7 råd til den perfekte kop kaffe

Her på redaktionen er vi mange, der lider af en lettere kaffe-afhængighed. Faktisk drikker vi så meget kaffe, at vi nogle gange kommer til at stjæle det fra de drenge, vi deler kontor med… Vi bilder os selv ind, at vi har brug for kaffe for at kunne starte dagen ordentligt ud. Når vi passerer frokost, undskylder vi det med, at vi lige skal have et skud energi for at kunne færdiggøre dagen. Altså…. Vi har altid en god grund til at drikke en kop kaffe mere!


Vi har været til kaffesession med Tim Wendelboe, som har en lækker kaffebar i Oslo og intet mindre end sit helt eget kaffemærke! Han er ekspert i lækker kvalitetskaffe og så kan han smage forskel på alt slags kaffe. Han har derfor været i København for at fortælle os om, hvordan man brygger den helt perfekte filterkaffe. Vi fik nogle gode råd fra Tim, som vi selvfølgelig gerne vil dele med dig: 

1. Vej op til 65 gram kaffe per liter vand (6,5 gram per dl), når du brygger din kaffe. Så bliver den altid god!

2. Det er vigtigt, at råvarerene er gode. Kaffebønnerne skal være friske. Med dårlige bønner eller hårdt vand bliver resultatet aldrig godt.

3. Friskkværnede kaffebønner smager altid godt. Er kaffen for tynd eller smager den for surt, skal du indstille kværnen, så den kværner finere. Smager kaffen bitter og for stærkt, skal du kværne kaffen grovere.

4. I Danmark har vi meget kalk i det vand, som vi tapper fra vandhanen, og det kan altså smages i kaffen! Vi ved godt, at det kræver nogle flere ressourcer at brygge kaffe på kildevand, men hvis du virkelig ønsker en god kop kaffe, så er det altså en god idé! 

5. Vask dit bryggeudstyr ordentligt af med vand og sæbe. Ren kaffe smager utvivlsomt bedst! 

6. Husk at skylle filteret i vand før brug, så du slipper for papirsmagen. Tim anbefaler, at man bruger de hvide kaffefiltre, da de smager af mindst. 

7. Hvis du bruger stempelkande, kan du med fordel forvarme kanden. Hæld 65 gram kaffe i til 1 liter vand. Rør kaffen og vandet rundt. Lad den stå i 4 minutter uden låg/stempel.
Efter 4 minutter fjerner du kaffeskummen med en ske – gerne en træske. Derefter kan du presse stemplet ned og nyde din kaffe.

Tims kaffe sælges desværre ikke i Danmark endnu, men indtil da kan du få fingrene i det HER.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450