3 gode råd: Omsorgsfuld mor & ambitiøs kvinde på samme tid!

Lisbeth Odgaard Madsen

Foredragsholder, virksomhedsrådgiver og forfatter. Har netop udgivet bogen Ambitiøse Mødre, som kan købes lige her.

Du kan også læse mere om Lisbeths arbejde for bedre kønsdiversitet og flere kvinder i ledelse her.

Efter otte års karriere i erhvervslivet blev Lisbeth Odgaard Madsen i 2012 mor. Det smed en kærlighedsbombe ind i hendes følelsesliv, men ændrede ikke på hendes ambitioner som professionel kvinde. Hun har netop udgivet bogen ”Ambitiøse Mødre – Syv indsigter, der ruster dig til tovtrækkeriet mellem job og familieliv”, med de indsigter og erfaringer hun gjorde i transformationen fra ambitiøs kvinde til omsorgsfuld mor med professionelle ambitioner. Her deler hun sine tre bedste råd til, hvordan du håndterer de to vigtigste roller, henholdsvis omsorgsfuld mor og ambitiøs kvinde, i dit liv.

LÆS OGSÅ: Derfor blev jeg ung mor & sådan håndterer jeg det

Det kræver masser af hårdt arbejde at rumme mor-rollen og ambitionerne på samme tid. Og selvom jeg mener, din arbejdsplads også har et stort ansvar, er der nogle meget vigtige ting, du skal gøre for at have en chance for at lykkes med begge dele.

Afklar dine prioriteter
Uanset om du hælder mest til familien eller karrieren, så kan du forvente at møde skeptikere, der ikke kan forstå, at du prioriterer som du gør. Og de vil uden tvivl sætte dig ud af kurs, hvis du ikke er afklaret med de valg, du tager på automatpiloten, når hverdagen ræser forbi. Derfor, så er mit vigtigste råd, at du skal gøre dig dine prioriteter klar og arbejde for at hvile i, at det er godt nok, uanset hvad naboen synes. Så sæt dig ned, træk vejret dybt og mærk efter. Er et spændende job en forudsætning for at du har energi til familiearbejdet derhjemme? Eller forholder det sig modsat for dig? Og hvad med kærestetid, sund mad eller en velindrettet bolig? Lav en top 10 over de vigtigste prioriteter i dit liv, og du er bedre rustet til at se dig selv og alle skeptikerne i øjnene, mens du siger: ”Jeg gør det rigtige for mig og min familie”.

Giv plads til far derhjemme
En af de største karriererøvere er i min optik den overvægt af arbejde, kvinder udfører derhjemme. De fleste af os nærer en dyb omsorg for vores familie, men vi mener også, at far kan gøre det, vi gør, lige så godt. Mange oplever modsat også, at hvis ikke vi tager ansvaret, så bliver det aldrig gjort, for de fleste mænd er rent faktisk ikke opdraget til at ”se støvet først”, viser forskning. Men hvis du ikke ligefrem nyder hjemmearbejdet (det gør nogle, og det er helt ok, men det formindsker dine chancer for en karriere), så er det afgørende, at du giver plads til far i hjemmet og samtidig stiller krav til, at han tilegner sig sin del af ansvaret, så du kan komme af med en del af arbejdspuklen derhjemme. Og træk så vejret og lad være med at ”tage over”, hvis han fumler sig igennem de første måneder som halv-hjemme-ansvarlig. Det er nye roller for jer begge – ikke kun for ham – som I skal lære at befinde jer godt i!

LÆS OGSÅ: At være management konsulent – og få det hele til at hænge sammen

Skru op for dit og dit køns selvværd:
Er du også en af dem med et selvværd, der har det med at forsvinde ned under gulvbrædderne? Af mange årsager tror vi kvinder ikke altid på, at det vi er, gør og står for, er godt nok, og vi føler, vi skal udrette dette og hint for at gøre os fortjent til andre folks interesse og kærlighed. Men det skal vi lave om på. Begynd med at igangsætte en proces i dig selv, hvor du arbejder med dit eget selvbillede og dit syn på verden. Det gjorde alverden til forskel for mig selv, da mit eget selvværd skrabede bunden, at jeg besluttede mig for at se mig selv som en værdifuld person, der havde lige så meget at byde ind med, både privat og professionelt, som dem ved siden af mig. Men det krævede en bevidst beslutning, og min hjerne var på overarbejde i månedsvis. Føler du ikke selv, at du har ressourcerne, så arbejd med en coach eller psykoterapeut. Det er hele investeringen værd!

___________

Du kan se mere til Lisbeth på hendes hjemmeside www.potentialco.dk eller følge hende på Twitter @lisbethom

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være