[single_post_category_name]

ChriChri Påskefrokost

Når tøserne skal samles til gilde, klinger det bare knap så sexet med sild, rugbrødsmadder og snaps. Men en påskefrokost behøver slet ikke være så ufeminin endda. Et faktum vi her på ChriChri modbeviste i weekenden, da vi tog forskud på påskeglæderne, og afholdt et brag af en påskefrokost – girl edition. Her kan du få et lille indblik i ChriChri redaktionens (u)traditionelle påskefrokost, og høre hvordan det gik til, at vi alle sammen kom til at elske akvavit!

Påskefrokost nyfortolket

Indrømmet, vi er suckers for traditioner, påskefrokosten inkluderet. Så da Christiane i forrige uge luftede ideen om en pre-påskefrokost, var der ikke langt fra tale til handling. Vi er jo så heldige at have madguruen Cecilie Svensson på redaktionen, og hun fik til opgave at pifte de gamle traditioner op og give sit bud på en hip påskefrokost med smæk på det lækre og feminine udtryk. Cecilies opfindsomhed blev sat på prøve, men det undrer vel ikke nogen, at hun nailede den til UG og diskede op med de smukkeste små kanapeer, højtbelagt stenalderbrød med sild og karrysalat, agurkeruller med feta og mynte, ægge-muffins, lækre snacks og en eventyrlig dessert!

 

Ingen tøsefrokost uden cocktails

Cecilie fik altså i dén grad tryllet noget lækkert mad frem – og hun stoppede ikke der. Hun nyfortolkede også brugen af den obligatoriske akvavit, som jo hører sig til en rigtig påskefrokost. Hvis du har prøvet at sidde og rynke lidt på næsen og talt til ti inden silden skulle skylles ned med den lille skarpe, så tror vi også, at du vil elske hendes bud på, hvordan traditionerne kan opdateres.

Vi havde fået en fin påskekurv med to forskellige slags akvavit fra Den Ny Spritfabrik. Farvel til kommen og goddag til en lækker friskhed og smag af syrlig dild i D Argentum og en blød note af citrus fra lagringen på egetræ i D Aurum. I stedet for at servere akvavitten rent, lavede Cecilie de LÆKRESTE cocktails, som passede perfekt til lejligheden og skabte stor begejstring – til trods for at enkelte redaktionsmedlemmer var skeptiske inden læberne ramte glasset for første gang.

Vi startede frokosten med en skøn velkomstdrink. En GT ( eller en DT som man vel passende kunne kalde den), for vi havde udskiftet gin med D, hvilket tilførte en ny vildt lækker friskhed. Senere blev vi forkælet med en Bloody Mary, som også var blevet opgraderet med D. Det SKAL I altså bare prøve, lov os det! Ikke nok med at flaskernes design pyntede gevaldigt på påskebordet, og at navnene var så chikke, at det jo nærmest var noget man kunne overveje at kalde sin førstefødte, så fandt vi desuden ud af, at akvavit tilfører noget virkelig godt til vores favoritcocktails!

Da vi blev klogere på akvavit

Vi ville ikke have spået det, men på ChriChri tæller vi altså åbenbart et par akvavitkendere. Kendere som kunne lære os andre, at det er en virkelig god ide at tage sig tid til at dufte til akvavitten, før man reelt smager på den. Som det gør sig gældende med god vin og chokolade, er der nemlig mange smags varianter, og hvis man sætter alle sine sanser ordentligt i spil, får man mere ud af smagsoplevelsen. Så dumt som det nok så ud, blev de fine flasker således sendt på rundtur om bordet, og der blev snuset til den helt store guldmedalje.

Påskefrokosten var utvivlsomt en af årets hidtil sjoveste fester. Både fordi vi var i det bedste selskab, men også fordi vi lærte noget nyt, og fordi vi fik udfordret traditionerne. Sidst men ikke mindst er vi super stolte af, at vi alle sammen, på trods af en fødselsattest der siger at vi nok allerede burde være der, endelig blev rigtig voksne, og lærte at holde af en af Danmarks ypperligste traditioner: Akvavitten!

Nedenfor har vi smækket et par opskrifter sammen, så I til jeres kommende fest, kan overraske med lækre og nyfortolkede cocktails. D Argentum og D Aurum kan købes i Føtex og Irma, og er klart anbefalelsesværdige at prøve af!

Cocktailopskrifter

GT

3 cl. D Aurum

3 cl. Gin

Top op med Tonic-water

Dekorer evt. med dild og agurk

 

Bloody Mary

Til et glas med isterninger tilsættes:

3-5 cl. D Argentum

12 cl. tomatjuice under omrøring.

Smag til med Tabasco- og Worchestershire sauce og salt og peber.

Og hvis man er rigtig frisk så smider man også lige en stængel selleri i.

 

Juicy Aqauvit

3- 5 cl. D Argentum

Appelsinjuice

Toppe med danskvand

 

Her på ChriChri glæder vi os nærmest allerede til julefrokosten! Men en ting er helt sikkert, det bliver ikke jul før vi prøver kræfter med akvavit igen– det har nemlig vist sig, at akvavit slet ikke er noget, der kun hører højtiden til!

God påske alle sammen

xxx Team ChriChri 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide