8 tegn på at du måske dater en psykopat

Det siges, at 2-3 % af befolkningen er psykopater. De fleste vil derfor opleve at møde én, arbejde sammen med én eller måske oven i købet date en psykopat i løbet af deres levetid. Det farlige ved psykopater er, at de ofte er charmerende, veltalende og udadvendte. Efter noget tid kan de dog forpeste dit liv med kaos, kontrol og manipulation, hvis ikke du formår at gennemskue dem i tide. Læs med når vi giver dig 8 tegn på, at du måske dater en psykopat.

 1)   De er altid meget charmerende. De har en utrolig evne til at læse dig og dermed få dig til at føle dig speciel. Nogle mennesker reagerer godt på komplimenter, mens andre er særlig modtagelige overfor gaver eller tjenester. Lige meget hvad, du søger, er en psykopat god til at finde dine bløde punkter og udnytte dem til at få, hvad vedkommende er ude efter fra dig.

 2)   Vedkommende er en kamæleon og agerer forskelligt alt efter omgivelsernes reaktioner. Du kan opleve, at folk udefra giver meget forskellige beskrivelser af personen alt efter hvor og hvornår, de har mødt personen.

 3)    De er eksperter i at skabe kaos omkring dem selv, hvorefter de trækker sig og lader andre tage skylden/opmærksomheden.  De forstår at trykke på andre personers ømme punkter, indtil de opnår den ønskede reaktion. De er så gode til at få ofrene til at miste virkelighedsindblikket, så ofrene i sidste ende tror, at det er dem, der er noget galt med.

 4)   En psykopat lyver. Også uden nogen særlig grund. Ofte kan sandheden være en lige så god historie som løgnen, men ikke for psykopaten. De er så vant til at skifte mellem personligheder og historier, at løgne bliver naturlige for dem.  Ofte er de så gode til at lyve, at de formår at få folk til at tvivle på, hvorvidt det er dem, der tager fejl, på trods af at de måske har beviser for, at de har sandheden på deres side.

 5)   De er upåvirkede af skyld og skam. En psykopat mangler empati. Derfor har de ofte ingen problemer med at lyve, snyde, stjæle og manipulere. De fleste mennesker får som regel skyldfølelse i forbindelse med ovenstående, men en psykopat kan omvendt nærmest nyde, når det lykkes for vedkommende at udføre disse manøvre.

6)   En psykopat kan knytte bånd til alle meget hurtigt. Omvendt har de svært ved at opretholde dem. Du vil derfor ofte opleve at lige meget, hvor tæt du tror jeres relation er, vil psykopaten ikke have nogle problemer med at skifte side, hvis det gavner vedkommendes situation. De efterlader uvenskaber og kaos og vil altid skylde skylden på den modsatte part.

7)   Vedkommende har ofte en enorm trang til at dominere og kontrollere alt. Nogle mennesker oplever ikke dette, fordi psykopaten er så dygtig en manipulator. De har typisk en enorm rengøringstrang og trives ikke i rod og kaos. Du kan opleve, at en kæreste konstant støver af eller bliver sur, når du ikke har været i bad, inden du lægger dig i sengen. Omvendt kan de også have stort behov for at kontrollere dig og din tid. Derfor har de nemt ved at ”komme til” at kigge i din telefon eller overvåge din færden samt beskylde dig for usande ting i håb om, at du knækker og indrømmer en evt. fejl.

 8)   Det kan være svært for din hjerne at forstå, hvad det er, der sker, når du møder en psykopat. Personen kan på mange måder virke som “det perfekte menneske”, når vedkommende bliver en del af dit liv. Efter noget tid vil facaden dog ofte krakelere pga. ovenstående punkter, og du vil finde ud af, at denne ”perfekte” person aldrig nogensinde har eksisteret. Det har været en person “specialsyet” til dig, og dette kan være meget svært for vores hjerner at forstå.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og