Bag om forsiden på ChriChri Mag

En smuk sommerdag i juni, skød vi forsiden til denne helt særlige førsteudgave af ChriChri Magasin. Vi tager dig en tur med bag kulissen og introducerer dig for den fantastiske kunstner, der gjorde forsiden til en realitet.

Kunstneren bag

Manden bag vores unikke forside er illustrator og modefotograf Niels Ditlev. Den autodidakte kunstner og mangeårige modefotograf har et hjerte, der banker for retro-stilen, og han sætter stor pris på det æstetiske og smukke. Så da vi på redaktionen blev enige om, at vores første forside skulle have et pinup inspireret look, var der ingen tvivl om, at Niels Ditlev var den helt rette kunstner at arbejde sammen med. Som kunstner og privatperson er Niels nemlig dybt inspireret og fascineret af Mad Men-æraen. Og når man træder ind i det smukke studie på Frederiksberg, befinder man sig da også pludselig i en fantastisk tidslomme. Stemningen her er usammenlignelig magisk, og væggene bærer præg af en lang og succesfuld karriere med unikke og ikoniske illustrationer for bl.a. Carlsberg og DSB samt stakke af magasiner med modeserier for de helt store brands. Som besøgende er du ikke i tvivl: Dette studie huser en sand og helt unik kunstner.

” Som besøgende er du ikke i tvivl: Dette studie huser en sand og
helt unik kunstner “

Den sidste overlevende dinosaurer

Niels Ditlev har altid vidst, at han skulle være reklametegner, og han har forfulgt drømmen lige fra barnsben. Skolen forlod han derfor allerede efter 9. Klasse, så livsdrømmen for alvor kunne blive realiseret. De første mange år af karrieren var hans fokus udelukkende på illustrationerne. Niels tegnede 1:1, og han var dygtig til sit håndværk. Meget dygtig.
Men reklamebranchen blev, som med så meget andet, indhentet af digitaliseringen, og efterspørgslen efter den tegnede illustration faldt i takt med, at internettet vandt sit indpas i vores dagligdag.

Som den tegnende kunstner han var,  blev Niels naturligvis udfordret af denne udvikling, men det slog ham ikke ud. Tværtimod. Han bevægede sig i stedet ind i modebranchen, hvor han har slået sine folder igennem de seneste 20 år. I dag vidner CV’et derfor også om en karriere, hvor Niels har haft fornøjelsen af at rejse verden tynd for at skabe meningsfulde brands for nogle af Danmarks mest succesfulde modehuse. Men når alt kommer til alt, så banker hjertet stadig for illustrationerne, det er nemlig her, Niels selv mener, at han kan gøre den store forskel – og vi kunne ikke være mere enige, hans arbejde er i sandhed en klasse for sig.
Hvis du spørger Niels, tøver han da heller ikke med at betegne sig selv, som ”Den sidste overlevende dinosaurer” fra dengang, hvor verden så radikalt anderledes ud. Han lever og ånder for Mad Men-tiden. En tid, hvor det var det sande håndværk, der var i fokus. Og en tid, hvor det var lys og skygge og ikke retouchering, Photoshop og filtre, der i sidste ende skabte kunsten. I dag tegner Niels stadig sommetider i hånden, pennen kan man ikke tage fra en sand kunstner. Men når han arbejder med det kommercielle- og modeorienterede, som det er tilfældet med vores forside, så tegner han digitalt – udviklingen kan man trods alt ikke løbe fra, retro-fan eller ej.

 

“Han lever og ånder for Mad Men-tiden. En tid, hvor det var det sande håndværk, der var i fokus. Og en tid, hvor det var lys og skygge og ikke retouchering, Photoshop og filtre, der i sidste ende skabte kunsten”

Kunsten og Inspirationen

Der er få mennesker, der virkelig forstår at kombinere treenigheden mellem fotografi, mode og illustration på den facon, som Niels formår. Men fremgangsmåden er reelt ganske simpel: Først fotograferer Niels motivet, og efterfølgende tegner han det på ny. Han kan det hele, men favoritten er, når tegningen er i den højtbeskattede retro-stil – præcis som i Mad Men-tiden, dog med undtagelse af den nye digitale tegneblok.
Inspirationen til projekterne finder Niels i de smukke ting, vi til dagligt omgiver os med. Og her taler vi om alt – selv det helt basale som en papir-indpakning af sukker på en parisisk café,  der kan være så smuk i farver og typografi, at den i sidste ende har inspireret Niels til udarbejdelsen af en hel plakat. Så med et æstetisk drive, og et hjerte, der banker for Mad Men tiden var den kyndige kunstner da heller ikke svær at overtale, da vi pitchede vores forsideidétil ham. I Niels’ hænder kastede vi os derfor ud i at gøre Christiane til pinup for en dag – en rolle, som billederne så fint afslører i dén grad faldt hende naturligt.

Vi håber, I nyder forsiden, lige så meget som vi nød at lave den – for det var en oplevelse, vi sent vil glemme.   

Hvis I er interesserede i at læse mere om Niels Ditlev, kan I besøge ham på nielsditlev.dk, hvor det desuden er muligt selv at erhverve sig nogle af hans smukke illustrationer.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være