[single_post_category_name]

Aupairliv: Sådan holder man jul i USA

Amerikanerne har også god julemad, men dog ikke på niveau med det vi får i Danmark. Den klassiske, amerikanske pumpkin spice er en kær tradition, som allerede begynder i det sene efterår, men som så også hører sig til thanskgiving og jul. Det er et krydderi, som amerikanerne virkelig er vilde med, og det er jeg bestemt også blevet! Pumpkin pie og pecan pie hører sig også til i de amerikanske hjem imellem thanskgiving og jul. Det er tradition, at man i de amerikanske hjem spiser kalkun eller ham juledag, serveret med greenbean casserole, butternut squash, kartoffelmos og boller – købt selvfølgelig. Denne menu er stort set magen til den, som også bliver serveret på thanksgiving day. Amerikanerne har derfor ikke rigtig nogen specielle juleretter, som man kun får ved juletid.

“Det er tradition, at man i de amerikanske hjem spiser kalkun eller ham juledag, serveret med greenbean casserole, butternut squash, kartoffelmos og boller – købt selvfølgelig”

LÆS OGSÅ: Nemme juletrøfler

Amerikanernes juletræspynt er jeg en ret stor fan af. Det er nemlig pyntet med en masse forskellige personlige ornaments. Vi har f.eks. på vores træ en masse hjemmelavet, en for hvert barn med babybillede og dato, håndaftryk, en der er relateret til jobs og mange andre. På denne måde bliver træet altså meget personligt, og man tænker på dejlige minder, når man ser juletræet, som er fyldt med alle de personlige ornaments. Synes det er en vildt sød pynt, og det er lidt noget andet end de klassiske julekugler.

“Amerikanernes juletræspynt er jeg en ret stor fan af. Det er nemlig pyntet med en masse forskellige personlige ornaments. Vi har f.eks. på vores træ en masse hjemmelavet, en for hvert barn med babybillede og dato, håndaftryk, en der er relateret til jobs og mange andre”

LÆS OGSÅ: Pak dine julegaver ind med stil

Amerikanerne fejrer jo jul den 25. december. De spiser dog normalt et godt måltid den 24. december, men det er ikke juleaften for dem, som vi kender det i Danmark. Aftenen før juledag laver børnene en tallerken med cookies og så et glas mælk til julemanden, så han kan nyde det, mens han lægger pakkerne under juletræet. Der bliver også lagt gulerødder ud til rensdyrene. Julesokkerne hænger ved kaminen, som julemanden fylder op med godter, inden han igen suser op igennem skorstenen. Juledag skruer amerikanerne helt op for julehyggen, men det er så også den eneste dag i december, de gør det. Den stemning, der er i juledagene i en børnefamilie, er virkelig helt fantastisk! Juledag starter tidlig morgen, hvor børnene render hen til juletræet for at kigge, men før pakkerne skal man altså se hvad julemanden har lagt i sokken. Efter sokkegaverne spiser vi i min familie breakfast casserole, og så starter oppakningen af gaverne! Dette kan godt tage helt indtil aftensmad, da der altid er rigtig, rigtig mange pakker! Resten af aften går med julehygge, og så kan pigerne godt lide at slutte af med en sleepover.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide