[single_post_category_name]

Så ofte bør du gøre rent!

Vi indrømmer, at der absolut ikke er noget glamourøst ved rengøring, og vi drømmer da også om den dag, vi har råd til at hyre en husholderske, som kan gøre det for os, men indtil da må vi selv svinge støvsugeren og på færd med kost og spand…

På trods af at du sikkert ligesom os helst vil springe over hvor gærdet er lavest, kan vi vel alle være enige om, at vi er mere glade og afslappede og også mere afbalancerede for den sags skyld, når der er gjort rent og ryddet op. Vi har derfor udformet en lille to-do liste i forhold til, hvad du skal gøre rent ugentligt, og hvad du kun behøver at klare en gang om måneden.

Ugentligt skal du:

vaske tøjUmiddelbart er én gang om ugen tilstrækkeligt, men er I mange i din husholdning, kan det være nødvendigt at ordne vasketøj oftere.

– støvsuge – eller så snart du begynder at se snavs hist og pist på dit tæppe eller gulv.

– støve af. Det er tit noget, vi gerne vil udskyde, men det skal altså gøres…

– rengøre håndvaske. Det er altid rart med en ren vask, men især hen mod slutningen af ugen, kan man risikere, at der er en skøn samling af tandpastarester, fordi man i farten nemt lige kan glemme at få det fjernet ordentligt.

– rengøre toilet/toiletter – eller efter behov (ingen yderligere forklaring).

Månedligt skal du:

– vaske vinduer. Der er intet som helt rene vinduer, så man uden problemer kan nyde sin udsigt eller en smuk solnedgang. Derudover kan der næsten gå sport i at få ruderne så rene som muligt, når først du er kommet i gang.

– vaske brusekabine/badekar – eller så snart du ser tegn på begyndende mug…

Hvilke rengøringsmidler skal du så bruge?

Rengøringsmidlerne på supermarkedets hylder er en god blanding skrappe midler i stærke farver og rengøringsmidler med blomster og svanemærker, og mildt sagt er det en jungle at finde rundt i, hvad der virker bedst, og ikke mindst hvad man skal putte i indkøbskurven, hvis man samtidig ønsker at skåne miljøet. Når det kommer til stykket, er de miljømærkede midler lige så effektive som de skrappere. De gør lige så grundigt rent, fjerner lige så vel bakterierne, og så koster de endda ikke mere, selv om de tager hensyn til mennesker og miljø. En anden god grund til at vælge de skrappere midler fra er, at de kan ødelægge overflader på gulve, borde og møbler, hvilket bevirker, at snavset sætter sig lettere fast.

I bund og grund kan en mikrofiberklud og en moppe gøre den daglige, lette rengøring. Mikrofiber er i høj grad en fordel, hvis du er allergisk over for rengøringsmidler, og så sparer du også penge på indkøb af mange forskellige rengøringsmidler, fordi du bare skal bruge vand.

Rengøringsmidler kan give hudirritationer. Husk derfor, at skåne din hud ved altid at tage handsker på, når du gør rent. 

Kilder: apartmenttherapy.com og taenk.dk

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide