Dorte Lytje: Sådan fik jeg knækket koden & skabt stabilitet i min business

Dorte Lytje mener, at en virksomhed skal styres med lige dele kvindelig og mandlig energi. Hun har derfor udviklet konceptet ”Feminin business med maskulint drive”, hvor hun hjælper virksomheder med at skabe succes og vækst. Kom med bag kulissen og bliv klogere på, hvad der skal til for at stable sådan en forretning på benene.

Q

Hvad var din største frygt, inden du startede op som selvstændig?

A

Jeg var kun 23, da jeg startede op, så jeg havde ikke så meget frygt i blodet. Jeg burde måske have frygtet det med økonomien mere, for der kom perioder, hvor vi måtte leve af dåsetomater og løg. Selv dét tog jeg i stiv arm – bare jeg kunne have friheden til at være selvstændig, så var jeg lykkelig. Sådan har jeg det stadig, nu hvor jeg har skabt en solid business: Friheden er vigtigst!

Q

Hvad fik dig til at gøre det alligevel?

A

Jeg havde min kæreste ved min side, da vi startede op. Jeg tror, at jeg lænede mig op ad hans mod, og det lykkedes ham at smitte mig med sin frygtløshed og evne til at have is i maven. Det skal man også have, når man er iværksætter, for med friheden følger der også perioder med utryghed. I dag har jeg vænnet mig til, at det er et af vilkårene, og det er ok, fordi gevinsten ved det frie liv er så stor, og fordi jeg har fået knækket koden til, hvordan jeg får skabt stabilitet i min business.

Q

Hvad var dit første gennembrud?

A

Der gik faktisk 9 år, fra jeg første gang var selvstændig og til at jeg ’fandt min hylde’ og fik et stort gennembrud samtidig. Ikke økonomisk – men brandingmæssigt.  Det økonomiske gennembrud kom først i 2012.

Jeg har haft to afgørende gennembrud. Begge er opstået af en følelse – en fed energi, som jeg var nødt til at ’gå med’. 

I 2009 startede jeg en Facebookside, som hed Diva Power. Missionen var at få kvinder til at løfte hagen og hoppe op på de høje hæle og ikke lade nogen dømme deres feminine power og fremtoning. Siden fik stor medvind og blev sidenhen til divablog.dk. 

I 2012 lyttede jeg så igen til min mavefornemmelse og startede min businessside dortelytje.com, som i dag er det, jeg beskæftiger mig mest med. Jeg laver bl.a. onlinekurser i  blogging og det, jeg kalder ”Feminin Business med Maskulint Drive”

Feminin business dækker over ønsket om at skabe en business, hvor man navigerer med mavefornemmelsen og bruger sin autenticitet som et stærkt kort på hånden. Det maskuline drive er tilsat for at sikre, at der bliver sat handling på drømmen.

Q

Hvor mange timer arbejder du egentlig?

A

Jeg tror faktisk, at det svinger mellem 35 – 60 timer om ugen afhængigt af, om jeg har ungerne hos mig, eller om de er hos deres far. Jeg kan godt have lyst til at arbejde 24-7 i de uger, hvor jeg ikke har ungerne hos mig. Men som regel er der dog veninde- eller kærestetid fra ca. kl. 19, og som regel starter jeg stille ud om morgenen. Det er nemlig en af de helt store gevinster ved livet som selvstændig for mig – at jeg kan arbejde hvor jeg vil  – når jeg vil! 

Q

Har du nogensinde følt, at arbejdet stressede dig? 

A

Jeg har prøvet at have alvorlig stress i 2003, og jeg er meget opmærksom på ikke at ende der igen. Heldigvis bliver jeg aldrig den samme igen, som jeg var, før jeg fik stress og konstant overskred de sunde grænser. Jeg er blevet ret god til at tage mine åndehuller, så man kan trække vejret samtidig med, at man tjener penge! 

Q

Hvad gør du for at holde balancen mellem arbejde og privatliv?

A

Når jeg har været meget ’på’ eller været i ’launch-mode,’ skaber jeg modvægt ved at trække nogle dage ud og smutte til Skagen eller Møn på getaway. Jeg lader også mig selv starte dagen langsomt, for det er den største luksus for mig. Til gengæld kan jeg have svært ved at standse igen, når det er ’aftensmadstid,’ men det kommer af sig selv, når man har to sultne unger på adressen. 

Q

Har du været tæt på at give op undervejs?

A

Det er ikke en option for mig at give op. Jeg vil altid finde en vej. Jeg giver ikke op – jeg justerer! Jeg er nødt til at have friheden i at være selvstændig, så jeg er meget stædig, hvad det angår! 

Q

Hvad er det bedste ved iværksætterlivet?

A

At jeg har frihed til at vælge, HVOR og HVORNÅR jeg vil arbejde! At jeg kan starte blidt i mit bløde tøj med min Mac og sidde i min bløde stol hver morgen. Eller snuppe Dolly (min bil) og smutte til Skagen på workaway med kæresten eller en veninde.

Det er min stærke overbevisning, at man skal være motiveret af frihed – og ikke penge – hvis man vil være iværksætter! Og jeg elsker det!

Q

Hvad er dit bedste insider tip til andre iværksætter-spirer?

A

Perfect is the enemy of done!

Mange har tendens til at blive i udviklingsfasen og ikke få sit produkt og brand ud over rampen. Men det skal frem i lyset, før vi kan se det. Og ud af den respons vil der vokse noget andet, som du ikke ville kunne regne ud på ’tegnebrættet’. Min business, mit brand og mit udtryk har også fået lov til at udvikle sig. Jeg var aldrig nået hertil, hvis ikke det havde. 

Få balance i det feminine (den skabende energi) og det maskuline (den handlende energi), så du får skabt dig en langtidsholdbar business, du kan trives i på den lange bane. Det er simpelthen så vigtigt, at man kan trække vejret i dét, man får skabt. For husk, at selv ildsjæle kan brænde ud.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og