt sikkert.

 

Kan man snakke for meget om tingene?

 

♀ : ”Ja, men vi kan altså godt lide at snakke”

 

♂ : ”Ja, og piger, når I overanalyserer, så er det virkelig irriterende!”

 

Okay, vi havde nok set den her komme. Ingen grund til at uddybning, mændenes budskab er klart, og vi ved det jo godt…

 

Hvad med fremtiden? Skal man snakke om den, eller bare se hvad der sker?

 

♀ : ”Vi skal helt sikkert snakke om tingene, det er meget godt a vide, hvad man stræber imod”

 

♂ : ”Fremtiden skal helt sikkert tales om. Men nogle gange skal man også bare go with it, det er trods alt ikke alt der kan planlægges….”

 

Heller ingen grund til yderligere uddybning. Fremtiden er et vigtigt emne for begge parter, men vi kvinder skal nok sommetider skrue en kende ned for planlægningsgenet.. Det kommer vel heller ikke som den helt store overraskelse?

 

Skal man have fælles økonomi?

 

♀ : ”Nej, ikke som sådan, men fælles økonomi til mad og udgifter bør man have.”

 

♂ : NEJ!

 

Ja okay, han gider ikke finansiere stiletter og latte, det må så være der den ligger?

 

I skal flytte sammen, og du kan ikke lide din kærestes møbler. Hvad gør du?

 

♀ : Kvinderne var virkelig splittede. Halvdelen var solidariske, og ville gå efter kompromisset. Den anden halvdel var i den radikalt modsatte grøft, og DBA blev nævnt flere gange…

 

♂ : ”Vi finder et slags kompromis. Eller også køber vi nye møbler, så er det problem elimineret!”

 

Vi får jo næsten ondt af mændene. De går efter kompromisset, og vi trumfer det bare med DBA og egne møbler. Måske vi kvinder skal øve os i kamel-slugning, i hvert fald hvis han er ”the one”, for helt ærlig: hvor grim kan den sofa være?

 

Hvordan bør man fordele de huslige pligter?

 

♀ : ”Det er primært mit job, at sørge for at hjemmet spiller. Han hjælper naturligvis til. Mænd der ikke hjælper til på hjemmefronten, de er ikke værd at samle på, sådan er det bare”

 

♂ : ”Vi fordeler dem lige”

 

Vi griner lidt over den her, og kan sagtens trække paralleller til flere af redaktionens hjemmefronte. Det ser lidt ud til, at mændene tror at pligterne er mere ligeligt fordelt, end de i virkeligheden er. Piger fremover smider I bare vasketøjet i mændenes retning, de kan altså godt tage det…

 

Hvordan bevarer man gnisten?

 

♀ : ”Man gør sig til, oplever og udforsker hinanden, husker de små ting, og så har man en hulens masse sex!”

 

♂ : ” Sexundertøj, fornyelse og eventyrlyst – virker det ikke? Så tving den frem!”

 

Gnisten er noget man skal kæmpe for, og favoritmetoden forbliver en smagssag. Alligevel aner vi en lille tendens, og aktion i soveværelset er klart en genvej. Måske man skulle fejre Valentines med lidt nyt undertøj, det jo alle tiders investering – på mere end en facon.

 

Hvor tit skal man have sex?

 

♀ : ”Så ofte som muligt”.

 

♂ : Mændene er igen splittede.

 

Den ene halvdel hoppede på ”dagligt”, den anden halvdel på den mere moderate ”2 gange i ugen”. Hmm.. mon det har haft en betydning, hvem der var single og sat her? Tja, den er svær at drage konklusioner på? Vi tænker lidt: jo mere action, jo bedre!

 

Skal man tale om sex?

 

♀ : ”Ja – men nogle emner er altså liidt ømtålelige..”

 

♂ : ”Det er et krav, sex er vigtigt!”

 

Hvad er det for nogle emner, som er ømtålelige? Det lyder lidt til, at vi kvinder bare skal få tungen på gled. For let’s face it: Sex bliver bare bedre, når man ved hvad ens partner kan lide. Så snup et glas vin, eller fire, og samtalen vil med garanti glide lettere..

 


Hvem skal tage initiativet til sex?

 

♀ : ”Det skal vi da skiftes til. Men altså, han må gerne tage initiativ – især i travle perioder”

 

♂ : ”Det skal vi begge to. I har sikkert hørt det før, men der er altså ikke noget frækkere, end en kvinde der tager initiativ i sengen!”

 

Vi har hørt en fugl synge om det før, så lad os lige cementere den igen: Mænd vil have kvinder, som tager initiativ i sengen. Så piger: kom endelig bare i sving!

 

Tjekker du din kærestes telefon, mail, og facebook? 

 

♀ : Kvinderne var splittede. Den ene halvdel var helt dydige, og erklærede sig non-stalkers. Den andel halvdel derimod, tjekkede jævnligt op på kæresten, det var simpelthen for fristende at lade være!

 

♂ : ”NEJ! Tillid er så vigtigt….”

 

Igen får vi en smule ondt af de kære mænd. For er det nu virkelig også nødvendigt at tjekke dem? De tjekker jo ikke os!? Noten til os selv må derfor være, at springe stalkingen let og elegant over. De stoler på os, så vi burde vise dem lidt mere tillid, og lade tvivlen komme dem til gode.

 

Kan du tilgive utroskab?

 

♀ : ”I teorien nej – nogle gange er praksis bare en anden sag”…

 

♂ : ”Nej – i hvert fald ikke umiddelbart”

 

Vi havde lidt set den her komme, for hvem kan på forhånd sige, at de kan tilgive utroskab? Den der med, ”man har et standpunkt, til man tager et andet”, den passer vel egentlig meget godt her..

 

Kan I mon nikke genkendende til et par af de ovenstående problemer? Det kan vi, og vi føler allerede at vi er blevet meget klogere på det modsatte køn – hvad med jer?

 

Læs også: Eksperten fortæller om parforholdet

 

Læs også: Mænd vs. kvinder: fest & flirt

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide