[single_post_category_name]

Sådan genopfinder du din karrieremæssige retning

Efter 10 år som international model vendte Jasmin tilbage til Danmark og gennemførte en uddannelse som Master Coach. Hun har til dato afholdt mere end 2.500 sessioner og netop udgivet sin første bog ‘’DIN VERDEN, DIN VEJ – Lær dig selv bedre at kende, træf bedre beslutninger og styrk dit selvværd’’ en selvudviklingsbog til unge piger ml. 13-17 år.

_______

‘’To live a creative life, we must lose our fear of being wrong’’ 

Kender du det der med at have perioder, hvor du er vildt motiveret? Har du også perioder, hvor du er knap så motiveret? Det gør du helt sikkert, for det er helt normalt, og sådan har vi det alle sammen i perioder af livet.

LÆS OGSÅ: Kan man være FEMININ og karriereminded, samtidigt?

Mit karrieremæssige liv fungerer lidt på en sjov måde, fordi det handler om at genopfinde mig selv og min butik ”hver dag”. Og kan det være en anelse udfordrende i perioder med meget om ørerne, mindre overblik eller for den sags skyld et lack af kreativitet? Til det vil jeg bare sige: YES, det kan det helt vildt, og nogle gange tænker jeg, at det bare ville være meget lettere at vide, hvor jeg skal møde ind hver morgen, til hvilket tidspunkt og få uddelegeret et præcist overblik over, hvilke arbejdsopgaver jeg skal tage mig af. Men sådan har jeg ikke indrettet mit liv, og som man siger, er der altid en konsekvens forbundet med at tage en beslutning. 

For mig er det ikke som sådan ”en bagside af medaljen”, at jeg skal tage en skaber-hat på hver dag, men det kræver (har jeg i hvert fald fundet ud af), at jeg har nogle rutiner, hvor jeg med jævne mellemrum stopper op og definerer mine målsætninger, fokusområder og prioriteter på ny og sætter ”hak” ved de afsluttede projekter, eller de projekter som ER sat i gang, og som for en periode er uden for mine kontrolområder, indtil de er inden for mit kontrolområde igen.

“Others have seen what is and asked why. I have seen what could be and asked why not”

Det kan eksempelvis være, at der skal komme et ”ja” fra en virksomhed, inden jeg kan arbejde videre med et tiltag. Og ja, jeg nævner kun et ”ja” og ikke et ”ja eller nej”, for jeg har også erfaret, at tanker spiller en enorm rolle for udfaldet af ens underbevidste handlinger, som alle meget gerne skulle føre én hen til det mål, man ønsker at realisere. Og når det er sagt, er det selvfølgelig også vigtigt ikke at være fantast og huske at forholde sig realistisk til virkeligheden. Men derfor er der ingen skade sket, hvis man giver den et vink af ekstra positivitet, vedholdenhed, håb og tro på hvad end. Min overbevisning er nemlig, at fokus påvirker tanker, som påvirker følelser, som påvirker handlinger – som i sidste ende tager form i virkeligheden. Så hvordan ønsker du, at din virkelighed skal se ud?

“We have to continually be jumping off cliffs and developing our wings on the way down”

Derfor vil jeg i dette indlæg dele ud af de ting, som jeg gør i de perioder, hvor jeg skal ”genopfinde” mit brand og dets fremtid. Hvis det for nogen af jer stadigvæk lyder lidt som ”øhh og hvad er det så, du mener med det?” Så kunne et eksempel være, da jeg udgav min bog. Der havde jeg flere måneder, hvor jeg skrev, og da bogen var afleveret, stod jeg lidt dér og måtte genopfinde nye tiltag i min virksomhed.

LÆS OGSÅ: Når tiden begynder at ånde dig i nakken

NOTE: I min optik er der en stor succesfaktor ved at holde FOKUS i stedet for hele tiden at hoppe rundt i ideer, så misforstå mig ikke. Men nogle gange, når man har afsluttet et givent projekt eller har plads til flere, uden de stjæler for meget opmærksomhed fra de andre, er det i det øjeblik sundt at være kreativ udover næsetippen.

Man kunne også sammenligne det med en skuespiller, som netop har afsluttet et teaterstykke efter en intens øve- og spilleperiode eller en sanger, som har udgivet en ny CD. Hvad nu? Hvad gør man herfra? Nu er man på den igen, for ingen andre end dig selv kan sørge for, at din branding, virksomhed og dine drømme ruller videre i det samme spor. Det er op til dig

“Creativity takes courage”


… Så her er mine tre fifs til, hvad jeg oplever som gode tiltag i perioder, hvor man skal ”genopfinde” sin karrieremæssige retning:


Øvelse 1: Sådan finder du din karrieremæssige retning

– Brainstorm på 10 ting, du elsker at lave.

– Brainstorm på 10 ting, du er god til.

– Brainstorm på 10 ting, du skal føle, have eller gøre for at få det liv, du ønsker.

– Brainstorm på 10 ting, du er skabt til at gøre.

– Kig nu på ligheder og sammenhænge.

– Prioriter de 7 vigtigste i alle 4 områder.

– Prioriter nu de 3 vigtigste i alle 4 områder.

– Skriv dine svar ned her.. 


Eller
:


Sådan finder du din karriereretning:

– Brainstorm på, hvad din karrieremæssige retning kunne være? Tag ja-hatten på og leg med tankerne.

– Min karrieremæssige retning kunne være… Skriv det hele ned – der må gerne være mange forslag.

– Kig nu på dine forslag. Sæt dem i prioriteret rækkefølge.

– Hvilket taler mest til dig?

– Min karrieremæssige retning lige nu er…

– Prøv at formulere din karrieremæssige retning som en hel sætning: Min karrieremæssige retning er… fordi…
 

Øvelse 2: Planlæg en karrieremæssig retning for dit liv

– Brainstorm på nogle aktiviteter, som vil booste dine drømme.

– Kig på listen over aktiviteter og prioriter dem eventuelt, hvilke skal først implementeres?

– Sæt nu aktiviteterne ind i din kalender. Aktiviteterne realiseres kun, hvis du implementerer dem i din kalender og dyrker dem!

– Nu har du planlagt en karrieremæssig retning, så husk at efterleve den ved at holde fokus. 


Øvelse 3: Sådan laver du et vision board!
 

– Brainstorm: Find en masse magasiner og fotos, som inspirerer dig.

– Gå igennem alle magasinerne, og klip de billeder eller tekststykker ud, som du synes godt om, og som taler til dig. Måske bliver du draget af nogle billeder, selvom du ikke ved, hvad du skal bruge dem til, og det er helt okay. Disse billeder skal afbillede ting og oplevelser, du gerne vil fylde din karrieremæssige retning op med, fordi du godt kan lide dem eller drømmer om dem.

– Start med at organisere billederne og udklippene på et stort kartonark, så de skaber et billede, du synes ser godt ud og føles rigtigt. Hav det sjovt med at skabe det billede, som i sidste ende gerne skal afspejle dine ønsker, drømme og styrker.

– Lim dem nu på, så de sidder fast. Du vil blive overrasket over, hvor fint og klart dit billede står!

– Hæng det op et sted, du tit kigger på. Det vil motivere dig til at arbejde i retning af drømmen – også på det underbevidste plan.  

Kærlig hilsen

Jasmin

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide