5 pinlige sex-spørgsmål i parforholdet 

Det kan være svært at snakke om alt i et parforhold. Især hvis man er i tvivl om man er de eneste der oplever denne form for problemer. Vi har samlet 5 spørgsmål stillet fra par og fået eksperternes svar. Bare rolig, I er højst sandsyneligt ikke de eneste.

1. Min partner vækker mig midt om natten for at have sex, men kan ikke huske noget om det næste dag. Hvad sker der?

Han kan have en tilstand kaldet sex-Somnia, siger Debby Herbenick, ph.d., forsker ved Indiana University Center for Seksuel Sundhedsfremme og forfatter til Sex Made Easy. At vågne om morgenen uden nogen erindring om at have indledt sex eller onaneret midt om natten er ikke specielt almindeligt, men Herbenick har fået flere spørgsmål, især fra kvinder der har oplevet dette hos deres mænd. Monogame par er ofte i stand til at grine af det, men sex-somnia kan være meget uheldigt i selskab med den forkerte person. Herbenick siger, at dette fænomen mere minder om en søvnforstyrrelse end et seksuelt problem og anbefaler at konsultere en søvn specialist. 

2. Skal jeg føle mig skyldig, hvis jeg  foretrækker sex med en vibrator frem for sex med min partner?

For mange kvinder (og mænd), er onani lettere, hurtigere og simpelthen mere pålideligt end sex med partneren. Du vil måske blive overrasket over at høre, at forskning har vist, at kvinder i parforhold har en tendens til at onanere mere end dem, der er single. Dette kan skyldes mange ting, bl.a. at regelmæssig sex øger sexlysten. Når det er sagt, er sex en vigtig del af et intimt forhold, så det kan blive et problem, hvis en af ​​jer jævnligt sniger ud for at finde glæde solo. Sexolog Yvonne Fulbright foreslår at man lejlighedsvis introducerer sit favorit sexlegetøj til din partner, så han ikke føler sig holdt udenfor- men i stedet involverer ham i legen. 

3. Kan jeg være allergisk over for min partners sæd ?

En ægte sæd allergi indebærer ofte en brændende smerte samt hævelse og åndedrætsbesvær, siger Lauren Streicher, MD, assisterende professor i obstetrik og gynækologi ved Northwestern Universitys Feinberg School of Medicine. Men du kan sagtens have sæd-overfølsomhed, en gær infektion eller en bakteriel vaginose (en almindelig infektion, som ofte forårsager lugt og afladning) der bliver forværret af sex. Hvis dette er et vedvarende problem tilrådes det, at du søger hjælp hos din læge. Nogle undersøgelser har vist, at en sæd-overfølsomhed faktisk kan afhjælpes af hyppigere sex med din partner og dermed mere kontakt med hans “allergener”. Det er dog farligt at teste denne hypotese uden en medicinsk diagnose.

4. Er vi de eneste mennesker i verden, der ikke har skøre, kinky, bondage – S & M – bind for øjnene sex?

“Kinky-tendensen” har alle dage haft det med at blive overdrevet, siger Fulbright. Det betyder dog ikke at tendensen ikke er stigene. Antallet af mennesker, der har analsex, er steget i de seneste år, men er stadig temmelig lav i forhold til, hvor ofte vi hører om det, siger sexolog Yvonne Fulbright: Det drejer sig omkring 21 procent af kvinderne i slutningen af ​​20’erne eller 30’erne, og omkring 12 procent af kvinder i 40’erne der deler denne form for seksueludfoldelse viser data fra Kinsey Institute. “Uanset hvilken slags sex du har er det fantastisk, så længe du – og din partner føler jer godt tilpas i det,” siger Fulbright.

5. Er vi de eneste par i verden ikke har sex overhovedet?

Omkring 7 procent af alle gifte mennesker og ca. 17,7 procent af alle registrerede partnerskaber mellem folk i 30’erne og start 40’erne siger, at de ikke har haft sex i det forløbne år, i henhold til National Survey of Seksuel Sundhed og Behavior fra 2010. Uanset om du synes, at trøstende eller alarmerende, ønsker Fulbright at minde dig om de frynsegoder ved at få genoptaget sex’en i jeres parforhold: Sex styrker muskelerne i bækkenbunden, smører dit vaginale væv, kan hjælpe med at forhindre gær infektioner, frigiver stresshormoner, og letter migræne, kronisk rygsmerter og blødnings – relaterede kramper. Sex har også potentiale til at sænke din risiko for at udvikle hjertesygdomme og kan styrke dit immunforsvar.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og