[single_post_category_name]

4 råd til at få mere i løn

Man får næsten helt svedige håndflader blot ved tanken om at skulle fortælle sin arbejdsgiver, hvad man er værd, men hvor ofte sker det, at din chef helt af sig selv tilbyder dig en højere løn? Ikke så tit, vel? Faktisk aldrig… Du må selv tage kampen op! Vi har desværre ikke alle ben i næsen og en skyhøj selvtillid, så vi bare opsøger vores respektive arbejdsgivere og forlanger en lønforhøjelse… Derfor giver vi dig 4 råd, du kan bruge, når du skal forhandle løn.
  

1: Kend dit budget

Gør op med dig selv, hvor meget du egentlig har brug for at tjene. List alle dine udgifter  lige fra transport til husleje op. Du skal også overveje, hvor mange penge du ønsker at lægge til side hver måned, og mon ikke du også gerne vil kunne opdatere garderoben engang i mellem? 😉 Lav et budget og dan dig et overblik over, hvor mange penge du skal tjene for, at du kan få det hele til at hænge sammen.

2: Definer dit mål

Brug dine kontakter. Hiv fat i kollegaer, venner, familie og hende fra dit håndboldhold. Find ud af hvad de tjener. Det vil især være en hjælp for dig, hvis I arbejder inden for samme branche. Hvad er normalen? Tjener de mere, end du gør? Hav det med i dine overvejelser, når du skal finde ud af, hvorvidt du kan tillade dig at forhandle lønforhøjelse.

3: Planlæg en strategi

Inden samtalen er du sikkert enormt stresset over det pres, du skal til at tillægge din arbejdsgiver. Lav en strategi inden du hiver fat i ham/hende. Ønsker du eksempelvis en løn på 40.000 kr. om måneden, skal du ikke lægge ud med at fortælle det. Sig, at du ønsker en løn mellem 40.000 – 50.000 kr. På den måde vil din arbejdsgiver føle, at han/hun har vundet ved at imødekomme din lavest ønskede løn. Hvis du er rigtig heldig, vil en arbejdsgiver automatisk finde en mellemvej og give dig 45.000. Uanset hvad er du godt stillet.
 

4: Øv dig

Øvelse gør mester! Det kommer nok ikke som en overraskelse, men det er aldrig en god idé at fremlægge dit forslag for arbejdsgiveren som den første. Tag fat i en veninde el. lign. og øv dig i, hvad du nøjagtigt vil sige og ikke mindst, hvordan du skal sige det. Forbered dig på at skulle argumentere for, hvorfor du skal have mere i løn. Hvad er det, der gør, at du er pengene værd? Hvilke kompetencer har du, der gør dig særligt god i forhold til det job, du besidder? 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide