Kvindernes Kampdag:Det skal du lave

Det er i dag d. 8 marts. Dagen, hvor kvinder verden over markerer deres rettigheder og kæmper mod begrænsninger på køn. Det bliver fejret over hele landet med masser af arrangementer, der sætter fokus på alt fra ligestilling til fri abort. Om du er kampdagskvinde eller ej, er dette en vigtig historisk dag. Omend du sidder med en lille feminist i maven eller bare gerne vil skåle i øl og skråle med på noget god musik, er her en række events det favner bredt. God kampdag, ladies!

KVINDERNES INTERNATIONALE KAMPDAG, NØRREBRO

Er du en sucker for politiske taler, er det klart dette event, som du skal tage til, hvor 40 året for fri abort og retten for kvinder til selv at bestemme over deres egen kroppe fejres. Eventet vil byde på taler fra både Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten og Gyda Heding fra projektet pigegruppen på Vesterbro. Derudover vil der også bliv delt kvindehistorier, som vil blive fortalt af Katrine Holm Larsen, Christine Dreyer og filminstruktør Mette Knudsen. 

Musikken vil blive leveret af: Den Røde Tråd og Cecilie Moesgaard Penney, som du kan høre i baggrunden, imens du pynter ”Kroppens Frigørelses Træ” med ting som din shaver, gamle beauty-produkter, osv. 

Hvor?
Skt. Hans Torv
2200 København N 

Hvornår?
D. 8. Marts 2016 kl. 15.30 – 18.00

KVINDFO FEJRER KAMPDAG MED KONCERT I VEGA 

Der er god musik på programmet fra stærke kvinder, når KVINDFO åbner dørene til deres musikalske arrangement i VEGA. Her vil man hylde de feministiske stemmer – både mænd og kvinder – som udfordrer vores forestillinger og bekæmper begrænsninger.

Musikprogrammet byder bl.a. på interessante Fallulah, tre gange rå kvinder i Nelson Can og L.I.G.A, som den karismatiske trommeslager Ihan Haydar er en del af. Men aftenen byder ikke kun på musik. Listen over spændende gæstetalere byder bl.a. på LOs første kvindelige formand, Lizette Risgaard, den amerikansk-libanesiske maskulinitetsforsker, Anthony Keedi, samt debattør og aktivist, Khaterah Parwani.

Efter arrangementet er der efterfest i Ideal Bar, hvor du kan danse aftenen væk til Kapow Collective bag mixerpulten.


Hvor?
VEGA
Enghavevej 40,
1674 København V

Hvornår?
D. 8 marts 2016 kl. 19.00

EN ALTERNATIV KVINDERNES KAMPDAG

Dette arrangementet er opbygget i ånden om, at eventet skal være smukt og opløftende for de deltagende. Derudover kan du også se frem til et bredt program, der både byder på taler, musik, poetry slam, debat, etc.

Du kan bl.a. se frem til at møde samfundsdebattøren Emma Holten, oplægsholderen Anna W. Pedersen, seniorforskeren Jytte Larsen, musikeren Henrik Marstal, etc. 

Hvor?
Suffragetten
Rosengården 12
1174 København K

Hvornår?
D. 8 marts 2016 kl. 17.00 – 22.00

KVINDERNES KAMPDAG PÅ KVINDEMUSEET I DANMARK, AARHUS

Kvindemuseet i Aarhus afholder er arrangement, hvor kampdage fejres med et fokus på en optakt til konferencen ”Women Deliever”, som bygger på værdier, der fremmer kvinders og pigers rettigheder og plads i samfundet.

Til arrangementet kan man nyde godt af filmvisningen af filmen ”Tre Kvinder Flygter”, debat om kvindeundertrykkelse, fællessang med Det Røde Kor, oplæg med fortfatteren Haifaa Awad om hendes historie som læge i Syrien, hvor hun har behandlet kvinder på flugt.

Derudover vil der også være mulighed for forkælelse til ørerene i form af musik og noget godt til ganen, da der er spisning til arrangementet.

Hvor?
Kvindemuseet i Danmark
Domkirkepladsen 5
8000 Aarhus C

Hvornår?
D. 8 marts 2016 kl. 14.00 – 20.00 

 

DANSK SYGEPLEJERÅD OG DANSK KVINDESAMFUND, ODENSE

Med overskriften ”Støt Ligestillingen” inviterer Dansk Sygeplejeråd og Dansk Kvindesamfund Odense til åben hus.

Til dette arrangement vil der både være talere og musik, som skal være med til at understrege vigtigheden af ligestilling – specielt på arbejdsmarkedet.

Hvor?
Slagteriet
Rugårdsvej 5
5000 Odense C

Hvornår?
D. 8 marts 2016 kl. 17.00 – 20.00

DEN BLÅ PLANET

Den Blå Planet giver alle gæster, der er i besiddelse af mere end ét X-kromosom, et særlig fokus på Kvindernes Internationale Kampdag, og opfordrer ligeledes til at fordybe sig i deres submarine søstre.

I dagens anledning arrangeres en særlig Fortæller Battle udelukkende med kvindelige kombattanter, der vil dyste på vandtæt viden og bedste historier om havets henrivende hunfisk. 

Hvor?
Den Blå Planet
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup

Hvornår?
D. 8. Marts 2016 kl. 12.00 – 12.30

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide