Mit liv som dukke

Der er mange måder at leve sit liv på, nogle mere gængse og anerkendte end andre. På ChriChri mener vi diversitet bør fejres. Og i anledningen af vores livsstilstema, har vi derfor taget en snak med sangerinden Sada Vidoo, som har en noget utraditionel livsstil – Sada lever nemlig som en dukke.

At passe ind har aldrig været nemt, ikke engang selvom jeg klædte mig som alle de andre. Og den teatralske udstråling er nok netop den, der altid har fået mig i problemer – Men også den som har reddet mit liv!

“Some people call me a Doll… Some men have called me their girl… One woman calls me her Child. One day you may think I’m too dark – In the night you may say I’m too light. Welcome to my Universe! I’m Sada Vidoo!”

På jagt efter lykken, i skyggen af kærlighed, venskab, evighed, skønhed og uundværlighed, fandt jeg mig selv kiggende i spejlet med tanken: Hvem er du??
Jeg var blevet et produkt af andres meninger og holdninger, og inden i sad en lille “princess doll”, der var endt som “the pleaser”. Jeg var aldrig nummer 1, altid nummer 3. Aldrig den flotteste, men altid den “omsorgsfulde veninde” som valgte sig selv til sidst.

Efter at have væltet mig i frihed og kreative processer i Europas kunsthjerte London, blev min hverdag fyldt op med inspiration af skæve eksistenser. De var ikoner i modeindustrien, og pludselig var det at være mig ikke et problem. Jeg kunne pludselig genkende mit spejlbillede igen. Det var som om tågen af dårligdom, skyldfølelse, ansvar, tunge vægge og forventninger endelig fik en ende.


“Jeg var blevet et produkt af andres meninger og holdninger, og inden i sad en lille “princess doll”, der var endt som “the pleaser””


Frihed

Mit klædeskab har altid været fyldt med kjoler og kostumer, for jeg har altid haft ‘tema perioder’ i mit liv. Og altid syntes det var mærkelig, at nu skulle man tilbage til hverdagen. Hvem bestemmer dog det??

Langsomt tog den ene dag den anden. Og pludselig fandt jeg mig selv i en afhængig fase. En fase hvor følelsen af nøgenhed blev til ubehag, når jeg ikke havde mine dukke kostumer på… Mit navn er Sada Vidoo and I am “A Living Doll”!
 
Min hverdag er blevet et puslespil uden lige, hvor jeg er nødt til at tænke logisk omkring sko, hæle størrelse, sminke udfoldelser og tøjbeklædning. Hver morgen når jeg vågner, føler jeg det er min fødselsdag! Der er frit valg på alle hylder, af store fine kjoler i alle farver og former.

“Hver morgen når jeg vågner, føler jeg det er min fødselsdag! Der er frit valg på alle hylder, af store fine kjoler i alle farver og former”

Jeg vågner dog hurtig op til virkeligheden igen, når jeg tager toget til København, og alle stirrer en ekstra gang i toget. De stirrer – de kigger ikke! Jeg ved godt hvad de tænker, men igen, det er der jo ikke noget nyt i… Jeg er jo, hvem jeg er. I det mindste lyver jeg ikke for mig selv mere …


London Doll

Da jeg ankom til London, var jeg en sangerinde og sangskriver, med store drømme om at blive en album artist. Men jeg havde aldrig fundet det studie i Danmark, som tog mig ind som deres guldfugl. Jeg var enten for tyk, for udtryksfuld, for meningsfyldt. Jeg var aldrig lige det, som de mente var ‘fedt’.

Men da jeg endte hos den legendariske sangskriver Russ Ballard, hørte han min indre stemme, og sammen med hans søn (Urban Producer, Chris Ballard) blev jeg deres ‘Gold-Doll’. Russ Ballard kommer fra en tid hvor Kiss var nr. 1, og David Bowie hed Ziggy Stardust, og gik med læbestift og gule gamacher. Det var en tid hvor mod på at gå imod strømmen blev beundret. Hos dem fandt jeg endelig mit hjem, “my doll house”. Også her blev mit album født – “A Story with no End”.


Shopping uden penge …

Den primære udfordring i at have en livsstil som en living doll er økonomien. Min uddannelse som frisør og makeupartist kommer mig naturligvis til gode hver morgen, når jeg bruger et par timer på at gøre mig klar.

“Den primære udfordring i at have en livsstil som en living doll er økonomien”

Vintage markeder er stedet, hvor jeg bytter eller køber billige ting, så jeg hele tiden kan holde mit klædeskab opdateret. En kjole må gerne have nyhedsværdi – det gør det hele meget sjovere. Mine mange sko er fra topdesignere, da jeg elsker at blande de mere rockede elementer med søde blonder. Sko er vigtige. Og når man skal have 20 cm på hele dagen, så er det selvfølgelig en god ting at lave ‘London tricket’, og have et par flade i tasken. På den måde er de lange ture ikke så slemme for fødderne.

A Dolls Girlfriends

Mine veninder og jeg holder teselskaber og fashion hygge sammen. Og nogle gange, når jeg kigger rundt i lokalet, så slår det mig: I deres univers, er de jo alle Dolls på deres egen måde! Så denne hilsen går ud til alle piger med små prinsesser i maven: det er aldrig for sent!

“I pour the tea from my porcelain collection … But you don’t drink it … But still I put sugar in your tea, just as I know you liked it … But still you don’t drink it … So beautiful, so wanted, so quiet … We sit there and look out of the window still no words are spoken … And my mind just talk and talk and talk but you don’t hear me … You never hear me! Feels like I’m dead already.”

Har du mod på mere fra Sada’s univers?

Besøg hende her eller lyt til hendes seneste single ‘Love is a Battlefield’.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og