[single_post_category_name]

5 ting ingen fortalte mig om livet som selvstændig

Carolina Linn har en PhD inden for Læring og Psykologi, og hjælper personer og grupper med at vokse privat og professionelt. Du kan læse mere om Carolina Linn på hendes websiteFacebook eller Instagram.

____

I december 2012 fortalte jeg min bestyrelse i Center for Science Didaktik, at jeg ville sige op for at blive selvstændig rådgiver. Overgangen fra ansættelse til selvstændig var vild på mange måder. På universitetet sad jeg i min trygge stilling med fast løn, pensionstillæg og ansatte til at bistå mig. I August 2013 var jeg 100% selvstændig og ansvarlig for alt. Jeg skulle i gang med at lære ting, ingen kan lære på forhånd – lidt ligesom at blive mor. Her er 5 ting ingen fortalte mig om den process.

1. Du er ikke selvstændig, du BLIVER det

I starten tænkte jeg som en lønmodtager, og var derfor overrasket over de mange kasketter jeg skulle lære at jonglere med: Piccoline og brevpakker det ene øjeblik, strategi og holdleder det næste. Der er himmel til forskel på at skulle skabe værdi for sig selv og andre, (også selvom ungerne er syge på skift), end at få en check ind af døren hver måned. Jeg skulle lære at leve med usikkerheden, og lære at det at være selvstændig, ikke er noget du er, men noget du bliver i takt med at du lærer din nye platform at kende.

2. Der er ikke én vej for alle

Dem, der fortæller dig at de har fundet VEJEN, skal du nok ikke stole på 😉 Som buddhisterne siger; skyd Buddha, når du møder ham. Din vej er din! Så vælg din struktur, følg den, og vær den vildeste rebel på din egen struktur, når den føles som et fængsel. VÆR ærlig når du skaber din model af verden og dit system. Hvad er du god til? Hvad udholder du at gøre nu, og hvad skal udliciteres lige med det samme, når midlerne er til det.

LÆS OGSÅ: Skab balance i din karriere

3. Hav rådgivere og DEL din tvivl dem

Rådgivere er essentielt for at få din forretning til at tage fart. Ligesom du til enhver tid, vil hyre en ingeniør, før du banker en bærende væg ned. Rådgivere og mentorer behøver ikke koste en formue, men er med til at holde dig på sporet og med til at give dig det løft du har brug for engang imellem.

4. Dine mål er ikke noget du skal nå, men det du kan og har lige nu og her

Luftkasteller som selvstændig, er en dårlig idé. Samtidig er det, ikke at have visioner der begejstrer dig, også en dræber. Jeg ville ønske der var nogen der havde fortalt mig, at jeg ikke skulle nå mine drømme, med det jeg havde til rådighed da jeg startede. Jeg voksede ind i mine drømme, ved at tilegne mig bunker af nye færdigheder og viden.

5. Det er ikke den ydre vækst der er det sværeste

Kunderne, mulighederne, koordineringen – meget af det er teknik, og noget du kan lære. Det, der kan blive svært, er at rumme at du forandrer dig. Ikke fra den ene dag til den anden, men over tid. Du bliver gradvist et andet menneske. Den del af din vækst har ingen bundline eller balance i et regneark, men er nok den vigtigste at tage hånd om. Hvis du ikke har redskaber til din personlige vækst, kommer det til at påvirke din evne til at producere resultater før eller siden. Så find nogen der kan hjælpe dig, med at lade dit eget selvbillede ændre sig, i takt med du gør det!

LÆS OGSÅ: 10 skarpe til karriere-eksperten

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide