[single_post_category_name]

Klæd dig selvsikkert til jobsamtalen

Jobsamtaler kræver forberedelse, også når det kommer til at vælge det perfekte outfit. Vores tøj siger nemlig meget om hvem vi er, og til en jobsamtale handler det jo netop om, at vise den aller bedste udgave af sig selv. – Men hvordan viser vi så lige den? For at hjælpe jer med svaret, har vi teamet up med de seje piger fra Blame the Business, der her giver deres bedste råd til, hvordan du klæder dig selvsikkert til din næste jobsamtale.


Outfittet har betydning

Det betyder noget hvordan vi går klædt. Det gør det fordi det sender signaler til omverdenen, uanset om vi vil det eller ej. I en jobsamtale situation, bliver man mødt af en person, som har til opgave at vurdere en fra første øjekast, med det klare formål at konkludere, hvorvidt man er den rette til jobbet eller ej. Det kan virke en smule angstprovokerende, og det er vigtigt at pointere at udfaldet af en jobsamtale, selvfølgelig ikke kun kan baseres på vores påklædning.

“Det betyder noget hvordan vi går klædt. Det gør det fordi det sender signaler til omverdenen, uanset om vi vil det eller ej”

Vores tøj er med til at signalere hvem vi er som type, og hvor gode vi er til at tilpasse os en specifik situation og de normer der følger med. I forberedelsen til en jobsamtale er det en god idé at lave lidt research på, hvordan medarbejderne går klædt i den respektive virksomhed, og så forsøge at matche det nogenlunde, med det man tager på til samtalen. Har du ikke en sort spadseredragt, og må du ty til din mors, som i øvrigt er er to numre for stor, så lad hellere være! Det sender nemlig også nogle signaler, og det er måske ikke lige dém du gerne vil sende. Du vil gerne sende et signal af hvem du er, ikke hvem din mor er.

“I forberedelsen til en jobsamtale er det en god idé at lave lidt research på, hvordan medarbejderne går klædt i den respektive virksomhed, og så forsøge at matche det nogenlunde, med det man tager på til samtalen”


Lad din personlighed skinne igennem

Husk at være autentisk og tro mod dig selv, og vær ikke bange for at lade din personlighed skinne igennem. Du performer bedst hvis du føler dig godt tilpas i det du har på, og du giver samtidig det mest sandfærdige billede af hvem du er til dem du møder. Der er lavet undersøgelser af Harvard Business School, som peger på at du kan opnå større anerkendelse, ved at ignorere nogle af de gængse normer, og være tro mod dig selv. Hvorfor? Fordi det signalerer selvsikkerhed! ‘You don’t need the clothes to prove it’.  Det virker ret logisk, at man med et personligt udtryk, virker mere selvsikker og afklaret. Det er selvfølgelig klart, at balancen er meget fin, imellem det at udstråle selvsikkerhed og det at udstråle ligegyldighed. Men det kender vi jo alle fra andre sammenhænge, f.eks. når vi skal sætte den perfekte ‘jeg-er-lige-stået-op-og-mit-hår-sidder-bare-lidt-tilfældigt’-frisure, alt imens vi har haft gang i glattejern, hårlak og saltvandsspray. Det er ikke altid lige nemt, og der er klart en linje at balancere på, for hvis du ender ud i at sende “Does it look like a give a fuck?”-signaler, som dis respekterer situationen, eller de mennesker du møder, så er du gået alt for langt i at udtrykke din personlighed.

“Der er lavet undersøgelser af Harvard Business School, som peger på at du kan opnå større anerkendelse, ved at ignorere nogle af de gængse normer, og være tro mod dig selv. Hvorfor? Fordi det signalerer selvsikkerhed! ‘You don’t need the clothes to prove it’”

Næste gang du går og stresser over, hvad du skal tage på, for at passe ind i en konkret setting, så du undgår en situation hvor du er enten ‘under’- eller ‘over’ dressed, så skal du måske fokusere mere på hvem du er, og hvilken påklædning der bedst udtrykker det. Kan du kombinere dit eget personlige touch ind i et gennemført outfit, hvor tøjet er strøget og pletfrit, så er du godt på vej.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide