Festival: det skal du lytte til

Sommertid er festivaltid! – Og nøj hvor vi dog glæder os til sol, kolde øl og lækre toner i massevis. På ChriChri er vi helt enige om, at de bedste koncerter vi har været til, har været dem, hvor vi kendte mere end blot et par enkelte numre – det ligesom bare sjovere! Derfor har vi her samlet en lille guide, med fede kunstnere du skal lytte til, hvis du skal blive klar til at skråle dig hæs til sommerens festivaller.

Hvis du skal på Northside

Mø – Mø er mere end fantastisk, og uden tvivl sommerens helt uundgåelig. Hun spiller både på Northside, Tinderbox og Skanderborg, så hvis du er en af de heldige, der har billetter til en af de tre festivaller, så er det bare med at smække albummet ”No Mythologies to follow” på repeat – Det har vi i hvert fald gjort! Fredag d. 12 juni kl. 20.15.

Scarlet Pleasure – Du kender med garanti kæmpe hitsene ”Heat” og ”Windy”, men den danske succes trio har meget mere i godteposen end som så. Scarlet Pleasure gæster Northside om lørdagen, og forud for vores besøg i det århusianske, er albummet ”Mirage” allerede havnet på favoritlisten på Spotify. Lørdag d. 13 juni kl. 16.30.

Sivas – Sivas spiller lige før Scarlet Pleasure på Northside, og vi glæder os vildt til at kaste håndtegn efter den dansk-iranske rapper. Hvis du ikke allerede har styr på teksterne til kultsangene ”d.a.u.d.a”, ”Stein Bagger” og ”Det gode liv”, så vil vi på det kraftigste opfordre til, at du får lavet dig en habil Sivas spilleliste, forud for dit besøg på Northside. Lørdag d. 13 juni kl. 15.15.

Wu-Tang Clan – Den New York baserede rap/hiphop-gruppe Wu-Tang Clan er et af North Sides absolutte trækplastre. Og Sivas bliver da bestemt heller ikke den eneste, vi skal kaste håndtegn efter derovre i Århus. Gruppen blev dannet helt tilbage i 1993, og ChriChri redaktionens ”Best og Wu-Tang Clan”, vækker da også i den grad minder og nostalgi her på kontoret. Skynd jer at få samlet jeres egne favoritter, så I kan skråle sammen med os i Århus den 12. juni. Fredag d. 12 juni kl. 23.15.

Hvis du skal på Roskilde

Paul McCartney – Legenden Poul McCartney gæster Roskilde lørdag d. 4 juli, og hvis du ikke allerede har billetter, er det faktisk bare ærgerligt, for der er allerede udsolgt! Den kære Poul kræver ingen introduktion, og det er nok de færreste, der ikke allerede besidder repertoiret til at skråle med på i hvert fald en håndfuld af de legendariske sange. Hos ChriChri tæller vi i hvert fald dagene til Poul gæster Roskilde, som hans eneste europæiske koncert denne sommer – det bliver fantastisk! Lørdag d. 4 juli kl. 22.00, Orange Scene.

Pharrell Williams – Mr. Happy sparker Roskilde i gang allerede onsdag d. 1 juli på Orange Scene. Og siden Roskilde i starten af året proklamerede at 41-årige Pharrell ville svinge forbi markerne I Domkirkebyen, har vi været oppe under loftet af begejstring. Så der skal da lyde den største opfordring, til at erhverve sig albummet “Girl”, forud for koncerten i Roskilde – det fantastisk, og umuligt at sidde stille til. Onsdag d. 1 juli kl. 22.00, Orange Scene.

Kygo – Med chance for at fornærme vores kære norske naboer, så er Kygo altså noget af det absolut bedste der er kommet ud af Norge de seneste par år. Vi er fuldstændig ekstatiske over monsterhittene ”Cut your Teeth” og ”Firestone”. Og derfor er vi naturligvis også på pletten, når nordmanden vælter Roskilde den 3. Juli. Og indtil da, er der naturligvis også tilføjet en Kygo playliste til vores efterhånden bugnende Spotify konto. Lørdag d. 4 juli kl. 02.00, Arena.

Kendrick Lamar – Der er INGEN der har attitude som Kendrick Lamar, og det gør ham til endnu en ChriChri uundgåelig, på dette års festival scene. På trods af det negative islæt i titlerne, ælskeeeer vi ”F**kin Problem” og ”A.D.H.D”, og vi er så klar til at danse og kaste håndtegn og luftkys efter vores all time favorit bad boy. Fredag d. 3 juli kl. 19.30, Orange Scene.

Hvis du skal til Tinderbox

Major Lazer – Siden Major Lazer vætede Roskilde sidste sommer, har vi ønsket dem tilbage på dansk grund. Og derfor glæder vi os svimlende til juni, hvor gruppen rammer HC. Andersens fødeby. Det fantastiske MØ samarbejde ”Lean on” har kørt på repeat de sidste mange måneder, og det bliver død interessant at se, hvad den karismatiske gruppe hiver op ad hatten denne gang. Fredag d. 26 juni kl. 21.45, Blå Scene.

Milky Chance – Ringer der en klokke når vi siger ”Stolen Dance” og ”Down by the river”? Den tyske regga/eletronic duo, Milky Chance, er et kæmpe kæmpe hit her på redaktionen, og vi glæder os sådan til at opleve dem live i Odense. Om det er fordi navnet skaber slående associationer til vores favorit chokolade ( ja, Milky Way..), er svært at sige, men den tyske duo har i hvert fald så meget likeability, at vi crusher ret meget på dem her på ChriChri. Gør jer selv den tjeneste og lyt til deres album forud for Tinderbox, vi lover i ikke vil fortryde det! Lørdag d. 27 juni kl. 13.00, Gul Scene.

Robbie Williams – Han behøver bestemt heller ingen introduktion. Den forhenværende Take That superstjerne rammer Tinderbox, og det skal opleves! Vi har alle sammen crushet på ham i vores spæde teenageår, og selv om han godt nok ikke kører på repeat endnu (vi kan jo allerede alle sangene), så bliver den her koncert en af sommerens aller største højdepunkter. Søndag d. 28 juni kl. 20.50, Blå Scene.

Hvis du skal på Skanderborg

Dizzy Mizz Lizzy – Vi er mange der har kunne spejle os i teksten til ”Love is a loser’s game”, når vi har grædt snot over tabte teenagekærester. Og selv om anledningen denne gang er mere festlig, så bliver vi med garanti en kende nostalgiske, når legendariske Dizzy Mizz Lizzy spiller op i Skanderborg. Skulle I (modsat os) havde smidt et par af kultsangene i glemmebogen, så anbefaler vi varmt at få genopfrisket hukommelsen, inden de tre velrenommerede herrer spiller op til dans i det midtjyske. Hold nu op vi glæder os!

Lenny Kravitz – Når vi nu er i det nostalgiske hjørne, kan vi ikke tale Skanderborg uden at nævne Multi-instrumentalisten Lenny Kravitz, som vi også får fornøjelsen af denne sommer. Mr. Kravitz er torsdagens store navn til Skanderborg, og det kommer uden tvivl ikke til at gå stille for sig. Vi har i de seneste år hørt mere om datteren og it-girl Zoë Kravitz, end vi har hørt om farmand, og helt ærligt, så var der da også smuttet et par numre fra hukommelsen. Det er vi naturligvis ved at rode bod på, og vi er så klar på at synge i kor med Lenny K til august. 

Kim Larsen – Ingen ”Det skal du lytte til” uden at nævne Kim Larsen. Han er kult, klassisk og helt kanon, og så behøver han ligesom Poul McCartney absolut ingen introduktion. Kim’s legendariske sange sidder på ryggraden, og med en kold fadøl i hånden, er der lagt i kakkelovnen til et brag af en fest, når han gæster Bøgeskoven den 6 august. 

Hvis du skal til Musik i Lejet

Ukendt kunstner – Ukendt kunstner har været uundgåelig det seneste års tid, og når deres navne skal stå bøjede i neonlys til Musik i Lejet, jamen så er vi da på pletten. Musik i Lejet er et ret fedt koncept, og vi ser frem til at drikke fadøl (eller rosé..) til lækre toner fra den københavnske duo. – Og hvis det nu skulle være muligt, at kaste håndtegn med et glas rosé i hånden, jamen så vil vi da gøre forsøget.

Vinnie Who – Danske Vinnie Who rammer også Nordsjælland denne sommer, og du vil helt sikkert finde os blandt tilskuerne. Selv om der måske ikke er så meget sing-along over den unge herre, er han altid garant for succes, og vi glæder os til at svinge hofterne til ”39” og ”Remedy”. 

Ulige Numre – Når Ulige Numre fyrer op for ”København”, er det svært ikke at blive en kende nostalgisk, og selv om vi kun vil være de små 57 km væk, som Tisvilde ligger fra København, jamen så får vi garanteret snerten af hjemveg alligevel. De fire søde drenge i Ulige Numre har sunget sig lige ind i vores hjerter, og mon ikke vi bliver småhæse efter den koncert.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være