Sanselige oplevelser du ikke vil gå glip af på Roskilde Festival 

Roskilde Festival har udviklet sig til et madmekka af dimensioner, og street dinner, italiensk supper club, lægeordinerede skumfiduser, et historisk kagebord, lydløse middage og muligheden for at komme i køkkenet med en Michelin kok, er blot få af de sanselige mad oplevelser, der løber af stablen i disse dage. I morgen indtager ChriChri redaktionen Roskilde, og vi glæder os som små børn, til at sætte alle sanserne i spil, mens vi venter på musikken.  

Oplevelser for enhver smag

Det er femte år i træk at Roskilde festival byder på et madprogram fyldt med skæve, inspirerende, øjenåbnende og naturligvis utroligt velsmagende madoplevelser. Langborde, fælleskøkkener og involverende events, , er kendetegnende for en del af årets events. Bland andet inviterer det konceptuelle madlaboratorium Bite Me Crew til fælles madlavning og -spisning ”streetdinner-style” i campingområdet, og for fjerde år i træk kan festivalgæsterne få fingrene helt ned i de økologiske grøntsager i folkekøkkenet FoodJam i City Centre East. Her kan man med hjælp fra gastronomiske vejledere – heriblandt et par Københavnske Michelin kokke – lave sig et lækkert økologisk måltid mad for en flad halvtredser. – Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, ik?!

Madglæden og videnskaben mødes for alvor, når isnørderne fra ISTID åbner Madeventprogrammet More Than Eating på ”Podiet” med et nitrogen-fyldt ishow. Her vil man også kunne bestille konsultation hos skumfidus-farmaceuter fra The Robin Collective, og igen i år kunne opleve de velsmagende og overraskende kemi-eksperimenter i den gastronomiske legestue. Under halvtaget i ”Stalden” vil festivalgæsterne blandt andet kunne mæske sig i et historisk kagebord udviklet i samarbejde med Nationalmuseet og komme med til en vaskægte italiensk supper club.

Er du svimmel vi glæder os til dette års Roskilde Festival, og med en vejudsigt der lover sol over land, kan det kun blive en dejlig uge. Ses vi?

Tjek hele programmet med madevents her eller læs mere nedenfor. 

Billetsalg

D. 28/6, 29/6, 30/6 1/7 | Mobil billetbod ved Agora C | Kl. 12 – 15

D. 1/7 Dommertårnet | 18:00 – 20:00

D. 2/7 Dommertårnet | 10:00 -13:30

D. 3/7 Dommertårnet | 10:00 -13:30

Madevents Roskilde Festival 2015

Campingområdet

Streetdinners

Langbordene rykker ud på campingområdets ujævne gader, når der inviteres til i fællesskab at lave mad og spise sammen. Under sloganet DO IT TOGETHER tilberedes anderledes og eksperimenterende retter med gode og ærlige råvarer. Vær klar på en sjov og inddragende oplevelse, hvor der bl.a. skal grilles over åben ild, piskes smør med chipotle chilli, laves blodpandekager og ryges æg.

Bag arrangementet står organisationen StreetDinners, der er et initiativ af Bite Me Crew – et konceptuelt madlaboratorium, der arbejder for at udbrede både gademiddage og konceptet fælles madlavning.

Hvor: Camping J

Hvornår: 30 juni kl. 17-19:00

Pris: 50 kr.

Billet: Købes ved mobil billetbod. 

 

#foodjam

Frisk grøntsagsomelet? Dampede blåmuslinger? Eller fish & chips med hjemmerørt remo?

I folkekøkkenet FoodJam bestemmer du selv menuen og går selv til gryderne, når du har valgt dine råvarer fra den bugnende buffet af friske økologiske grøntsager, sprød frugt og fersk fisk. I køkkenet er der plads til alle uanset evner, og skulle du være i tvivl, står FoodJams kulinariske vejledere klar med hjælp og gode ideer. Hos FoodJam er vejen til et godt og velsmagende måltid enkel: gode råvarer, højt humør og fællesskab over skærebrætterne.

Hvor: Service Center East (indkøbsområdet i Camping Øst)

Hvornår: Alle dage

Pris: 50 kr. for fri adgang til råvarebuffeten og en time i køkkenet.

Billet: Billetter købes direkte ved indgangen, hvor du enten booker tid eller går direkte i køkkenet. Mellem kl. 12 og 19 er det en god idé at have bestilt tid, især søndag-onsdag.

 

Art zone

Taste the Change of Frequencies

Kan man egentlig smage lyd? Og hvilken toneart skal du drikke din morgenjuice til? Oplev hvordan lyd påvirker din oplevelse af smag i denne interaktive installation, udtænkt af en måltidsøkolog og en oplevelsesdesigner. Iført høretelefoner får du serveret tre forskellige drikkevarer, og vil på egne smagsløg opleve sammenhængen mellem lydfrekvenser og grundlæggende smagsoplevelser.

Installationen er udviklet af måltidsøkolog Ayhan Aydin og oplevelsesdesigner Josefin Vargö i samarbejde med Örebro Universitet.

Hvor: Art zone

Hvornår:

1 juli 19:30-21:30

2 juli 14:00-17:00

3 juli 18:00-20:00

4 juli 13:00-16:00

Pris: Gratis

Billet: Nej

 

Rising

Lydløs middag

Der bliver pillet ved middagskonceptet, når gæsterne får høreværn på og afskærmet fra omgivelsernes lyde kan nyde retter kreeret af kokken William Milsted. Hvad gør det ved spiseoplevelsen, at du kun kan høre din egens krops lyde? Det lydløse måltid opbrydes af sekvenser, hvor høreværnet fjernes og udvalgte temaer som f.eks. ”ungdomsliv” skal debatteres med sidemanden. Få en anderledes sanselig oplevelse og testet dine alternative kommunikationsevner ved det lydløse middagsbord.

Hvor: Rising området i Dreamcatcheren

Hvornår: d. 28, 29 og 30 juni kl. 19.15-20.00

Pris: Gratis

Billet: Nej

 

Podiet i Gloriaområdet

Ice ice baby

Kom med til nitrogen is-workshop hos de kyndige isnørder bag butikken ISTID. De disker op med et velsmagende udvalg af friske ingredienser, og guider dig i sammensætningen af en is efter dit helt eget hjerte. Nitrogenen vil med sine -196°C grader forvandle bær, frugter og andre gode sager til en cremet og kølende godbid – perfekt til at tage toppen af tømmermændene eller køle dig ned i varmen. 

Hvor: Podiet (v. Gloria)

Hvornår: 2/7 kl. 14-15-30 og kl. 16.30-18

Pris: 20 kr. pr is

Billet: Købes ved event-start.

 

Gastronomisk Legestue

I den gastronomiske legestue får du udfordret din forståelse af mad, når helt almindelige fødevarer præsenteres i nye og overraskende former og teksturer. Find ud af hvordan candyfloss også kan smage, og hvad viskositet egentlig er for en størrelse, når tæppet går for det altid underholdende, eksperimenterne og mundrette show. Bag Gastronomisk Legestue står et hold fødevarevidenskabsstuderende Fra Københavns Universitet, der for femte år i træk byder sultne og nysgerrige festivaldeltagere op til videnskabelig og velsmagende dans.

Hvor: Podiet (v. Gloria)

Hvornår: 4/7 kl. 14-15.30 og kl. 16-17.30

Pris: Gratis

Billet: Ikke nødvendigt

 

Medicinske skumfiduser / The Marshmellow Cure

De eksperimentelle foodies fra The Robin Collective står klar til at ordinere medicinsk-skum til trængende festivaldeltagere. De trænede skumfidus-farmaceuter giver gratis konsultation og udskriver personlige recepter på skræddersyede skumfiduser. Afhængig af din tilstand kan du bland andet få ordineret en ”Pick Me Up” eller en “Psychedelic Cinnamon”.

Hvor: Podiet (v. Gloria)

Hvornår: 3/7 kl. 14-15.30 og kl. 16-17.30

Pris: Gratis

Billet: Ikke nødvendig

 

Stalden

Historisk sukkerchok

Sæt dig tilrette med kagegaflen klar, og lad så ellers bordækning, porcelæn og historiske dragter sætte den stemningsfulde ramme for din indtagelse af seks søde serveringer, der hver især tager dig igennem skelsættende historiske perioder. Kagerne på din tallerken fortæller dig mere om tiden og historien, end man måske lige umiddelbart skulle tro. I samarbejde med Nationalmuseet står etnolog Frederikke Heick klar med nok den mest frydefuldt søde, bløde og velsmagende historietime du nogensinde vil få.

Hvor: Stalden

Hvornår: 4/7 kl. 13-14 og 15.30-16.30

Pris: 80 kr.

Billet: Billetboden v. Podiet i Gloria

 

PALATE-PALETTE

Over fem serveringer baseret på de fem grundsmage salt, surt, bittert, sødt og umami tager mesterkokken Jacob Mielcke og tekstildesignerenMargrethe Odgaard dig med på en opdagelsesrejse udi sammenhængen mellem smag og farve. Palettens vifte af farver og palaten, ganens hvælving og stedet hvor smagsindtrykkene samles, danner tilsammen et måltid med eksplosioner af både smag og farve. Forbered dig på at blive udfordret, overrasket og måske endda også bevæget af en spiseoplevelse der sætter fokus på flere sanser.

Hvor: Stalden

Hvornår: 2/7 kl. 14-15

Pris: 90 kr.

Billet: Billetboden v. Podiet i Gloria

 

Tidsmaskinen

Tag med på en gastronomisk tidsrejse gennem festivalens madhistorie. Folkene bag Restaurant Vigen serverer en 5-retters menu, der tager udgangspunkt i madbodernes udbud igennem årtierne. I festivalens spæde år bestod madudbuddet ikke af meget andet end en frugtbod og en pølsevogn. Meget har ændret sig siden da, og du kan få både smag og syn for sagen, når retterne får en tur i tidsmaskinen, og den klassiske hotdog blandt andet bliver forvandlet til en asparges-version med svampemajo og fjordrejer.

Hvor:  Stalden

Hvornår: 3/7 kl. 18.30-19.30

Pris: 80 kr.

Billet: Billetboden v. Podiet i Gloria

 

Italiensk madklub med Il Buco / Italian Supper Club

Der er dømt ægte italiensk stemning i festivalnatten, når folkene fra Il Buco inviterer til fællesspisning under Staldbygningens halvtag. Lokale råvare fra små italienske og danske producenter er omdrejningspunktet på denne aften, hvor maden serveres på store fade og vinen skænkes fra karafler på langbordet. Madglæden er i top og aftenens 5 retter mad er med arrangørens egne ord ”temmelig håndlavet, forholdsvis spontan, ret økologisk, biodynamisk og en smule Slow Food”. Buon apettito!

Hvor: Stalden

Hvornår: 2/7 kl. 20-21

Pris: 100 kr.

Billet: Billetboden v. Podiet i Gloria

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og