Derfor bliver vi tiltrukket af forskellige typer  

Trods det faktum, at vi lever i en tid hvor Tinder, Happn og diverse datingssites har gjort det til en videnskab at møde en partner, er der faktisk stadig nogle menneskelige instinkter, der ubevidst spiller ind, når vi bliver tiltrukket af en person af det andet køn. Disse instinkter har fuldt os siden urtiden og er faktisk meget afgørende for, hvilken type vi falder for. Læs med i de 6 punkter nedenfor og bliv klogere på, hvorfor du måske har tendens til at falde for ældre mænd, mens din veninde måske er mere til ham, der spiser rigeligt med hvidløg. 

Dine forældre var over 30 år da de fik dig.

En person født af et par i 30’erne vil vokse op og finde ældre ansigter mere tiltrækkende, end en person med yngre forældre, viser en undersøgelse fra University of St. Andrews i Skotland. Det vil sige, at en kvinde i sine slut teenage år med “ældre” forældre sandsynligvis vil finde f.eks.mere modne ansigter mere attraktive at danne par med. Det samme er bevist med unge mænd, når de skal overveje en langsigtet relation med en kvinde. 

Er din date sulten?

Forskerne Martin Tovee og Viren Swami lavede en undersøgelse, hvor duoen stoppede mænd i spisesalen på et universitet og bad dem om at vurdere kroppens former på forskellige kvinder. Mens de fyre der havde spist foretrak former, der repræsenterede en normal vægt, blev sultne mænd mere tiltrukket af kvinder på den tungere side af intervallet (med et body mass index på~ 23 vs. 21) Det samme skete i en opfølgende undersøgelse, når fyrene var i stressende situationer: I forhold til deres jævnaldrende ikke stressede mænd, valgte de også mere formede kvinder (faktisk, overvægtige). Resultatet: Hvis en mand føler sig sulten, truet eller usikker, har han tendens til at foretrække en mere robust udseende kvindefigur, som ubevidst kan minde ham om styrke, kontrol, og uafhængighed.

På med den røde kjole

Har du en rød kjole? Så er det på med den! Rød øger en kvindes chancer for at blive inviteret ud viser en undersøgelse fra University of Rochester. Den enkle forklaring: damer i rødt opfattes mere seksuelt modtagelige på grund af farvens sammenhæng med fertilitet. Forskerne, fandt ud af at enlige kvinder, der lagde billeder af sig selv på dating sites iført tøj i rødlige nuancer var mere end to gange mere interesserede i tilfældig sex end dem, der bar en anden af regnbuens farver. For mænd, er farven rød har forenelig med høj status og blot at være iført farven kan udløse en god cirkel: det tilskynder os til at handle mere sexet, fordi vi forventer, at andre tror, ​​vi er varmere eller mere selvsikre og magtfulde. 

Har du valgt den perfekte duft?

Din signatur duft- uanset om det er Chanel , Shalimar eller patchouli – bliver dig . Bogstavelig talt. Duftstoffer kan forstærke og reklamere for din unikke genetiske makeup til potentielle partnere, viser en undersøgelse fra Max Planck Instituttet i Tyskland. Folk, der deler de samme varianter af immunsystemet (MHC) foretrækker ofte de samme dufte (rosenolie, moskus eller vanilje, for eksempel). Dette antyder, at bestemte dufte fungerer bedst med bestemte kroppens kemi og at vi intuitivt ved, hvilke dufte der dufter bedst på os. Faktisk viser en nylig tjekkisk undersøgelse, at når forsøgspersonernes sved blev blandet med deres foretrukne parfume (sammenlignet med én tilfældig), gav det parfumen meget højere værdi hos forbrugeren.

Har du husket at spise hvidløg inden din date?

En anden overraskelse er at hvidløg kan gøre du lugter mere attraktivt. Forskere i Tjekkiet bad en gruppe frivillige mænd om at spise hvidløgs flødeost (svarende til to til fire fed) hver dag i en uge, hvorefter de afgav en svedprøve. Den næste uge spiste de frivillige deres brød med almindelig flødeost hvorefter de også afgav en ny svedprøve. Herefter skulle en gruppe kvinder afgøre hvilket sved der lugtede mest attraktivt, behageligt og mandigt. Vinderen blev svedprøven fra ugen med hvidløg, men hvorfor? Hvidløg indeholder antioxidanter og forbedrer metaboliske funktion, siger forskerne, som kan forbedre din kropslugt. Plus, hvidløgs antibakterielle egenskaber hjælper til at dræbe de virkelig ildelugtende mikroorganismer fra sved.

Den høje stemme

Uanset om du er klar over det eller ej, bliver en kvindes stemme et hak lysere når hun flirter, viser en undersøgelse fra McMaster University i Canada. Mænd foretrækker nemlig de høje blide toner frem for de dybe, når de skal vælge partner. En kvinde rammer ofte hendes højeste akkorder omkring ægløsning , der hvor hun har størst sandsynlighed for at blive gravid. Det er også under kvinders ægløsning mænd her tendens til at lægge mest mærke til kvinders stemmer. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og