[single_post_category_name]

Anmeldelse af: Bedemandens datter

Charlotte Weisenfeld driver bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer bog anmeldelser, bog-guides, forfatter interviews m.m. til ChriChri hver måned. Charlotte har i denne måned anmeldt: Bedemandens datter.

_______

Endelig er Sara Blædel tilbage! Denne gang med første bind i en helt ny trilogi om Bedemandens datter. 

Ilka rejser til USA for at rydde op efter sin afdøde far. Han forlod hende og hendes mor, da Ilka var syv år gammel, og Ilka har ikke haft kontakt med sin far siden. Derfor kommer det som noget af en overraskelse, da hun finder ud, at hun er nævnt i hans testamente. Ilka håber at blive klogere på, hvem hendes far var, og hvorfor han pludselig forlod sin familie i Danmark. Men det bliver sværere, end hun regnede med, da ingen har lyst til at fortælle om hendes far. Samtidig giver Ilkas arv hende problemer, da hun risikerer at hæfte for noget, hun aldrig kommer fri af igen.

LÆS OGSÅ: Sara Blædel: Mine forældres død gav mig inspirationen

Sara Blædel er en af mine yndlingsforfattere, og jeg har glædet mig til, at ”Bedemandens datter” udkom. Det er der flere grunde til. For det første skriver hun nogle spændende historier, der holder læseren fanget fra start til slut. For det andet er Sara god til at skabe interessante karakterer med kant, og for det tredje er Saras bøger skrevet i et enkelt og nuanceret sprog uden for mange fyldord og lange beskrivelser, der gør bøgerne let læste – og ”Bedemandens datter” er ingen undtagelse, den er skrevet i bedste Sara Blædel-stil.

Selvom ”Bedemandens datter” ikke ligner en traditionel krimi, så betegner Sara Blædel den alligevel som værende en krimi. Der er ikke nogle forbrydelser der skal opklares på samme måde, som i Louise Rick-serien – men det betyder ikke, at der ikke er nogen der dør under mystiske omstændigheder.

Sara Blædel tager os med til en lille, amerikansk flække, der hedder Rasin, og byen er beskrevet så malende, at man næsten kan se Ilkas triste omgivelser for sig. Ilkas situation er så overvældende og troværdig, at man nødig vil være i hendes sted. Samtidig er historien så uforudsigelig, at det er umuligt at gætte på, hvad der venter Ilka i fremtiden. Jeg glæder mig derfor til, at de to resterende bøger om Bedemandens datter udkommer, så det er helt ærgerligt, at den næste bog først kommer næste år. 

Bogen er på 335 sider, og jeg læste den på to dage.

Hvis ikke du har læst nogle af Sara Blædels bøger endnu, så kan jeg kun anbefale, at du kommer i gang, for efter min mening er Sara Blædel en af Danmarks bedste forfattere. Og hvis du allerede har læst Louise Rick-serien, så synes jeg bestemt, at du skal læse ”Bedemandens datter”.

”Bedemandens datter” kan købes hos diverse boghandlere.

Vil du læse mere fra Charlotte så sving forbi bloggen Boginspiration.dk eller følg med på:

Instagram @boginspiration.dk
Twitter @boginspiration

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide