3 “toilet-spørgsmål” som er for pinlige at spørge om

Vi kender det alle sammen. Nogle spørgsmål er altså bare liiiiidt for pinlige at spørge om. Og hvem skal man egentlig spørge? Kæresten? Veninden? Svigermor?– Nej vel? Vi tager fat i tre spørgsmål, som vi tror, at de fleste kender til. 

Er der noget galt med mig, hvis jeg ikke laver stort hver dag?
Alle mennesker har forskellige afføringsvaner. Nogle af os kan besøge toilettet flere gange om dagen, og andre et par gange om ugen. Når det så er sagt, er det en god idé at blive tjekket hos lægen, hvis du føler dig oppustet eller bemærker ændringer i dit almindelige mønster uden for menstruationsperioden. 

LÆS OGSÅ: 3 sex-spørgsmål som du synes er for pinlige at spørge om

Hvorfor føler jeg, at jeg skal tisse, men ikke kan?
Før du kan tisse, skal din hjerne give ’tilladelse’ til din blære. Det sker ofte på det mest irriterende tidspunkt! Oplever du dette, har du muligvis en overaktiv blære som klemmer lidt før blæren egentlig er fyldt op, det kan også være fordi, at du spænder bækkenbundsmusklerne, når du er stresset eller nervøs. Hvis det er et problem for dig, kan du prøve at ændre din kost (hold dig fra koffein, alkohol, krydret mad) og/eller lave bækkenbundsøvelser. 

Hvorfor oplever jeg ofte gas i maven, undtaget når jeg drikker vin? 
Faktisk, så oplever de fleste mennesker gas i maven 13-21 gange dagligt. Gassen opstår, når kroppen har problemer med at fordøje og derfor udstøder gas som et biprodukt. Synderne er ofte følgende: Fiber, kunstige sødestoffer eller laktose, hvis du intolerant. Gassen i din krop kan også være et resultat af aerophagia (den tekniske betegnelse for, at synke luft), hvilket sker, når vi spiser for hurtigt, snakker, eller mens man spiser tyggegummi. Vin kan faktisk give os mere gas i maven, fordi sukkeret kan fermenteres af bakterier i vores tarm. Det er dog muligt, at man efter to glas, er for bedugget til at lægge mærke til det.

Kilde: O Magazine

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og