[single_post_category_name]

Sådan tager du det perfekte Instagram billede

Vi kender alle de smukke madbilleder fra Instagram, som man ikke kan andet end at savle over. Billederne er super appetitlige, farverige og så er de bare taget på den helt rigtige måde, men hvordan er det lige, at man selv tager de smukke billeder? Det giver vi dig svaret på. Vi har nemlig været på foodstyle-kursus hos Yelp, hvor vi har lært en del fif af foodstyle-mesteren over dem alle, nemlig Maria fra bloggen Vanløse Blues og så selvfølgelig den dygtige blogger og Instagrammer Camilla fra bloggen Copenhagen by me. Se alle de gode tips nedenfor.

Generelle tips

Belysningen er dårlig, hvad gør du?

Er du ude at spise på en restaurant med mørk belysning, så lån din spisemakkers iPhone lommelygte. Sørg for at undgå skygger.

Brun i brun

Det sker, at man får serveret en såkaldt ”brun” ret, som ikke ligefrem er farverig, og hvad gør man så? Man tager fat i de rekvisitter, der er i restauranten! Det kan være basilikummen, som står på bordet eller måske din fine lipgloss fra tasken, som kunne ligge ved siden af tallerkenen. På den måde fremstår din ret knap så brun, og du får samtidig tilføjet både mere farve og stemning i billedet.

Tænk i kvadrater

Sørg for at tænke i kvadrater. Hvad vil du gerne have inden for firkanten? Og hvad vil du helst undgå at have med? På den måde får du kun det med, som passer til billedets look. 

Det ulige antal

Det ulige antal er altid godt, og skaber en god symfoni i billedet. Sørg for at der er minimum tre elementer i dit billede. Det kunne eksempelvis være morgenmadsretten, en kop kaffe og en blomst.

Drop skinnende overflader

Worst case scenario – du har fået bordet med den grimme og skinnende overflade. Hvad gør du? Brug restaurantens rekvisitter såsom den fine hvide stofserviet og læg den under din tallerken. Er du en af de helt hardcore typer, så beder du enten om at få et andet bord eller rykker din tallerken et sted hen, hvor overfladen er anderledes. Altså: gå efter de matte overfalder.

Apps

Hvilke apps skal du bruge?

Instagram har selv en del redigeringsfunktioner, men er du ude i at skulle redigere dine billeder som en ægte pro, så anbefales der:

Snapseed

Her er app’en, som kan redigere forskellige dele af billedet. Du behøver altså ikke at lysne hele billedet, ligesom i de fleste andre apps. Her kan du udvælge lige det stykke, som du synes skal redigeres. App’en har også diverse filtre, som kan bruges. App’en er nem at bruge og har en del ekstrafunktioner, der er super seje.

VSCO

En af de mest brugte fotoapps, som bare er en sikker vinder. Den har en række redigeringsfunktioner samt diverse filtre. App’en er nem at bruge og kan det meste.


Fotoplacering

Tager du det oppe fra?

Så sørg for at holde kameraret direkte over det, som du vil tage billedet af og lad ikke kameraret stå skråt. 

Har du flere niveauer i billedet?

Så tag det fra siden, da fokusset ellers vil ende på det højeste objekt i billedet.

Hvad vil du have med?

Beskær dit billede, så du kun har det med, som du ønsker. 

OG HUSK: Det gode Instagram billede er desværre ikke taget så naturligt, som man skulle tro 😉

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide