Life&Beyond

Redaktionens karriere

Redaktionens karriere

Som I ved har vi valgt, at fokusere på karriere i denne måned, og hvorfor ikke starte med, at fortælle lidt om os selv og vores egen karriere. Læs med her og bliv klogere på hvilke drømme, uddannelser og erfaringer, der ligger bag vores nuværende job.

Christiane, CEO

­

Ud fra hvilke faktorer valgte jeg min uddannelse?

Jeg ville egentlig helst læse Film og Medie Videnskab – Jeg havde snittet til at komme ind på det eftertragtede studie, men efter én intro dag stod det klart for mig at det var et fuldtids studie, der ville ikke være tid til dans ved siden af – og nu var dans trods alt det jeg havde levet af, siden jeg var 15.

Jeg var klar til at skære ned, men ikke til at opgive det. Jeg valgte i stedet Fransk og Kommunikation på CBS som første valg og litteratur på uni som 2 valg. jeg kom ind på CSB og det viste sig at være det helt rigtige. Branding, PR, projektledelse og virksomheds strategi passede lige ind i min kreative/boglige sjæl. Dog var jeg knap så glad for CBS’ lokaler i Dalgas Have. Det var knap så inspirerende, man havde lidt følelsen af at studere på et hospital så de fleste læsetimer blev brug på Solbjerg Plads (også CBS), og så var det jo også der drengene var, så det passede fint!

Hvad er min uddannelsesmæssige baggrund?

Jeg er sproglig student og har derudover en BA i Fransk og Kommunikation og er pt. ved at tage en diplomuddannelse i Digital Marketing – derudover har jeg læst i Frankrig og taler sproget flydende.


Hvad var det sværeste i mit studie?

Det sværeste var at stave på fransk. Det har aldrig være min stærke side det med stavning, og især på andre sprog kan det være svært. Ordbøgerne på computeren var ikke så avanceret dengangm så det var med den tunge papirs udgaven ved min side at jeg kom god igennem de skriftlige opgaver. (Og fik jeg nævnt at min mor er fransklærer..? haha)

Hvad var det letteste ved mit studie?

Eksamen. Når man er en kreativ sjæl der er en ide mager uden lige, er eksamen det bedste – Jeg kunne sælge sand i Sahara. jeg havde altid en eller anden fantastisk ide, syntes jeg selv, jeg stolede på mine ideer og så har jeg altid være rigtig god til at snakke. 

Hvad var mit studiejob?

Mit “studiejob” var at spille rollen som overklasse pigen Mercedes i en TV3 serie der hed 2900 Happiness. Vi lavede 100 afsnit alt imens jeg tog min BA. 

Hvad var min første erhvervserfaring efter studiet?

Året efter studiet blev jeg radiovært på the Voice i deres morgenshow med Uffe Holm, jeg var vært på DRs musik program Boogie og TV2 Zulu Kvægræs.
Dette var mine jobs det første år efter studiet, jeg var på orlov fordi jeg troede jeg havde tid til at tage kandidaten samtidig med – jeg er så stadig på orlov….


Hvordan fik jeg mit nuværende job?

Jeg tømte min bankkonto og satsede. 

Hvad er det fedeste ved mit job?

Jeg bestemmer.. hehe. Ej det fedeste er klart, at jeg har et sted for mine ideer. Jeg har et team der tænker kreativt, og sammen skaber vi magi. 

Sandie Nielsen, Manager

Ud fra hvilke faktorer valgte jeg min uddannelse?

Jeg har altid vidst at jeg ville læse videre og have en uddannelse, men jeg har bare aldrig rigtig været klar over hvilken retning jeg skulle gå i. Jeg voksede ikke op og ville være noget konkret som læge, sygeplejeske, lærer eller noget i den stil. I virkeligheden valgte jeg nok bare min uddannelse fordi jeg skulle vælge et eller andet og jeg havde lavet en aftale med mig selv om at jeg kun måtte tage to sabbatår, så da de var gået valgte jeg at starte på CBS.

Hvad er min uddannelsesmæssige baggrund?

Jeg har en bachelor fra CBS i psykologi og erhvervsøkonomi.

Hvad var det sværeste i mit studie?

Jeg tror det sværeste var at finde tid til både at være studerende og samtidig køre et fuldtidsjob som jeg gjorde andet og tredje år under uddannelsen.

Hvad var det letteste ved mit studie?

Hm, det er et svært spørgsmål synes jeg. Jeg tror ikke der var noget der var nemt som sådan. Der var nogle fag jeg havde nemmere ved fordi det interesserede mig mere end andre fag. Jeg havde nok nemmest ved mine valgfag fordi jeg her netop selv havde valgt hvad jeg ville undervises i.

Hvad ville jeg ændre hvis jeg kunne?

Det lyder som en kliché, men jeg ville ikke ændre noget. Selvom den uddannelse jeg tog ikke som udgangspunkt er rettet mod den branche jeg arbejder i i dag, så har jeg fået en masse redskaber med som jeg kan se at jeg bruger i forskellige situationer. Så jeg ville ikke lave noget om.

Hvad var mit studiejob?

Jeg arbejdede som assistent i Quarterback Entertainment. Det management bureau jeg stadig er i i dag.

Hvad var min første erhvervserfaring efter studiet?

Jeg havde det samme job under hele mit uddannelsesforløb som jeg har i dag. Så min første erhvervserfaring var i det management bureau jeg stadig er i i dag.

Hvordan fik jeg mit nuværende job?

Jeg startede som 19 årig som receptionist på et pladeselskab. Det job bestod rigtig meget i at snakke med hvem end der kom ind i receptionen. Den dag jeg skulle stoppe, skrev jeg rundt til de folk jeg havde syntes var mest spændende og inspirerende og på den måde kom jeg ind i den virksomhed jeg stadig er i i dag.

Det fedeste ved mit job

Jeg arbejder som manager for forskellige kunstnere og det fedeste er netop at alle jeg arbejder sammen med er forskellige. Det gør at min hverdag aldrig kan forudsiges og det er alsidigheden jeg er mest glad for.


Caroline, Projektleder og Redaktionschef

Ud fra hvilke faktorer valgte jeg min uddannelse?

Jeg vidste at jeg ville gå på Copenhagen Business School, men lige netop den uddannelse jeg endte i var lidt et tilfælde. På ansøgningstidspunktet arbejdede jeg nemlig på børnehjem i Vietnam og søgte det, da min veninde gjorde det sammen – det var klart den ”nemme” vej for mig. Ikke særligt overvejet. Men til gengæld er jeg af person sådan, at har jeg først startet noget – stopper jeg ikke bare sådan.


Hvad er min uddannelsesmæssige baggrund?

Jeg har en Bachelor i Erhvervskommunikation og Erhvervssprog med Engelsk, samt en kandidat i Organizational Innovation and Entrepreneurship fra Copenhagen Business School. Desuden var jeg under mine studier på udveksling i henholdsvis Boston og Milano. Hvis udveksling er en mulighed synes jeg klart at man skal gøre det.

Hvad var det sværeste i mit studie?

De to uddannelser var meget forskellige. Det sværeste på min Bachelor var meget konkret – nemlig at skulle kende det engelske sprog, med grammatik, udtale etc. i en større grad end jeg egentligt kender det danske. Det sværeste på min kandidat var mere omstillingen til at tænke langt mere abstrakt og kreativt, end det var påkrævet på bacheloren. På den måde kan man mærke hvad en kandidat grad egentligt bidrager til. Samtidig skal man også huske, at vælger man en uddannelse som eksempelvis CBS er det ikke altid oplagt hvilket job man ender i, hvorfor det kan kræve meget af ens vilje at holde ved.


Hvad var det nemmeste i mit studie?

Det nemmeste i mit studie var min beslutninger om at tage på udveksling både på min Bachelor og min kandidat. Det er klart også det bedste jeg har gjort.

Hvad ville jeg ændre hvis jeg kunne?

Jeg ville nok være mere opsøgende i læreprocessen. I Danmark har vi så meget (måske lidt for meget) frihed, og vi glemmer lidt hvor privilegeret vi egentligt er, i og med at vi får lov til at studere gratis. Det ville jeg have udnyttet og virkelig fordybet mig i bøgerne mens jeg havde muligheden.

Hvad var mit studiejob? 

På min Bachelor havde jeg studiejob i en virksomhed hvor jeg varetog marketing og oversættelses opgaver. På min kandidat tog jeg et år ud af kalenderen inden jeg skrev mit speciale og var intern i L’Oréal – det var en fantastisk og meget lærerig oplevelse. Det er ærgerligt at den nye fremdriftsreform ikke tillader dette.

Hvad var min første erhvervserfaring efter studiet?

Mit job her hos ChriChri var det første job efter jeg blev færdig med min kandidat.

Hvordan fik jeg mit job?

Jeg var en af de heldige der fik jobbet fordi jeg kendte en der kendte en. Det er klart min oplevelse at et stærkt netværk er altafgørende. Derfor underkend ikke den tid du bruger med dine medstuderende, professorer og på netværk generelt – det kan betale sig når der skal søges jobs.

Hvad er det fedeste ved mit job?

Jeg sidder med ansvar for alt redaktionelt, samt har ansvar for vores skønne shop og de mange spændende shop samarbejder. Min hverdag er derfor spækket med spændende opgaver af forskellige karakter. Alt lige fra at tage et møde med en stor tøjvirksomhed til at lave content plan for ChriChri de næste 3 måneder – og sørge for de rette ressourcer allokeres til opgaver. Generelt er det bare et super fedt job!


Carina Frank, Assistant Project Manager

Ud fra hvilke faktorer valgte jeg min uddannelse?

Det lyder lidt useriøst; men min daværende kæreste ville gerne flytte til København, ham ville jeg helst ikke undvære, så jeg flyttede med. Det blev altså byen, og ikke så meget studiet, der dannede grundlaget for mit uddannelsesvalg dengang. Helt ærligt, så var jeg som 21-årig lidt clueless omkring hvad jeg skulle lave resten af mit liv, så jeg valgte uddannelsen efter hvad jeg vidste jeg var god til. – På CBS faldt jeg heldigvis over kombinationen imellem kommunikation, fransk og handel, og så var jeg solgt.

Hvad er min uddannelsesmæssige baggrund?

I sommer fik jeg en bachelor i Interkulturel Markedskommunikation og fransk fra CBS. Og lige nu læser jeg så en en kandidat i Erhvervsøkonomi og Kommunikation, også på CBS.

Hvad var det sværeste i mit studie?

Den dårlige samvittighed, den er der altid, og den er drænende. Jeg har arbejdet en hel del igennem mit studie, og et sådan valg går ud over læsningen, sådan er det bare.  Dårlig samvittighed, det er jeg derfor dronningen af!

– Og så er jeg desuden en spade til økonomi,og uregelmæssige franske verber, men det en helt anden sag!

Hvad var det letteste ved mit studie?

Er at lave overspringshandlinger…. Det er jeg god til!

Hvad ville jeg ændre hvis jeg kunne?

Så ville jeg have bekymret mig mindre. Meget mindre! En eksamen er bare en eksamen, og jeg ender jo nok ikke som arbejdsløs, hvis jeg får én skidt karakter. (Hvis der er en venlig sjæl, der lige smider en reminder på den pointe til juni, så vil jeg være meget taknemmelig…)

Hvad var mit studiejob?

Dem har jeg haft en del af. Nu læser jeg jo kommunikation, og det dækker altså over virkelig mange ting. Derfor har jeg sat en dyd i at prøve mig selv af i forskellige hjørner af branchen, så jeg forhåbentlig kunne snore mig ind på det helt rigtige job. Nu er jeg så havnet på ChriChri, og tættere på drømmejobbet, det kommer jeg nok næppe.
 

Hvordan fik jeg mit job?

Jeg sad faktisk i lufthavnen i Atlanta da jeg så et jobopslag fra ChriChri, som jeg var overbevidst var skrevet direkte til mig. Jeg søgte naturligvis stillingen. Og en samtale og et par møder senere, var jeg så heldig, at blive budt velkommen i ChriChri familien.
 

Hvad er det fedeste ved mit job?

Diversiteten og menneskerne! Der er ikke én dag der er ens her på kontoret, mine arbejdsopgaver er konstant forandrelige, og det er jeg helt tosset med. Derudover så møder jeg nye og dygtige mennesker hver eneste dag, og det lærer jeg utrolig meget af.

Men det ubestridt bedste ved jobbet, det er helt sikkert pigerne på kontoret. De er fantastiske, dygtige og vildt inspirerende. Jeg har aldrig været et sted, hvor folk har været så passionerede som på ChriChri, og det føler jeg mig ytrolig taknemmelig over at være en del af!


Maria, Art Director

Ud fra hvilke faktorer valgte jeg min uddannelse?

Ud fra de faktorer at jeg gerne ville arbejde og studere kreativt. Jeg har længe haft en lille drøm om, at sidde med det visuelle udtryk på et magasin, og det var den drøm jeg gik efter, da jeg valgte uddannelse.
 

Hvad er min uddannelsesmæssige baggrund? 

Jeg har læst Visual Fashion Communication på Teko Design & Business, som er en designlinje der beskæftiger sig med den visuelle kommunikaiton indenfor mode- og livsstilsbranchen. Herefter har jeg læst 1 1/2 års kommunikation for at få en større viden indenfor kommunikationsfeltet.

Hvad var det sværeste i mit studie?

Det sværeste på mit studie var at acceptere og være tilfreds med mit eget design. På trods af meget lange dage med ideudvikling og designprocesser, så følte jeg altid at jeg sagtens kunne have arbejdet videre med projektet i flere uger efter afleveringsdatoen. Jeg kunne altid lige vinkle mit design på en ny måde eller få idéer til nye tilføjelser til designet, men heldigvis er der altid en fast deadline på ens studie, og thank god for that! Ellers kunne jeg vidst have siddet mange nætter og dage med det samme projekt 😉

Hvad var det nemmeste i mit studie?

Det nemmeste på mit studie var lysten til, at sidde og nørde med designet. Jeg kunne sagtens sidde en hel dag med det samme design, og slet ikke forstå at der pludselig var gået 10 timer. Alt det teoretiske bag, var så knap så spændende 😉
 

Hvad ville jeg ændre hvis jeg kunne?

Så havde jeg taget et praktikophold i udlandet fremfor et i Danmark.

Hvad var mit studiejob?

Under studiet arbejdede jeg som Street style fotograf hos Costume, og da jeg flyttede til København blev fotografjobbet skiftet ud med en deltidsstilling hos ChriChri.

Hvad var min første erhvervserfaring efter studiet?

Det er hvor jeg sidder lige nu. Jeg startede som grafiker og skribent hos ChriChri i marts sidste år, og har så været her lige siden.

Hvordan fik jeg mit job?

Sandie, Christianes manager, kontaktede mig en dag vedr. en deltidstilling hos ChriChri, og jeg kom efterfølgende til en samtale, som mundede ud i en ansættelse. Heldigvis! Efter at jeg afsluttede mit studie blev jeg så fastansat som Art Director.

Hvad er det fedeste ved mit job?

Det fedeste ved mit job er, at der sker nye ting hver dag. Den ene dag kan jeg sidde med mails, redigering af billeder og publicering af artikler, og den anden dag er jeg på photoshoot, til presseevents og udarbejder grafisk materiale til tryk. Ingen dage er ens på mit job, så det bliver heldigvis aldrig kedeligt 🙂


Christina Larsen, 
Intern 

Ud fra hvilke faktorer valgte jeg min uddannelse?

Jeg har altid haft en forkærlighed for medier, kommunikation, PR og journalistik og kunne mærke at det var den vej jeg ville gå. Jeg besluttede dog inden jeg søgte ind på et studie at tage et 14-dages kursus på Danmarks journalisthøjskole i Aarhus. Det var super relevant og rigtig spændende at få et indblik i de kommunikative redskaber man anvender når man arbejder med journalistik og kommunikation.

Jeg har derfor altid vidst, at jeg ville læse en medie/kommunikations relateret uddannelse og synes det kunne være et spændende felt at arbejde indenfor.

Hvad er min uddannelsesmæssige baggrund?

Da folkeskolen var slut pressede de mere eksistentielle spørgsmål sig på og der skulle tages stilling til, hvad man skulle bruge sit liv på. Jeg valgte derfor, at bruge 3 år på Nørresundby Gymnasium og blev student i sommeren 2009. Dernæst startede jeg med at læse Multimediedesign og Kommunikation på Aarhus Erhvervsakademi, som jeg afsluttede i 2012. Jeg er på nuværende tidspunkt i gang med at færdiggøre min bachelor i Mediestrategi og Kommunikation på uddannelsesstedet Teko Design & Business i Aarhus.


Hvad var det sværeste ved mit studie?

Det er b.la. de mange faglige begreber samt teorier, som man skal holde styr på, når man læser kommunikation. Men samtidig er det også super fedt at kunne inddrage disse teorier i praksis senere hen. 


Hvad var det letteste ved mit studie?

Det nemmeste ved mit studie er min passion for medier og kommunikation, da det automatisk giver mig et drive. Her føler jeg, at jeg arbejder med min hobby, hvilket har stor værdi for mig og giver mig samtidig en spændende hverdag.

Hvad ville jeg ændre hvis jeg kunne?

Jeg har været meget tilfreds med mine valg, som jeg har truffet gennem mit arbejde og studieliv end til videre, men jeg har altid været tilbøjelig til at arbejde meget og mit primære fokus har derfor ikke altid været på mit studie.

Hvad var mit studiejob?

Jeg har været ansat i sportsbranchen i over 10 år, først som ungarbejder og efterfølgende som butiksmedarbejder.
Efter mit et års projektansættelse ved Nordjyske medier valgte jeg, at studere igen og fungerede derefter som studiemedhjælper i virksomheden.

Hvad var min første erhvervserfaring efter studiet?

I forbindelse med min Multimediedesign uddannelse var jeg i praktik ved Nordjyske medier, Online afdelingen Net og Mobil i fire måneder. Igennem dette praktikforløb blev jeg tilbudt en projektansættelse for et år med ansættelse som projektkoordinator/projektleder. Det var et rigtig spændende og meget relevant job, som gav mig en stor indsigt i mediernes verden og bekræftede mig i, at det var det rigtige valg jeg havde truffet i forhold til mit studie.
 

Hvordan fik jeg mit job?

Mit nuværende job har jeg fået ved hjælp af mit netværk, hvilket jeg synes er en god idé at udnytte, da det kan åbne for en masse spændende nye muligheder.

Hvad er det fedeste ved mit job?

Det er super fedt at være en del af en inspirerende arbejdsplads og arbejde med et online magasin, da der hele tiden sker noget nyt – der er ikke en dag, som er ens!
Derudover får jeg lov til at møde en masse nye mennesker hver dag, hvilket jeg synes er rigtig spændende!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *