Guide: Sådan fjerner du sommerens pletter på tøjet

ChriChri, Sommer, pletter, tøj, jordbær, is, ispind, rosé, vin, solcreme, avokado, sved, græs, pletfjerner, vaskemaskine, sennep, ketchup

Sommeren er over os, og det lyse, lette sommertøj er fundet frem fra gemmerne. Desværre er ens lyse tøj meget sart, og pletter ses tydeligt. Der er bare ikke noget værre end at få en kæmpe jordbærplet på sin hvide kjole eller at hælde et helt glas rosévin ned over sine hvide jeans… Men bare rolig – der er heldigvis hjælp at hente, når uheldet er ude! Vi har nemlig lavet den perfekte guide til, hvordan du fjerner de mest almindelige sommer-pletter på tøjet.

Solcreme

Eftersom solcreme har tendens til at være fedtet, er det bedst at forbehandle tøjet med opvaskemiddel i en klar farve. Dup det på med en ren klud og vask derefter tøjet i vaskemaskinen.

Flødeis 

Rens pletten med koldt vand med en ren klud. Du kan også bruge en ganske almindelig vådserviet. Derefter skal du bruge pletfjerner, inden du lægger tøjet i blød i vasken med en teskefuld enzym-baseret vaskemiddel. Herefter er tøjet klar til vask.

Sved

Hvis du sprayer pletfjerner på svedpletterne ved ærmerne, før du vasker det, burde pletterne gå væk. Du kan også bruge citronsaft i stedet for pletfjerner.

Jordbær

Lad dit tøj ligge i blød i omkring en halv time i en blanding af vand (en kvart liter), hvid eddike (en spiseskefuld) og flydende vaskemiddel (1/2 teskefuld.). Derefter skal du blot vaske tøjet på normal vis.

LÆS OGSÅ: Jordbær-mynte granita

Rosé

Dup pletten og tilsæt bordsalt for at absorbere overskydende væske. Dernæst skyller du tøjet i varmt vand, og så kan det komme i vaskemasken.

Græs

Græspletter burde gå af i vask, hvis du forbehandler tøjet på følgende måde: Kom pletfjerner på eventuelle grønne mærker og skrub forsigtigt (meget forsigtigt!).

Sodavandsis

Begynd med at lægge tøjet i blød i koldt vand. Derefter skal du behandle pletterne med hvid eddike (tre dele vand til en del eddike er fint), før du lægger det til vask.

Avokado

Skrab alt overskydende grønt af før du skyller tøjet i koldt vand. Dernæst skal du forbehandle tøjet ved at gnide opvaskemiddel på pletten, før du smider det i vaskemaskinen.

Ketchup

Dup pletten med koldt vand med det samme og brug derefter en svamp med hvid eddike. Vask dernæst tøjet i vaskemaskinen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og