Sådan forstår du dine drømme!

Facts


Sådan forstå du dine drømme
Af Michael Rohde.

Kan købes lige her

Alle mennesker drømmer. Vi drømmer helt op til 2 timer hver nat. Det vil sige, at som 75-årig, har vi drømt 6 år af vores liv! Vildt ikke? Her på redaktionen, har vi snakket om, at vi sjældent kan huske, hvad vores drøm handlede om. Hvis vi kan huske den, har vi tit svært ved at forstå den. For hvorfor var det lige jeg tabte alle mine tænder, og havde et næsehorn stående i baghaven? Her på ChriChri er vi simpelthen for nysgerrige til at leve i uvisheden! Heldigvis har vi fundet manden, som kan give os nogen svar!

En drøm kan være svær at huske. Dette skyldes, at allerede 5 minutter efter vi vågner om morgenen, er halvdelen af vores drøm forsvundet i vores hukommelse. Efter 10 minutter har vi kun erindringer tilbage for 10% af drømmen. Det fortæller Michael Rohde b.la. om i sin bog ‘Sådan forstår du dine drømme’.

Michael Rohde er uddannet psykolog og forsker i drømme. Hans bog er skrevet som en hjælpende guide til forståelse af drømme, og hvordan man kan arbejde med dem. Drømme dannes nemlig af noget, som rører sig inde i os. Ved at arbejde med dette, som vores underbevidsthed har skabt, kan man få større indsigt i sig selv og det liv, man lever. Som Michael Rohde selv udtaler: ”Dine drømme er en uvurderlig kilde til selvindsigt og personlig udvikling”.

LÆS OGSÅ: 7 gode råd til god søvn

Bogen indeholder kapitler, som fortæller dig, hvad du kan bruge dine drømme til, hvordan du lærer at huske dem, og hvordan du arbejder med dem. I bogen er der også indskrevet et stort leksikon over 100 drømmesymboler, der kan fortælle, hvorfor du lige netop drømmer, det du gør.

Her på ChriChri er vi imponeret og mere nysgerrige end nogensinde før! Tænk at få en forklaring på, hvorfor vores drømme er, som de er! Endnu bedre, at vi faktisk kan bruge dem til at udvikle os, og blive klogere på os selv og vores liv! Vi er blevet grebet af drømmeverden og Michael Rohdes bog, det er simpelthen så spændende!


De 10 mest drømte drømme

Nedenfor kan du se top 10 over mest drømte drømme og hvilken betydning, der egentlig ligger bag. Bare af at læse dén, blev vi meget klogere på hele vores drømmeverden!

 

1. Tænder:

Kan symbolisere overgangen fra barn til voksen eller, at man står overfor en udfordring, som er svær at håndtere.

 

2. Utroskab:

Drømme om utroskab er ikke ensbetydende med, at man ønsker at være utro eller, at ens partner er det. Derimod er det frygten for det skulle ske eller, at man er bange for at blive forladt.

LÆS OGSÅ: Utroskab: Hvad, hvorfor & hvordan?

 

3. Død:

At drømme om døden, ses som en symbolsk overgang fra en livsfase til en anden. Et symbol på en udvikling, hvor noget dør eller forsvinder og andet dukker op.

 

4. Slanger:

At drømme om slanger, er også noget, som sker ofte for mange af os. Disse kan være et tegn på vores ubevidsthed eller vores instinkt. Slanger kan være et udtryk for, at vi lukker af for mere primitive og dybtliggende lag i vores psyke.

 

5. Forfølgelse:

At blive forfulgt i en drøm, handler om, at vi er forfulgt af noget i os selv. Det kan være sider af vores personlighed, som vi ikke kender endnu eller måske ikke vil kendes ved.

 

6. Dyr:

Dyr repræsenter i vores drømme det instinktive. De står for det driftsbetonede og naturlige i os. Som barn fylder dyr en stor del af vores drømme. Men jo ældre vi bliver, jo mere bevidste bliver vi om os selv, og dyr forsvinder dermed mere og mere ud af vores drømmeverden. Men når de er der, kan de være et tegn på, at vi skal følge vores mavefornemmelse.

 

7. Graviditet:

Om du er mand eller kvinde, er drømme om graviditet også noget flere af os oplever. Hvis man er gravid, kan det være tankerne om at skulle være mor, der ligger bag. Hvis man ikke befinder sig i en graviditet, kan det være tanker eller ønsket om at blive gravid, der spiller ind.

LÆS OGSÅ: 10 ting du ikke aner, før du bliver gravid

 

8. Ekskærester:

Har du drømt om en ekskæreste før? I så fald skal du ikke have dårlig samvittighed. Drømme om ekskærester kan være symbol for, at man forsømmer en side af sig selv, som en tidligere ekskæreste måske har repræsenteret, hvor personen så fungerer som en påmindelse om denne egenskab.

 

9. Sex:

Drømme om sex er typisk dem, som vi husker bedst. Dog fortæller drømmen ikke noget om seksuelle ønsker eller lyster, der er derimod tale om følelser. Så en drøm om sex med et familiemedlem er altså på ingen måde forkert, da det handler om det følelsesmæssige bånd mellem en selv og ham eller hende.

 

10. Vand:

Vand symboliserer vores følelser. Indespærret vand kan f.eks. være et tegn på følelser, der holdes tilbage, hvor en oversvømmelse kan være billede på, at man har voldsomme følelser i spil. Vand optræder også som et billede af det ubevidste i os.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og