Når tiden begynder at ånde dig i nakken

Facts

Jasmin Søe

Master Coach & forfatter. Har netop udgivet bogen “Din verden, din vej”, som kan købes her. Du kan også se Jasmins blog lige her.

Efter 10 år som international model vendte Jasmin tilbage til Danmark og gennemførte en uddannelse som Master Coach. Hun har til dato afholdt mere end 2.500 sessioner og netop udgivet sin første bog ‘’DIN VERDEN, DIN VEJ – Lær dig selv bedre at kende, træf bedre beslutninger og styrk dit selvværd’’ en selvudviklingsbog til unge piger ml. 13-17 år.

_______

”Ærlige forskelle er ofte et sundt tegn på fremskridt” – Ghandi

Jeg synes, at det kan være lidt skræmmende at tænke over, hvor hurtigt tiden egentlig går – også selvom jeg er god til kontinuerligt at reflektere over min tid ved at føre dagbog og skrive mine målsætninger i livet ned regelmæssigt.

I dag er det seks år siden, jeg gik ud af gymnasiet, seks år siden jeg indledte mit første rigtige kæresteforhold, seks år siden jeg rejste ud i verden som model og læste bøger i flyvemaskiner hele tiden. Det er seks år siden, jeg sad i en varm solstråle på en café i Sydafrika og skrev mine målsætninger, drømme og ønsker ned – og spørgsmålet er så, om jeg her seks år senere lever i overensstemmelse med de sætninger, jeg formulerede i sin tid? 

LÆS OGSÅ: Få accept, giv slip & lad bagagen blive i 2015

Dengang var mine målsætninger primært karrierefokuserede eller praktisk orienterede. Planen var at få en uddannelse, et kørekort, en lejlighed – og så kunne det selvfølgelig også være rart med en dejlig kæreste. Her i dag har mine målsætninger taget en lidt mere personlig drejning, men det tænker jeg er ganske naturligt, når man begynder at nærme sig midten af tyverne… Når tiden begynder at ånde én i nakken på en helt ny måde. 

LÆS OGSÅ: Er du et “ja” – eller et “nej”-menneske?

I april 2016 fylder jeg 25 år, og livet har på mange måder taget en uventet drejning. Det er både positivt, egentlig ikke særlig negativt, og meget overraskende. Nogle af de drømme, jeg endnu ikke har fået indløst, glæder jeg mig af hele mit hjerte til at indløse. Men det jeg særligt har lært af tiden, er at man ikke kan planlægge alting forud – heller ikke selvom man gerne vil. Det skyldes egentlig bare, at alting ikke er indenfor vores egen kontrol. F.eks. er et forhold til en veninde ikke indenfor vores egen kontrol – ihvertfald ikke 100%, for hun har jo også noget at skulle have sagt omkring det. Uanset hvor meget vi ønsker at være sammen med hende resten af vores liv, så kan vores situation vende fuldstændig, hvis vores veninde ikke ønsker at deltage i venskabet længere. Og det er livet. Det er på mange måder også en charmerende del ved livet, men bestemt også en angstprovokerende del af livet. 

LÆS OGSÅ: Sofia Manning: 3 stadier af frygt

Jeg har det med at ”tegne billeder” af alle de ting, som jeg gerne vil have. Når livet kommer bag på mig, og de ”billeder” ikke bliver opfyldt, bliver jeg ængstelig og holder fast ved billedet og drømmen så godt, jeg kan. Men det fører aldrig noget godt med sig. Jeg er sikker på, at flere af os kender til, hvad jeg skriver om her – måske specielt piger – jeg ved det ikke, men det tænker jeg. Vi analyserer alting meget nøje, vi vender og drejer situationer og ønsker inde i hovedet, og så har vi en helt naturlig følelse nede i maven af ting, som vi har lyst til, at der skal til at ske nu. Omend det er følelsen af et fast parforhold, at færdiggøre vores uddannelse, at skabe en familie, at købe en lejlighed, hund – whatever. 


”Nogle gange er den rigtige vej ikke den letteste”

Jeg kan mærke, at jeg er nået til et sted i mit liv, hvor jeg opfordrer mig selv til at tage stilling til livet. Hvad vil jeg, og hvor er jeg på vej hen? Er mine ønsker og drømme i overensstemmelse med de ting, som jeg render rundt og laver lige nu, eller er jeg på et skråplan?

LÆS OGSÅ: Er du bange for dine følelser?

I sådan en proces tror jeg, at det er vigtigt at være ærlig overfor sig selv, også selvom det kan være skræmmende – endda angstprovokerende… Måske fordi ærlighed til tider medfører større forandring i vores liv. Måske fordi det er farligt at få nogle tanker ind i bevidstheden – for når de først er trængt ind, så lever de der, og så bliver vi nødt til at forholde os til dem. 

I denne proces, har jeg brug for nogle værktøjer til at træne ærlighed overfor mig selv. For i min optik er ærlighed lig med den rette vej i livet – og den er jeg indstillet på at gå ned ad nu. Hvis du har det på samme måde, så har jeg indsat nogle fif til, hvordan du træner ærlighed overfor dig selv. God fornøjelse og rejse nedad vejen.

_______
 

Sådan træner du ærlighed overfor dig selv

– Lyt til din intuition (mavefornemmelse)

– Meditér på dine tanker ved at trække vejret ind gennem næsen og pust langsomt ud gennem næsen, vent så og observer svaret.

– Bed din ven(inde), kæreste eller dit familiemedlem om at “spejle dig”, når I taler sammen. Altså: Hun gengiver, hvad hun hører dig sige, og hvordan hun hører dig sige det. Det er ikke kun lærerigt, men også ret sjovt.

– Sæt noget tid af til dig selv. Så får du ro til at mærke efter, hvad der er dig.

– Skriv dine tanker ned. Det kan hjælpe dig til at blive konkret og dermed ærlig.

– Lav en liste over ting, du er god til: ”Jeg er god til at…”

– Lav en liste over forbedringer. Fuldend sætningen: ”Det fungerer ikke, når jeg…”

– Sig alle de ting, som du holder tilbage, højt for dig selv. Lad evt. som om du sidder overfor dig selv på en stol.

– Spørg din ven(inde), hvordan vedkommende ser dig?

– Forestil dig selv om 10 år. Hvor ser du dig selv henne? Hvem vil du være? Hvem er du sammen med? Hvor i verden er du?

– Du behøver ikke at være alene med din ærlighedstræning. Søg evt. professionel hjælp eller støtte fra ven(inder), kæreste eller familie.

_______

Kærlig hilsen 
Jasmin


_________

Se mere til Jasmin på Instagram under navnet @dinverdendinvej samt hashtagget #dinverdendinvej. Læs også mere om Jasmin på hendes blog.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og