5 råd til at få styr på din økonomi

Så er det snart december måned og du har sikkert ligesom os brugt alt for mange penge i november – men december måned er også en kærkommen mulighed til at få gjort op med alt det du ikke nåede i det forgange år, som din økonomi. Hjælpen er nær, vi har lavet en liste med 5 råd til at få styr på din økonomi.

Skab et overblik
Du skal få styr på dine indtægter og udgifter så du kan lave et realistisk budget. Det er ikke kun et udkast, men du skal ned i de små detaljer for at skabe et overblik over dine indtægter og udgifter, så du kan gøre dit budget så realistisk som muligt. Du nødt til at forholde dig til dine penge, så du har råd til at finansiere det hele.

Buffer
Du vil altid have nogle uforudsigelige udgifter. Om det er en parkeringsbøde eller kat der skal til dyrelæge, så skal du have en buffer for at hele dit budget ikke bryder sammen. En tommelfingerregel er ikke kun at have 1000 kr., som backup men din buffer skal være mindst to nettolønninger.

LÆS OGSÅ: Guide: bliv en bedre lønforhandler

Køb aldrig på afbetaling
Lad dig ikke forblænde af de lave renter og de billige lån som er nemme at få fat i. De er så uigennemskuelige og du ender med at betale meget mere end den reelle pris. Du kommer ofte bagud med din betaling, og det ender med at du må leve af havregryn i flere måneder.

Søg hjælp i tide
Det er ikke nogen skam at søge hjælp. Der sidder mange søde rådgiver, som står klar til at hjælpe dig med både store og små spørgsmål. Du må gerne være kritisk, for det er dig der har brug for hjælp, og derfor skal ud finde en rådgiver der matcher dig og en som du føler dig tryg ved.

Adfærd
Din adfærd kan fremadrettet ramme dig, så tænk over hvordan du bruger din penge, og hvor mange dage din konto står i overtræk. Det er ikke kun dig selv der kan se de røde tal, det bliver også afsløret i bankens elektroniske system.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og