[single_post_category_name]

3 grunde til at du skal passe på med snapsen!

Julefrokosterne har så småt taget fat og det kan mærkes – især dagen efter! Her får i tre grunde til, at passe på med snapsen. 

1,2,3 bund!

Det starter altid med, at der er én der tager snapsen frem på bordet, alle får et glas (man næææsten ikke kan sige nej til), man kigger hinanden i øjnene og bunder! Der ligger ofte et lille gruppepres til de julefrokoster som tager snapse-traditionen alvorligt! Husk på, at du ikke nødvendigvis kan tåle lige så meget snaps som den sjove og festlige onkel. En god idé er, at bide snapsen over et par gange, så du ikke skal drikke en hel hver gang!

Kvinder får hurtigere en højere promille

Nogle gange går det lidt hurtigere end man forventer. Pas på, at det ikke går alt for hurtigt! Alkohol påvirker ikke mænd og kvinder med samme kraft. Mænd har som regel større muskler end kvinder og da muskelmassen indeholder meget vand, vil alkoholen fordele sig i kroppen. Alkoholen vil fordele sig ca. 70 pct. af en mands kropsvægt og ca. 60 pct. hos en kvinde.

Endvidere lader det til at enzymerne i en mands mavesæk er mere aktive, end hos en kvinde. Det kan betyde at op til 30 pct. at alkoholen bliver nedbrudt i mavesækken hos mænd og derfor aldrig når ud i blodet.

Pas på – det er koldt udenfor!

Når det er koldt udenfor udvider blodkarrene sig. Har du brug for lidt frisk luft til en hed julefrokost, så bliv ikke ude for længe! Din krop taber varme og derved er du mere sårbar.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide