[single_post_category_name]

Sådan lagde jeg mit liv om: Fra offentligt ansat til selvstændig

– Uden væsentlige forudsætninger

Jeg besluttede mig for at sige op.

Helt. Op. På. Min. Trygge. Arbejdsplads. 

Jeg er uddannet folkeskolelærer, men tog en beslutning om at prøve kræfter med noget andet. Det var dog temmelig uvist hvad noget andet egentlig skulle være…

LÆS OGSÅ: Fortællinger fra min karriere: Szhirley 

Tanken om at lave noget andet end at være lærer har ligget og luret i baghovedet nogle år. Men modet til at konkretisere og udmønte dette har været en proces. En lang proces. Det begyndte som en lyst til at optimere mig selv som menneske – som Mor, som kæreste, som Bonusmor til to skønne piger. Kort sagt en optimering af mig og mit liv! Jeg var overbevist om, at jeg kunne have (og gøre) det bedre. Det måtte simpelthen være muligt at føle mere glæde ved mig selv og mine omgivelser når det hele, set udefra, så ud til at fungere. Efter at have sagt mit job op som lærer, var jeg i tvivl om, i hvilken retning jeg skulle professionelt. Jeg kredsede om detailhandelen, terapeutverdenen (egen praksis) at tilbyde lektiehjælp, at skrive en bog om familielivets kompleksiteter, at tage mig en universitetsuddannelse og så videre.

“Tanken om at lave noget andet end at være lærer har ligget og luret i baghovedet nogle år. Men modet til at konkretisere og udmønte dette har været en proces. En lang proces.”

Som skrevet har jeg taget tilløb. Jeg har ikke taget tilløb til noget bestemt, mere en følelse af, at jeg kunne have det bedre med mig selv (min vægt, mine følelser, mit udseende, hvor meget andre folks bemærkningers skulle have lov til at fylde hos mig – you name it…)

LÆS OGSÅ: Fortællinger fra min karriere: Sofia Manning

Nyt image – ny mig
Jeg var nødt til at handle, gøre noget helt konkret! Og det gjorde jeg så. Jeg farvede mit lange mørke hår lyst. En ting jeg har haft overvejet igennem årene, men som jeg ikke har haft mod til, da jeg altid har været bange for hvad folk ville sige til det. Der har ligget meget af min identitet i mit lange mørke hår – også slidt folkeskolelæreridentitet!

Resultatet var ikke synderligt flot, men det gjorde faktisk ikke så meget. Det bekræftede mig blot i, at det var vigtigt for mig at gøre noget, selvom andre måske ikke påskønnede det. 

LÆS OGSÅ: At være management konsulent – og få det hele til at hænge sammen

Derefter fulgte en række nye tiltag; jeg fik ordnet mit syn med laser, så jeg ikke behøvede at gå rundt med briller (brillerne og jeg blev aldrig gode venner), jeg fik endelig taget mig et kørekort osv.

Idéen kom til mig en morgen i juli måned 2015. Jeg skulle lave mit eget firma som tilbød lektiehjælp, fagligt løft, noget omkring læring og motivation, trivsel i skolen, samarbejde mellem skole og hjem etc. listen var lang og ikke særlig specifik. Tanken om at være min egen chef og selv bestemme mine arbejdstider var fantastisk – og skræmmende da min viden om at være selvstændig var mildest talt ikke eksisterende!

“Idéen kom til mig en morgen i juli måned 2015. “

Uden væsentlige forudsætninger – men ikke desto mindre…
Jeg lånte en masse fagbøger om at være iværksætter, og så en masse videoer på YouTube med gode råd fra dygtige mennesker, og så tog jeg det et lille bitte skridt ad gangen! Hen over de næste måneder arbejdede jeg på at oprette mit firma. Der skulle ordnes konti hos banken, erhvervsforsikring, digital postkasse til SKAT, hjemmeside, Facebookprofil, CVR – nummer, bogføring, moms – eller ikke moms, forskudsopgørelse, laves forretningsplan osv. 

Den største udfordring
Jeg indså hurtigt, at det er vigtigt at kende sine egne styrker og begrænsninger når man starter op som selvstændig. Min største udfordring var, og er stadig, at netværke. At have modet til at stille sig frem og sælge sig selv og sit produkt. Har man ikke penge at reklamere for, gælder det om at være fremme i skoene, og gøre sig bemærket på andre måder…

“Jeg lånte en masse fagbøger om at være iværksætter, og så en masse videoer på YouTube med gode råd fra dygtige mennesker, og så tog jeg det et lille bitte skridt ad gangen!”

Hvordan går det så med at være selvstændig?
Sandheden er, at ting tager tid! At få et solidt kundegrundlag kan nogen gange tage årevis… Jeg havde håbet (og troet en lille smule) at jeg ville have flere kunder på nuværende tidspunkt. Jeg tror fuldt og fast på, at min forretningsidé holder vand, men det vil jo vise sig i løbet af de næste par år. Den store kunst for mig er, at holde hovedet koldt og ikke give op. Når man har fået en genial idé, må man tro på sig selv.

___________

Vil du læse mere om hvad min idé går ud på, og hvordan det går med min virksomhed, er du velkommen til at følge med i udviklingen på www.anneelf.dk eller på Facebook

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide