Anmeldelse af: Syv dage til døden

Anmeldelse af

Titel: Syv dage til døden

 Forfatter: Carina Bergfeldt

Forlag: Turbulenz

Udgivet: 28. Januar 2016

Charlotte Weisenfeld driver bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer bog anmeldelser, bog-guides, forfatter interviews m.m. til ChriChri hver måned. Charlotte har i denne måned anmeldt den tragiske: Syv Dage Til Døden.

_________

I sommeren 2013 mødte den prisvindende svenske journalist Carina Bergfeldt amerikaneren Vaughn Ross, der sad på dødsgangen i Texas. Han havde kun syv dage tilbage at leve i.
 “Syv dage til døden” er et portræt af de mennesker, der direkte og indirekte berøres, når et menneske bliver henrettet.  

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af: Stormfulde højder

En bog om dødsstraf kan umiddelbart godt lyde lidt tung, men “Syv dage til døden” er både en spændende og god bog, der giver et nuanceret indblik i livet på dødsgangen og fortæller historien om alle dem, der bliver berørt, når en person bliver dømt til døden. For udover Vaughn Ross taler forfatteren med en præst, der har hørt de sidste bekendelser fra 150 mordere, en fængselsdirektør, der har stået for 89 henrettelser, en kvinde, der giftede sig med en morder, en familie, der har mistet og politibetjenten, der var med til at få Vaughn Ross dømt.

LÆS OGSÅ: Nyt samarbejde med Boginspirationdk

Efter at have læst bogen sad jeg tilbage med flere spørgsmål som fx.: Hvad får kvinder til at gifte sig med mordere, der er dømt til døden? Det havde været interessant, hvis bogen havde givet nogle flere svar på netop sådanne spørgsmål, men måske er emnet for omfattende til netop denne bog! Derfor var det til min store begejstring, da jeg fik muligheden for at interviewe forfatteren Carina Bergfeldt om netop disse spørgsmål:

LÆS INTERVIEWET HER

LÆS OGSÅ: Månedens bog: Villa America

Men bortset fra det, så er jeg meget begejstret for bogen. Den er på 230 sider, og det tog mig under et døgn at læse den. Det er interessant og tankevækkende læsning, der varmt kan anbefales.    

__________________________________

Vil du læse mere fra Charlotte så sving forbi bloggen Boginspiration.dk eller følg med på: 

Instagram @boginspiration.dk  
Twitter @boginspiration 
Facebook boginspiration.dk

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide