[single_post_category_name]

3 ting alle kvinder bør gøre efter sex

Du ved sikkert, hvad du skal gøre under sex, men har du helt styr på, hvad du skal gøre efter? Ellers kan du roligt læse med her! Oprah.com har nemlig talt med to eksperter, som fortæller, hvad du bør undgå, og hvad du bør lægge mærke til efter sex.

1. Undgå toiletbesøg

Du har måske hørt, at det er vigtigt at gå på toilettet lige efter sex for at undgå en urinvejsinfektion. Men det er blot en myte ifølge Lauren Streicher, der er klinisk lektor i obstetrik og gynækologi ved Northwestern Universitys Feinberg School of Medicine. Hun påpeger nemlig, at ingen større undersøgelser har kunnet påvise, at dette skulle have en beskyttende effekt. Så der er ingen grund til at skynde sig ud på toilettet efter samleje.

LÆS OGSÅ: Kend din glidecreme

2. Reflektér og sig frem

Efter at I har haft sex, kan det være en god idé at reflektere over, hvordan samlejet er forløbet. Hvis I havde god sex, kan du tænke over, hvilke stillinger og berøringer du godt kunne lide. Ifølge Kristen Carpenter, som er ph.d. og assisterende klinisk professor i psykiatri, psykologi, obstetrik og gynækologi, er det bedst, hvis du deler dine tanker og refleksioner med din partner lige efter, I har haft sex. Det kan nemlig hurtigt blive akavet, hvis emnet først bliver bragt på bane længe efter. Hvis du derimod ikke var tilfreds med samlejet, kan det være en god idé lige at overveje det i en rum tid, før du tager en eventuel samtale om det med din partner.

3. Smerter og ubehag

Man kan af og til mærke smerter og opleve ubehag under sex. Ifølge Lauren Streicher er der to primære gener, man kan opleve under sex: Du kan være mærket af smerter, hvis du er for tør i skeden, og du kan føle smerter, der kan være forårsaget af muskelkrampe, forstoppelse, eller hvis din partner rammer en af dine æggestokke. Det sidste tilfælde er mere sandsynligt, hvis du har ægløsning, da det øger størrelsen på æggestokkene. Hvis du ofte mærker smerter, bør du gå til lægen, da det kan være et tegn på et mere alvorligt problem.

 

 

Kilde: Oprah.com 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide