[single_post_category_name]

Bag om forlaget ChriChri Journal

ChriChri har vokseværk og vil fremover også komme til at dække over et forlag. Bag forlaget står Christiane og hendes manager Sandie. Læs mere om de to kvinder og hør dem fortælle om deres unikke samarbejde og drømmene for ChriChri Journal.


Samarbejdet

Det startede som en tilfældighed, da Christiane og
Sandie blev partnere tilbage i 2011. I dag er de to kvinder uadskillige, både i forretnings- og privatregi. Her fortæller Christiane om baggrunden for det samarbejde, der har groet sig umådeligt stærkt, igennem de seneste fire år.

Christiane, hvad er baggrunden for dit samarbejdet med Sandie?

Efter at have været repræsenteret i nogle forskellige agenturer som skuespiller stod det mig klart, at jeg var anderledes – jeg hørte ikke hjemme der. Min kreativitet og mine mål pakkede jeg derfor sammen og begyndte at søge nye veje. Det, jeg opdagede, var bl.a., at jeg er en teamplayer – ikke fordi jeg tvivler på mine evner alene – jeg er bare bedst sammen med nogen. Jeg vil dele opturene, nedturene, succesen, øllen og champagnen. Jeg havde på det tidspunkt mange samtaler med Liam (Christianes ex-mand red.) om emnet. Liam havde en manager, Jonas, og de havde lige præcis den synergi jeg søgte. Liam havde så en dag snakket med Jonas om min situation, og jeg ved ikke hvordan, men en dag kom han hjem og sagde at Jonas’ daværende assistent, en ung pige ved navn Sandie, måske var lige præcis det, jeg ledte efter. Jeg mødtes med Sandie – og bang! Kemien var der med det samme, og
vi kunne ikke vente med at komme i gang. Sandie hjalp mig med at komme ud af min daværende kontrakt. Der var rene linjer og vores samarbejde kunne begynde. Jeg vinkede farvel til agenturlivet til fordel for management og én som jeg fremover kunne dele alle oplevelserne sammen med.

Sandie og jeg har på blot 4 år udviklet et fuldstændig unikt partnerskab. Der er ikke noget, der hedder Christiane alene, vi kommer som en pakke. Vi er blevet venner, kolleger, business partnere, allierede og fortrolige. Hvis jeg selv skal sige det, er både Sandie og jeg begge pissegode til vores job. Jeg værdsætter virkelig det team, vi har skabt og niver mig selv i armen, hver gang jeg tænker på, hvor meget vi har opnået, og hvor mange fantastiske ting vi allerede har i hatten til fremtiden.

 

Bag om forlaget

ChriChri har fået en ny og spændende lillesøster: ChriChri Journal. Et helt nyt forlag lanceret af Christiane og hendes manager igennem fire år, Sandie Nielsen. Vi har her sat den travle duo stævne til en lille snak om ChriChri Journal samt det tætte forhold, der har gjort de to kvinder til langt mere end blot samarbejdspartnere.

Som nyeste skud på stammen, har I valgt at starte forlaget ChriChri Journal. Hvad er tankerne bag denne beslutning?

S: ChriChri Journal startede som mange af vores andre projekter lidt tilfældigt og båret af en god idé og en mavefornemmelse. En dag, da vi gik fra et møde til et andet, slyngede Christiane ud, at hun syntes, vi skulle starte et trykkeri, fordi hun var så forbavset over, hvor dyrt det var at få trykt logoer på mapper, karton osv. Hun havde en klar ide om, at vi da blev nødt til at købe en maskine til at trykke logoer med, og så skulle vi tilbyde firmaer at få deres logo trykt på diverse ting til en ordentlig pris! Det snakkede vi lidt om, men så gled samtalen ellers hurtigt over i det at trykke bøger, som så gled over i at Christiane havde en ny idé til en bog. Vi havde i lang tid snakket om, at der skulle skrives en ny bog, men tiden havde bare ikke rigtig været der. Jeg gik i gang med at forberede en ny skriveproces på samme måde, som jeg havde gjort på Christianes tidligere udgivelser, men researchede samtidig mulighederne for, hvordan vi måske selv kunne blive dem, der udgav bøger.

Vi havde længe gerne ville starte noget op sammen, bare Christiane og jeg, og pludselig virkede det bare som det rigtige tidspunkt. Vi har arbejdet sammen i 4 år, og på de 4 år har vi oplevet så mange forskellige ting sammen. At valget så er faldet på et forlag, skyldes, at vi begge to elskede at arbejde med de to bøger som Christiane tidligere har udgivet – Christianes Beautybog og Dit sunde liv med Anne Bech som medforfatter. Så hvad der startede med alt for dyre logoer sluttede som det næste skridt i vores samarbejde; at starte et forlag sammen.

Hvad er drømmescenariet for ChriChri Journal?

C: Jeg elsker bøger: Skønlitteratur, biografier, kogebøger, DIY bøger – alt hvad en boghandler kan rumme. Elsker, elsker, elsker!!! Bøger er den bedste selvudvikling, vi kan give os selv. Læsning gør en mere åben. En dag i fremtiden er udgivelser på ChriChri Journal med til at flere kvinder sidder i deres sofa en søndag aften med et tæppe, en kop te og ikke mindst en god bog. De vil også komme til at elske bøger! Vores første 3-4 udgivelser har stort fokus på det visuelle. Vi går meget op i, at det bliver nogle flotte, lærerige og ikke mindst brugbare bøger.

S: Drømmescenariet er selvfølgelig at være med til at udgive en hel masse spændende, seje, sjove og inspirerende bøger, »» »» som dels er nogle bøger, der er sjove for os at arbejde med og at følge fra idé til realisering sammen med de forskellige forfattere samtidig med, at det er nogle bøger, som giver læseren en god oplevelse.

Er der nogle kommende bogudgivelser, I allerede vil løfte sløret for?

S: Ja, vi kan godt sige en lille smule allerede. Vores første udgivelse bliver en bog fra Christiane selv, som udkommer til november. Det vil være en efterfølger til Christianes Beautybog som udkom i efteråret 2013 og overgik alle vores forventninger salgsmæssigt. Derudover har vi tre rigtig spændende udgivelser i 2016. Der kommer to bøger i
 foråret og en enkelt i efteråret, som det ser ude lige nu.

C: En af de bøger der kommer til foråret er en blomsterbog med smykkedesigner og Instagram-fænomen Julie Wettergren @juliewettergren. Julie er en selvlært DIY mester – der kan inspirere selv den mest ukreative person. Hendes stil er så æstetisk, og hun giver alle lysten til ”bare lige at gøre det ekstra”. Hendes Instagram-profil siger alt! Og og og og …. så kommer vi med en anden bog som faktisk er bogen, der også på en måde startede hele idéen om et forlag – vores lille baby – jeps Sandie, vi er faktisk gravide og skal have en lille udgivelse engang til foråret. Jeg kan desværre ikke sige, hvad den handler om pga. nogle kontraktuelle forhold, men det bliver et hit, I promise – glæd jer!

Det er vist ingne hemmelighed, at jeres kalender allerede er booket til bristepunktet. Er der overhovedet plads til endnu et projekt?

C: Spørg Sandie…

S: Nej ikke rigtigt, men på en eller anden måde får vi det altid til at lykkes alligevel

C: Ja – i vores firma holder man kun søndag fri (ik’ Sandie!) så det giver jo en ekstra arbejdsdag.

Forlagsbranchen har ry for at være benhård. Hvilke erfaringer har I tænkt jer at trække på?

C: Den bedste af alle, vi gør, hvad vi føler for, hvad vi synes er bedst – vi tager den oldschool – vi føler! Ingen statistikker, ingen “det må du ikke” osv. osv. Vi er frie – vi satser og vi skaber. Det er sådan, vi er bedst.

S: En af de ting, som Christiane er virkelig god til, er at udtænke onlinestrategier og PR-planer, som er nytænkende og noget, som ikke er set før. Jeg tror, at både Christiane og jeg kan bidrage med noget til branchen, som i sidste ende er positivt for hele branchen – og så selvfølgelig også være med til at rekruttere nye bogelskere.

C: ChriChri Journal er et lille forlag, vi skal på ingen måde konkurrere med de store. Det er slet ikke vores mål – vi laver det her, fordi vi elsker bøger og gerne vil kunne hjælpe andre talenter med at komme i gang.

Hvad glæder I jer allermest til i relation til forlaget?

S: Jeg glæder mig til at få meget mere indblik i en branche, som vi har haft lidt føling med tidligere, men som vi kommer til at komme meget mere i dybden med nu. En branche, som er vidt forskellig fra det både Christiane og jeg laver til daglig. Det kan jeg godt lide.

C: Jeg glæder mig til at være på udkig. Spotte talenter, tendenser og mulige nye udgivelser og ikke mindst til at lave nytænkende PR-strategier.

_______

De rosende ord

Christiane og Sandie har ikke andet end superlativer til overs for hinanden. Faktisk er de rosende ord så mange, at det var et spørgsmål om begrænsningens kunst, da vi bad de to sætte et par ord på hinanden.

Hvad beundrer du hos Christiane?

Jeg beundrer, at der i Christianes verden aldrig er en udfordring, som er for stor. Hun kan altid, altid, altid finde det positive i en situation og finder altid en måde at få tingene til at lykkes på. Det beundrer jeg hende virkelig meget for.

Hvilke 3 ord ville du beskrive Christiane med?

Ambitiøs, positiv og lattermild (og skide sej og sød!)

Hvad beundrer du hos Sandie?

Sandie har et fantastisk overblik, hun er top tjekket og vigtigst af alt er Sandie ikke stresset (så skjuler hun det i hvert fald godt). Jeg ved, at hun kan være overbebyrdet (og nej, det har intet med mig at gøre), men hun farer aldrig op, hun brokker sig aldrig, og vigtigst af alt hun mister aldrig kontrollen eller lysten. Sandie er en knokler; hun arbejder konstant fra sygesengen, fra ferien, fra cyklen. Hendes evne til at se kontrakter igennem og gennemgå hver en lille detalje forfra og bagfra er prisværdig. Jeg beundrer hendes talent og værdsætter hendes venskab.

Hvilke  3 ord ville du beskrive Sandie med?

Pålidelig, grundig og drøn effektiv.

_______

Den første bog som forlaget udgiver bliver Makeup by Christiane. Udgivelsesdato d. 5. November 2015. Følg ChriChri Journal på Instagram @chrichrijournal, for nyheder og mere info om de kommende bøger. Nedenfor får I en lille forsmag på forsiden til den nye beautybog. I kan godt glæde jer! 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide