Få accept, giv slip & lad bagagen blive i 2015

Facts


Jasmin Søe

Master Coach & forfatter. Har netop udgivet bogen ‘Din verden, din vej’, som kan købes her. Du kan også se Jasmins blog lige her.

Efter 10 år som international model vendte Jasmin tilbage til Danmark og gennemførte en uddannelse som Master Coach. Hun har til dato afholdt mere end 2.500 sessioner og netop udgivet sin første bog ‘’DIN VERDEN, DIN VEJ – Lær dig selv bedre at kende, træf bedre beslutninger og styrk dit selvværd’’ en selvudviklingsbog til unge piger ml. 13-17 år.

_______

‘’At opgive noget betyder ikke nødvendigvis, at man er svag, men at man er stærk nok til at give slip’’

Måske kan nogen af jer relatere til den grundlæggende følelse af virkelig at ønske sig noget i livet, som pludseligt og udenfor ens egen kontrol, bliver revet væk under fødderne på en. Det kan være et job, et venskab, et familiemedlem eller et forhold som går i opløsning.

Så hvordan kommer vi videre herfra? Nu hvor det føles som om, at vi har ramt bunden af et hul, som er uoverskueligt dybt og mørkt at kravle op af igen. Hvordan kommer vi op til overfladen for, at gå et lyst 2016 i møde uden at trække bagagen fra 2015 med os?

‘’Det, der oftest ødelægger vores liv, er forestillingen om, hvordan det burde være’’  

I 2014 mødte jeg en mand, som jeg troede var manden i mit liv. Alting virkede så rigtigt og jeg mindes den formiddag, hvor jeg ringede til min mor for at fortælle, at jeg endelig havde mødt HAM!
Kort tid efter flyttede vi sammen, blev enige om at dele livet og inden jeg vidste af det, ønskede jeg mig en fælles grillpande til jul. Men så gik det galt, drømmen ramlede og vi gik fra hinanden halvandet års tid efter. Pludseligt stod jeg tilbage på diskotekerne torsdag, fredag og lørdag, en periode af livet jeg troede var slut og skrev sentimentale SMS-beskeder, som mine veninder reddede mig fra at sende, før det var for sent.
Hvor blev det hele af og hvordan kommer man videre herfra? Hvad gør man med alle de følelser, som er hæftet til denne her drøm om noget, som aldrig bliver igen?

LÆS OGSÅ: Sofia Manning: Hvad er meningen med livet?

Uddrag fra ‘Din verden, din vej’En af grundende til, at vi bliver skuffede, når det ikke går efter vores hoved, er, at vi har skabt et billede af, hvordan tingene burde være. De overbevisninger har vi formet, fordi vi selv har skabt reglerne for, hvordan vi ønsker eller ikke ønsker, at vores virkelighed skal se ud. Når nogen bryder vores regler ved at handle anderledes, så bliver vi skuffede, vrede eller kede af det, fordi vi ikke selv ville have gjort sådan.

Efter at have rippet mit dankort på Tequilashots i baren, trøstekøbt den nye forårs, sommer og efterårskollektion, samt hyret en personlig træner til en vanvittig timepris for at tabe de overflødige kilo efter overspisning fandt jeg ud af, at man ikke kan GIVE SLIP før man får ACCEPT.

LÆS OGSÅ: Sofia Manning: 3 stadier af frygt

Uddrag fra ‘Din verden, din vej’: Accept er en sjov størrelse, for den kan både sætte os fri og holde os til fange i egne hjerter. Accept sætter os fri, hvis vi træffer en beslutning og accepterer, at sådan er det. Vi behøver ikke nødvendigvis at være glade for den beslutning, men den vil stadig sætte os fri, når vi accepterer den.

Jeg holder meget af meditation og har praktiseret forskellige meditationsformer de sidste par år. Der er specielt tre metoder, som har hjulpet mig med, at acceptere mine følelser for derved at kunne give slip. Derfor kan jeg stå inde for, at disse metoder har en givtig effekt, hvis du regelmæssigt træner dem indtil, du mærker en accept i maven, som indbyder til at give slip og gå et nyt år i møde.

_______

Sådan accepterer du dine følelser

Observer dine følelser: Observer dine følelser uden at dømme dem eller handle på dem. Læg mærke til, hvad du føler og sid lidt med de følelser, også selvom det er ubehageligt. At du kan sidde og se på dem uden at handle, viser, at du bestemmer over dine tanker, og at du godt kan tolerere dem.

 Accepter dine følelser: Accepter, at du har det sådan, uden at bedømme dine følelser som enten rigtige eller forkerte. Undlad at fortælle dig selv, at du burde føle på en anden måde, end du gør. Med tiden vil følelsen forsvinde.

Vær i nuet: I stedet for at hænge fast i tanker om fortiden, som du har haft svært ved at acceptere, så forsøg at være tilstede her og nu. Du er i nutiden nu, for fortiden er historie. At flytte dit fokus hen på nuet kan hjælpe dig med at acceptere hændelser i fortiden, du alligevel ikke kan ændre nu. De er jo sket.

_______

 

Må du få en skøn rejse gennem 2016 og fylde din mentale rygsæk op med en vidunderlig og fornyet bagage!

De kærligste hilsner

Jasmin Søe

Se mere til Jasmin på Instagram under navnet @dinverdendinvej samt hashtagget #dinverdendinvej. Læs også mere om Jasmin på hendes blog.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være