Dem skal du kende i dansk politik

Indrømmet – det er ikke altid vi når at følge med i det sidste nye der sker på den politiske scene i Danmark. Generelt godt en status vi kan leve med, – for vi kan jo altid læse op på, hvad det egentligt er, partierne står for når vi nu skal til stemmeboksen. Men ville det ikke være rart at kunne snakke med når debatten falder på partiformændene – på de personer der gør sig bemærket på den politiske scene i Danmark lige nu? Det synes vi og vi har derfor lavet en mini parlør til hvem du skal kende i dansk politik…

Psst – vi har suppleret med bonus information til alle kandidaterne, som du meget muligt bliver den eneste i dit selskab der kender til… Time to show off!

 

Uffe Elbæk (ALT)

Født: d.15 juni 1954 på Ry højskole

Uddannelse: Social pædagog, og journalistisk tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole

Baggrund: Uffe Elbæk er lidt af en iværksætter med initiativer som f.eks. Fontløberne, kulturudvekslingsprojektet Next Stop Sovjet og uddannelsen Kaos Pilotern, som han var leder af indtil 2006. Desuden har har skrevet en lang række danske medier, som bl.a. Dagbladet Information, Weekendavisen, Berlingske Tidende og Jyllandsposten. Desuden har han skrevet flere bøger.

Manifest: Uffe Elbæk er stor tilhænger af Alternativets manifest: ”Der er altid et alternativ. Han mener at Danmark skal ud af vækst-rillen og over i kvalitets-rillen.  Der er ikke brug for mere, men brug for bedre.

Bonus information:  Uffe Elbæk blev forleden taget i at køre 104 km/t hvor man kun må køre 80.. Hov hov – forbillede Uffe!

læs mere her 

 

Helle Thorning-Scmidt (S)

Født: 14. December 1964 i Rødovre

Uddannelse: Cand.Scient.pol i og MA i Europæiske studier

Baggrund: Helle Thorning har begået sig i politik i det meste af sit voksne liv. Hun blev valgt til Europarlamentet i 1999, hvor hun bl.a. arbejdede med arbejdsmiljø. Helle Thorning forsøgte første gang at blive valgt til Folketinget i 2002, men det lykkedes hende først at komme ind i 2005. Hun blev desuden medlem af Nationalbankens bestyrelse i 2005, og udnævnt som leder af den nordiske arbejderbevægelses samarbejdsorganisation SAMAK. Og så er hun jo i skrivende stund Danmarks statsminister og har været det siden september 2011.

Manifest: Helle Thorning elsker Danmark som det er – og det land vil hun bevare. Hun er kandidaten der arbejder videre for det Danmark vi kender.

Bonus information: I tiden i Europa-Parlamentet fik Helle Thorning “kælenavnet” “Gucci-Helle” i pressen på grund af hendes taske af mærket Gucci – Helle vi elsker også Gucci.

Læs mere her

 

Lars Løkke Rasmussen (V)

Født: d.15. maj 1964 i Vejle

Uddannelse: Cand.jur. fra Københavns Universitet

Baggrund: Lars løkke Rasmussen har gjort sig meget i de politiske kredse som bl.a. landsformand for Ventres Ungdom, men havde en lille afstikker som selvstændig konsulent i årene 1990-1995. Dog er han siden 1998, da han blev valgt som Ventres næstformand, blevet i politik, bl.a. som landes statsminister fra der fra april 2009 til oktober 2011.

Manifest: Lars Løkke mener der er en sandhed i at sige, man skal gøre en forskel. For ham rummer politik en helt særlig intensitet. Kampen om det konstruktive. Han ser politik som noget konkret – ikke bare en akademisk øvelse. Der skal komme noget ud af det.

Bonus information: Lars Løkke Rasmussen er angiveligt ret glad for tøj – det er vi også Lars – og vi deler gerne ud af tipsene! 

Læs mere her

 

Johanne Schmidt Nielsen (EL)

Født: d.22 februar 1984 i Odense

Uddannelse: BA i socialvidenskab, Roskilde Universitetscenter

Baggrund: Siden Johanne Schmidt Nielsen som 15-årig meldte sig ud af Socialdemokraterne, har hun været aktiv i og omkring Enhedslisten. I 2002 fik Johanne Schmidt sit første tillidshverv som næstformand for gymnasieeleverne i DGS (Danske Gymnasieelevers Sammenslutning). Siden 2006 har Johanne Schmidt begået sig i politik for Enhedslisten på Christiansborg.

Manifest:  Det er ikke rigtig op til debat, Johannes absolutte manifest må være at ”fællesskab fungerer”!

Bonus information: Johanne Schmidt har været kæreste med komikeren Jonatan Spang…. Match made in heaven?

Læs mere her

 

Morten Østergaard Kristensen (B)

Født: d.17 juni 1976 i Århus

Uddannelse: Cand.Scient.pol, Aarhus Universitet 2006

Baggrund: Morten Østergaard har ligeledes begået sig meget i de politiske kredse, men havde en lille afstikker til det private indtil 2005, hvor han igen kom fast tilbage til politik da han blev valgt ind i Århus Amtskreds. Han kom for alvor på det politiske landskort i 2014 under ministerrokaden, da han blev udpeget som skatteminister. Samtidig overtog han Margrethe Vestagers plads som leder af partiet.

Manifest: Morten Østergaard mener at vi skal have frihed i det omfang, vi ikke begrænser andres. Men også at der med frihed kommer et personligt ansvar. Kan du, skal du klare dig selv og tage hånd om din familie. For så mener han at vi i fællesskab kan tage os af dem, der ikke kan klare sig selv.

Bonus information: Morten har som den eneste på denne liste, tilbragt et år på High School i USA.

Læs mere her 

 

Kristian Thulesen Dahl (DF)

Født: Født d.30 juli 1969 i Brædstrup 

Uddannelse: Cand.merc.jur., Aalborg Universitet, 1995

Baggrund: Kristiane Thulesen startede sin politiske karriere som en af de yngste på denne liste, da han som 13-årig meldte sig in i Fremskridtspartiets Ungdom. Kristian Thulesen startede sin karriere i militæret, som konstabel af reserven, og herefter var det tilbage på skolebænken hvor han blev uddannet jurist i 1995. Sidenhen har Kristian Thulesen udelukket gjort sig i politik, hvor han var med til at starte Dansk Folkeparti sammen med Pia Kjærsgaard og Ole Donner i 1995. Her overtog han i 2012 Pia Kjærsgaards post som formand for partiet.

Manifest: Kristians manifest må være overensstemmende Dansk Folkearties; at hævde Danmarks selvstændighed, at sikre det danske folks frihed i eget land samt at bevare og udbygge folkestyre og monarki.

Bonus information: Kristian har angiveligt ingen tætte venner – det siger han i hvert fald selv..  Any takers?  

Læs mere her

 

Søren Pape Poulsen (KF)

Født: d.31 december 1971 i Bjerringbro

Uddannelse: En toårig praktisk erhvervsuddannelse som speditør fra Grundfos, samt påbegyndt læreruddannelse fra seminaret (dog aldrig færdiggjort).

Baggrund: Søren Pape har begået sig både som speditør, lærer og afdelingsleder på en ungdomsskole. Han har samtidig siden 1987 været meldt ind i det Konservative Folkeparti, men hans politiske karriere tog endelig fast da han blev valgt ind i Bjerringbro kommune ved valget i 2001. Søren Pape har siden 2014 være formand for det Konservative Folkeparti.

Manifest: Søren Pape synes, at vi har et dejligt land, men at det gerne må blive endnu dejligere. Større velstand for alle. Bedre hjælp til dem, der har brug for det, og flere muligheder til dem, der har lyst og evner til det.

Bonus information: Søren Pape mener at han har lavet en klassisk over-scoring, da hans kæreste Josue Medina faldt for ham – Søren, vi synes du er en pæn mand!

Læs mere her

 

Pia Olsen-Dyrh (SF)

Født: d.30 november i 1971 i Vallensbæk

Uddannelse: Cand.scient.pol ved Københavns Universitet

Baggrund: Pia Olsen meldte sig som 14-årig ind i SFs ungdom er er blevet der siden. Sideløbende med den politiske karriere var hun international koordinator for Danmarks Naturfredningsforening indtil 2006, og var også et smut forbi CARE Danmark. Hun blev i 2011 udnævnt til handels-og investeringsminister, og senere transportminister. Desuden har hun siden 2014 været formand og politisk ordfører for Socialistisk Folkeparti.

Manifest: SF og Pia Dyrh kæmper for flere voksne i daginstitutionerne, en grøn omstilling og en ordentlig dagpengeløsning.

Bonus information: Pia elsker både yoga, hendes strikketøj og Breaking Bad – Pia det må man kalde alsidighed!

Læs mere her

 

Take notes og held og lykke ved middagsbordet… 

xxx

Team ChriChri 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og