Vi gør karriere sammen

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det mon ville være, at arbejde helt tæt sammen med din livspartner? – Det har vi! Man siger jo, at business og pleasure bør holdes adskilt. Så hvad sker der mon, når man kombinerer de to? I dette interview har vi spurgt Marianne Brandi, som er kreativ ansvarlig for DAY kollektionerne, hvordan det egentlig er at arbejde tæt sammen med ægtefællen Keld Mikkelsen, der er grundlægger og bestyrelsesformand i DAY.

Hvad er du uddannet?

Jeg er faktisk helt og aldeles autodidakt, Keld er uddannet i en musik butik.

Du arbejder tæt sammen med din mand Keld Mikkelsen, som er grundlæggeren af DAY. Hvad er jeres forskellige roller i virksomheden i dag ?

Keld er bestyrelsesformand, men er involveret i virksomheden på både udvikling af retail, samt den generelle forretning. Jeg er kreativt ansvarlig for DAY kollektionen, og DAY HOME kollektionen

Hvad er filosofien bag DAY?

Navnet DAY kom sig af, at vi gerne vil lave tøj til hverdagen, men med et lidt ekstra ”twist”, så man nemt kunne have stilletten i tasken, og gå til middag efter job. Branchen har forandret sig meget side da, men vores tanke er stadig den samme.

Helt ærligt… Hvordan er det så egentlig at arbejde så tæt sammen med sin ægtefælle?

Med alt hvad det indebærer, så er det i vores tilfælde ret FEDT! Vi har gjort det i snart 20 år. Jeg indrømmer gerne, at det har taget mig mange år at finde min ”plads” i firmaet, ikke så meget i forhold til Keld, men mere i forhold til mig selv. Den proces har været lang, og har også trukket tænder ud i forhold til hvorvidt jeg følte mig på rette sted. I dag slås vi stadig ugentligt, men vi ved også begge to, at vi jo egentlig primært er enige, og at det kommer sig godt ud i sidste ende.

Hvordan balancerer I arbejdsliv og fritid?

Det er tæt på at være det samme hos os. Når man er selvstændig, er der ikke noget der hedder fritid – ikke i dit hoved i hvert fald. Hjernen arbejder non-stop, men det er på en god måde, og af rent lyst.

Nogle gange går der vel megen ”arbejdssnak” i den over middagsbordet. Er det noget I er særligt bevidste om?

Vi skulle nok have været mere bevidste om det, da vores datter var lille. I dag er behovet der stadig, men har også ændret sig lidt. Det er blevet nemmere at sige til og fra, lægge det hele fra sig, vurdere vigtigheden af det man egentligt gerne ville sige, om det er konstruktivt, ikke bare brok. – Og Amalie, hun er heldigvis blevet påvirket i den retning, at hun har lyst til branchen, og er i gang med at uddanne sig i NY.

Sammen med Keld har du adresse ved Como-søen i Italien. Er der en særlig grund til at valget faldt på Italien?

Vi er lidt sådan nogle mennesker, at vi faktisk bliver valgt af de huse vi har boet i. Italien er dog det mest drastiske, men mærkelig nok også det mest naturlige vi har gjort. Vi trives med det lokale islæt, stilheden om vinteren, mentaliteten i Italien, og så den skønhed der er her – den er ubeskrivelig og helt sikkert livsforlængende.

Hvordan ser en typisk dag i Marianne Brandis stilletter ud?

Der er ikke en typisk dag i mit liv. Vi er få dage, sjældent uger på samme sted, dette gælder også Italien, da vi jo er en del af virksomheden i Danmark. Men når vi er her, så er det op om morgenen, gå morgentur og lave lidt strækøvelser. Herefter kører vi til kontoret i Lugano, hvor vi har to designere siddende. På vejen hjem handler vi – og det er ret konsekvent; hos grønthandleren og slagteren. Hos de lokale hvor vi bor, har de heldigvis sent åbent. Aftenen slutter vi af med en god TV serie – helt almindelig, og dejligt hverdagsagtigt.

Hvad tror du er den vigtigste egenskab for at få succes i din branche?

Jeg tror det gælder succes i alle forhold, at man er tro mod sig selv, kigger på sig selv og erkender sine begrænsninger – Og så skal man huske, at alt kommer tilbage.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være