Kan man være FEMININ og karriereminded, samtidigt?

Facts


Jasmin Søe

Master Coach & forfatter. Har netop udgivet bogen ‘Dinverden, din vej’, som kan købes her. Du kan også se Jasmins blog lige her.

”We are very luck to be women, so even if we’re wearing trousers, I always wear them with some lace underwear or a very feminine bra – I like that.”
– Carine Roitfeld

Her til morgen, er jeg meget optaget af tanker om den feminine energi, kan jeg mærke. Til dagligt, når jeg er ude til møder, bookings eller påproduktioner, så har jeg en masse af min feminine energi med, men i allerhøjeste grad også den maskuline energi! Jeg er vant til, specielt i mit erhverv som selvstændig, at skulle træffe mange beslutninger. Dvs. selv vælge en bestemt retning, åbne og lukke aftaler, få ting igennem og lave en del opsøgende og handlekraftigt arbejde for at få drømmene realiseret. Samtidigt, kan jeg godt lide at klæde mig feminint og være feminin –men det er vigtigt at finde den rette balance, når man skal ud og sætte sig selv i respekt med sin profession. Sådan oplever jeg det i hvert fald ofte! At fordi jeg i forvejen har en feminin udstråling, så må jeg skrue ekstra meget op for de maskuline kvaliteter, så jeg ikke sender de ”forkerte signaler”eller virker for ”blød”. Det er vigtigt, at man fremstår som en der faktisk kan gennemføre projekter, få aftaler igennem og efterlade et billede af mig som en karriereorienteret kvinde. Men sådan er gamet måske for alle os kvinder? Eller hvad, måske ikke?

”All leaders, male or female, innately possess feminine qualities like empathy, candor and vulnerability – the difference lies in which leaders choose to suppress those qualities, and which choose to leverage them as strengths.”
– John Gerzema 

Det er vigtigt for mig at påpege – at dette er min oplevelse! Det er ikke nødvendigvis rigtigt eller sådan I oplever det er. Men det er det, jeg har oplevet siden 2012, da jeg kom hjem fra udlandet som model og begyndte at stable min egen virksomhed påbenene –  og det er hvad jeg stadigvæk oplever på en daglig basis. Dermed ikke sagt, at det er noget problem for mig. Dette er ikke en klagesang eller andet – men det er en observation jeg gerne vil dele med jer! Specielt hvis I oplever det samme – eller ikke oplever det samme! Så skriv endelig en kommentar i feltet på min blog www.dinvejblog.dk, hvis du har lyst til at dele dine tanker omkring, hvordan du oplever det! Hånden på hjertet, må jeg da indrømme, at det nogle gange føles hårdt at presse sig selv ud i en energi, som umiddelbart ikke ligger en mest naturligt – for at overbevise andre om ens værd som en ambitiøs kvinde.

”Being strong can also be feminine. I don’t think feminine equals being weak. Being strong is very sexy.”
– Sanaa Lathan
 

Nedenfor har jeg indsat nogle typiske feminine og maskuline energier, for lige at skille dem ad. En energi er ikke et køn – både mænd og kvinder har feminine og maskuline energier. Det handler i stedet om hvilke energier vi har i størst grad og hvilke vi bevidst vælger, at spille mest på til daglig! Ingen energi er bedre eller mindre god end en anden energi. Personligt, vælger jeg at skrue godt op for den feminine energi og har nok altid gjort det – specielt efter at have bevæget mig rundt i et erhverv som model, hvor jeg de sidste elleve år har været omgivet af tøj, makeup og hår. Men jeg er samtidigt også meget bevidst om at skrue op for den maskuline energi – primært i arbejdsmæssige situationer.

LÆS OGSÅ: Når tiden begynder at ånde dig i nakken

 Hvad med dig, hvordan balancere du de to energier i et karrieremæssigt spektrum?

Jeg har også indsat nogle fif til, hvad det vil sige at være og klæde sig feminint. God læselyst!

Maskulin og feminin energi

• Feminin energi: Indadvendt, intuition, visdom, omsorg, hvile, modtagelighed, inkluderende, blød, rund, mørk, arbejder i det skjulte, lyttende.

• Maskulin energi: Udadvendt, styrke, udholdenhed, handling, viden, ekskluderende, hård, kantet, vurderende, lys, arbejder i det konkrete, talende.
 

Sådan er du feminin

• Tag noget tøj på, som passer til din kropstype. Noget, som du synes ser pænt ud til dig. Det kunne være en kjole eller en nederdel, i stedet for at tage et par jeans på. Eller et par støvletter i stedet for et par udtrådte sneakers. Symboliserer du femininitet? Forsøg at undgået look, hvor det ligner, at du lige er rullet ud af sengen. Giv i stedet et indtryk af, at du har brugt tid på dig selv. Det er feminint at vælge noget tøj, som ikke gemmer din kropsbygning væk og at vælge nogle accessories, som passer pænt med dit outfit.

• Husk tilbage: Prøv at tænke tilbage på de gange, hvor du har følt dig allermest feminin. Hvordan føltes det? Hvad lavede du? Hvad havde du på? Når du kommer i tanke om det, bliver du opmærksom på, hvad du synes er feminint. Og det er det vigtigste!

• Tag lidt makeup på hvis du har lyst og kan lide det, hvis ikke, så skal du selvfølgelig ikke bruge makeup. Men igen vil makeuppen give et indtryk af, at du har brugt tid på dig selv.

• Elsk hver en del af din kvindekrop! Hvad er mere kvindeligt og feminint end din krop? Det er feminint at vise, at man føler sig komfortabel i sin egen krop. At gå til yoga eller dans vil få dig til at mærke og holde endnu mere af din feminine krop. Ret ryggen: Lad være med at hænge med skuldrene –ret ryggen og bevar den holdning.

• Hold dig velplejet. Brug cremer og parfumer. Hvis man gerne vil se feminin ud, så er det i den grad lige så vigtigt at dufte feminint. Husk at vaske håret, plukke øjenbrynene og have pæne negle.

• Opfør dig feminint ved at bevæge dig med ynde, tal pænt og have gode manerer, i stedet for at bande og eks. bøvse i offentligheden. Det at udvise omsorg for sine veninder, sin familie, sin kæreste, dyr etc. er også et meget feminint træk.


”I think of masculine and feminine energy like two sides to a battery. There’s a plus side and a minus side, and in order to make something turn on, you need to have opposites touching. It’s the same in relationships.”
– Tracy McMillan 

God fornøjelse til dig med at balancere dine energier på den måde,som du har det bedst med!

Kærlig hilsen 

Jasmin

 

LÆS OGSÅ: Få accept, giv slip & lad bagagen blive i 2015

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være