Er det virkelig sådan at føde?

Hvilken slags mor bliver jeg? Hvordan kommer min graviditet til at foregå? Og hvad med fødslen? Hvad hvis der går noget galt? Ja, spørgsmål er der nok af når man aldrig har været gravid eller er gravid for første gang. Med to gravide kvinder på redaktionen som skal føde i henholdsvis december og januar, bliver der snakket en del om graviditet, fødsler og hvad der ellers tilhører emnet. 

I torsdags da klokken blev 21.00 sad Cecilie fra redaktionen klar til at se programmet ‘4 babyer i sekundet’ på Nat Geo People. Den femte episode af programmet omhandlede fire gravide kvinder fra henholdsvis Australien, Vietnam, Tyskland og Réunion (en ø i det indiske ocean). Fælles for de fire kvinder var, at de alle var ret nervøse for fødslen og dens omfang.

Den ene kvinde var gravid med tvillinger. Det var hendes første fødsel. Gennem sin graviditet har hun ikke været synderligt nervøs lige indtil hun fik at vide, at hun skulle have kejsersnit.

”Hendes reaktion gjorde virkelig indtryk på mig, ja jeg blev faktisk en smule bange, selvom det ikke engang var mig der skulle have skåret min mave op, så TO børn kunne blive taget ud af den, MENS jeg var vågen!”

Den ene baby lå åbenbart forkert, hvilket var skyld i, at hun ikke kunne føde normalt, som hun ellers havde regnet med gennem hele sin graviditet – og ikke mindst planlagt! Hendes reaktion gjorde virkelig indtryk på mig, ja jeg blev faktisk en smule bange, selvom det ikke engang var mig der skulle have skåret min mave op, så TO børn kunne blive taget ud af den, MENS jeg er vågen!

Da jeg så hende ligge dér med åbne øjne, tårene der trillede ned af kinderne – både på grund af  frygt over at skulle have et kejsersnit men også glæden ved, at hun om få sekunder ville blive mor til to! Blev jeg altså en smule rørt og jeg indrømmer blankt at jeg selv trillede nogle tårer og det fik mig til at tænke på den dag, man selv skal føde – hvis man altså er så heldig at få muligheden.

“Da jeg så hende ligge dér med åbne øjne, tårene der trillede ned af kinderne – både på grund af frygt over at skulle have et kejsersnit men også glæden ved, at hun om få sekunder ville blive mor til to!” 

Den kommende mor (Anni fra Australien) blev virkelig nervøs også selvom, at hun var i gode hænder. Sød gynækolog, forstående og forklarende sygeplejersker og læger som fortalte hende, at det hele nok skulle gå. 

Gad vide om der ikke er mange kvinder (og piger) derude, som går og tænker på hvordan den første graviditet bliver, den første fødsel og hvordan man bliver som mor? Programmet ‘4 babyer i sekundet’ på Nat Geo People fik hele ChriChri redaktionen til at tænke en hel del!  

Programmet ‘4 babyer i sekundet’ er så realistisk! Det er virkelig fedt som ”uvidende” og ”uerfaren” at se, situationer og reaktioner som man selv kan blive udsat for en dag.

 ’4 Babyer i Sekundet’ kan ses hver torsdag frem til d. 17. December kl. 21.00 på Nat Geo People. Vi ser med i aften! 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og