Næstekærlighed ligger i dine gener

At ligge sig på en briks, få en nål stukket i åren og lad sit blod flyde så en fremmed kan blive rask, er en 100 procent uselvisk gestus.

Vælger man at blive bloddoner, er det arveligt. Dansk studie viser, at lade sig tappe for blod for at kunne hjælpe andre mennesker, er en næstekærlig handling som er genetisk bestemt, siger forskeren bag studiet.

“Hvis man er bloddonor, så er man også altruistisk, det vil sige næstekærligt, anlagt. Det vi har fundet ud af er, at om du vælger at udføre den altruistiske handling eller ej, er 50 procent genetisk bestemt. Det er lidt kontroversielt, for det betyder, at det at være god mod andre mennesker er arveligt,” siger Ole Birger Pedersen, overlæge og klinisk forskningslektor ved Institut for Klinisk Medicin, Næstved Sygehus.

Det er bestemt ikke første gang at dette område er blevet undersøgt. Hvorvidt næstekærlighed er arveligt eller ej, er tidligere blevet undersøgt via. Spørgeskemaundersøgelser.

Resultaterne af sådanne undersøgelser, kan have mange fejlkilder, da det ofte afhænger af, hvordan spørgsmålene er blevet stillet.

Denne undersøgelse tegner mere sikkert, fortæller Ole Birger Pedersen.

Læs mere om forskningen her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og