Månedens bog: Villa America

Anmeldelse af

Titel: Villa America

 Forfatter: Liza Klaussmann

Forlag: Politikens Forlag

Udgivet: 14. Januar 2016

Charlotte Weisenfeld driver bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer bog anmeldelser, bog-guides, forfatter interviews m.m. til ChriChri hver måned. Derudover giver Charlotte sidst på måneden sit bud på månedens bog – i denne måned faldt valget på: Villa America

_________

I januar stod valget mellem to bøger. Romanen ”Villa America” af Liza Klaussmann, der udkom den 14. januar og krimien ”Brændte sjæle” af Inger Wolf, der udkom den 22. januar.

”Brændte sjæle” er en af de bedste krimier, jeg længe har læst. Den er velskrevet, spændende, og så er der ikke kun et, men flere mysterier, der skal opklares. Men plottet minder på flere måder om så mange andre krimier, hvorimod ”Villa America” ikke ligner noget, jeg tidligere har læst, og det kan jeg ret gode lide. Historien er underholdende og giver et interessant indblik i kunstnermiljøet, som det så ud i starten af 1900-tallet. Derfor er ”Villa America” månedens bog.

LÆS OGSÅ: Nyt samarbejde med Boginspirationdk

Scott og Zelda Fitzgerald, Pablo Picasso, Cole og Linda Porter, Ernest Hemmingway – de er alle sammen gæster hos Gerald og Sara Murphy i Villa America ved den franske riviera. Men da vennerne skilles må Gerald og Sara indse, at intet længere vil være, som det var i Villa America.

”Villa America” er fiktion, men er baseret på den virkelige historie om Murphy-parret.

Gerald og Sara Murphy er omdrejningspunktet for historien, men vi præsenteres for mange forskellige personer, og selvom det kan være svært at holde styr på de forskellige karakterer, så er de mange personligheder og vekslen imellem dem med til at tegne et billede af en speciel og excentrisk vennekreds. Forfatterens skrivestil gør det nemt at leve sig ind i historien, og man kan næsten fornemme stemningen til de forskellige middagsselskaber og fester.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af: Stormfulde højder

Jeg har et ambivalent forhold til fiktive historier, der er bygget op omkring virkelige personer og hændelser, for hvad er virkelighed og hvad er fantasi? Men sidst i bogen redegør forfatteren for, hvad der er virkelighed, og hvad der er fiktion, ligesom hun præsenterer det materiale, der danner grundlag for bogen.

”Villa America” kan købes hos de fleste boghandlere. 

__________________________________

Vil du læse mere fra Charlotte så sving forbi bloggen Boginspiration.dk eller følg med på: 

Instagram @boginspiration.dk  
Twitter @boginspiration 
Facebook boginspiration.dk

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive