12 tips til at elske dig selv, som du er 

Vi ved det… Selvtillid er en udfordrende kunst at mestre. Det er alt for nemt at lade den indre kritiker komme til orde. Konstant sidder den i baghovedet og hvisker til dig, at du ikke er god nok, du gør det ikke godt nok, eller du ser ikke ud på den helt rigtige måde, for lad os bare sige det, som det er: Samfundet i dag er hverken skånsomt eller forstående. Det gælder om at være den bedste, sejeste, hurtigste, smukkeste og så videre og så videre. Det er dog muligt at nå til et punkt, hvor du kan finde fred med dig selv og oprigtigt tro på, at du er god nok – og mere til – præcis som du er! Gør dit bedste for at tage de følgende 12 tips til dig og du er godt på vej. Vi tror på dig!

1. Tal pænt til dig selv og om dig selv

Det allerførste skridt på vejen til at elske dig selv er at dæmpe din indre kritiker. Den endeløse selvkritik gør ikke noget godt for dig. Forestil dig, at du taler til din bedste veninde, når du taler til dig selv. Ville du virkelig sige det samme til hende, som du bliver ved med at dunke dig selv oven i hovedet med? Oftest er vi vores egne værste fjender, og det er mere reglen end undtagelsen, at vores negative tanker blot er en antagelse vi selv har, og at det faktisk slet ikke har noget med virkeligheden at gøre. Sæt hverdagen i et større perspektiv. Når det kommer til stykket, er du trods alt kun et menneske. Ind i mellem laver du fejl, men du er GOD NOK!

2. Før en positiv dagbog

Som en hjælp til at udføre punkt 1, kan det være en hjælp at føre dagbog, men en udelukkende positiv dagbog vel at mærke! Hvis du beslutter dig for hver dag at nedskrive eksempelvis 3 positive ting, der er sket eller som du har gjort, bliver det nemmere at finde både glæde og taknemmelighed i hverdagen.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver din drøm om graviditet hurtigere opfyldt!

3. Motionér og spis sundt

Det er ingen hemmelighed, at motion gør dig i godt humør, og et godt humør baner vejen for et kærligere forhold til dig selv. Hvis du samtidig sørger for at spise sundt, kan det øge dit selvværd, fordi du ved, at du gør dit bedste for at passe godt på din krop.

4. Prioritér hvad DU vil

Lav en liste over de ting du elsker allermest og hvorfor. Måske ved du ikke noget bedre end at sætte dig ned i sofaen med en skål popcorn og se seks afsnit i træk af din yndlingsserie på Netflix, du stresser af ved at bage eller ved at lytte til god musik. Det handler udelukkende om, hvad du kan lide at lave. Prioritér disse aktiviteter på en skala fra 1 til 10 og lav en pagt med dig selv, om at du skal kunne strege mindst en eller flere af dem ud på listen hver uge, hver måned eller ved udgangen af året (alt afhængigt af hvor lang din liste er).

5. Sørg for at være omringet af gode mennesker

Har du en ven, der altid dræner dig for energi, når I ses eller en bekendt, der konstant taler ned til dig og udspyr sårende stikpiller? Hvis svaret er ja, er det tid til at droppe denne ”ven” eller i hvert fald tage afstand til vedkommende. Du er på en  personlig rejse, der skal hjælpe dig til at blive den bedste udgave af dig selv, og der er ikke plads til negativitet eller dårlig energi. Du fortjener medvind! Ydermere kan det være et godt tidspunkt at få nye venner: Vis den nye kollega den bedste bar i nærheden, invitér naboen ind til kaffe eller lær din brors nye kæreste bedre at kende. At overvinde eventuel social angst eller bare det at få nye bekendtskaber vil hurtigt få dig til at føle, at du er på toppen!

6. Lær at sætte pris på dit eget selskab

At tilbringe tid alene kan føles skræmmende, hvis du ikke har det så godt med dig selv, eller hvis du for nyligt har slået op med din kæreste. Især det at skulle sove alene om natten kan være intimiderende, hvis man igennem lang tid har været vant til trygheden i at være to. Hvad enten du kæmper med din selvtillid/dit selvværd eller er ved at komme på benene efter et brud med kæresten, er det vigtigt, du lærer, at du i dig selv er fantastisk selskab! Desuden er det også ret vidunderligt at have mere tid til at gøre nøjagtigt, hvad man selv har lyst til uden hele tiden at være nødt til at tage hensyn til en andens ønsker (ift. problematikken med at sove alene, kan man altid investere i en kæmpestor krammebamse ;-)).

7. Fokusér på din karriere

Jobbet er det sted, de fleste af os tilbringer størstedelen af vores tid, så læg hjerte og sjæl i det. Hvad enten du allerede besidder dit drømmejob eller søger en ny karrierevej, så er det vigtigt, at du føler, du er passioneret omkring dit fag! Alle kan have svært ved at overskue mandag morgen fra tid til anden, men beskæftiger du dig med noget, du elsker, er belønningen det hårde arbejde værd i sidste ende.

8. Shopping og selvforkælelse

Hey, hvem har nogensinde sagt, at shopping ikke er en terapiform? Ingen. At købe tøj du føler dig godt tilpas i kan gøre hele forskellen for din selvtillid. Det samme gælder hår og makeup. Forkæl dig selv med en ny klipning, en lækker ansigtscreme eller hvad du føler er luksus for dig. Hvis du føler dig tilpas og præsentabel for omverdenen, vil det skinne igennem i din udstråling.

9. Meditér

Er du stresset og overvældet af alle de ting, du skal nå, så tag en timeout i 10 minutter. Vær opmærksom på dit åndedræt og din tilstedeværelse. Man behøver ikke at være en guru for at opnå zen!

LÆS OGSÅ: 23 tegn på at du har fundet din eneste ene

10. Træd ud af din comfort zone

Du har altid drømt om at løbe et maraton, men du frygter, at du ikke vil kunne gennemføre det. Du ville gerne rejse mod fjernere kyster med en rygsæk som eneste bagage, men der har altid været 117 undskyldninger for ikke at gøre det… eller det kan være 1000 andre ting, du drømmer om at gøre/at kunne. Det er på tide, at du træder et skridt ud af din comfort zone, når som helst du har chancen! At bryde ud af din boble vil give dig en sund dosis selvværd.

11. Ryd op

Hvis dit værelse er noget rod, er dit liv det sandsynligvis også! Ej, overdrivelse fremmer forståelsen, men du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel lidt organisering kan gøre. Ikke blot vil dit værelse se pænere ud, men der er også en chance for at andet – stort som småt – ligeledes kan falde på plads for dig. Så aflys hvad end du har af planer næste søndag og ryd op i skabe og skuffer – både bogstaveligt og billedligt talt!

12. Det er DIT liv!

Husk på, at når det kommer til stykket, er det dit liv, og du bør gøre, hvad du vil med det. Det er trods alt dig, der skal kunne leve med dig selv i sidste ende. Du er den eneste, der kan få dine drømme til at gå i opfyldelse, og du kan blive lige, hvad du altid har drømt om at blive. Det hele begynder med en lille smule kærlighed til dig selv. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og