Anmeldelse af: Lyset i havet 

Anmeldelse af

Titel: Lyset i havet

 Forfatter: M. L. Stedman

Forlag: Turbulenz

Udgivet: 23. august 2016

(Oprindelig udgivet i 2012)

Antal sider: 333

Vejl. pris: 149,95 kr. 

Charlotte Weisenfeld driver bog-bloggen Boginspiration.dk og leverer bog anmeldelser, bog-guides, forfatter interviews m.m. til ChriChri hver måned. Charlotte har i denne måned anmeldt bogen: Tilgiv – sådan kommer du videre.

_________

I 1926 er Tom og Izzy Sherbourne de eneste beboere på den lille, australske ø Janus, hvor Tom arbejder som fyrmester. Efter tre mislykkede graviditeter ønsker Tom og Izzy sig brændende et barn, så da en båd skyller op på øen med et grædende spædbarn, beholder Tom og Izzy barnet – en beslutning, der senere får fatale konsekvenser.

LÆS OGSÅ: Stjæl stilen: Alicia Vikander

”Lyset i havet” er svær at komme i gang med, hvilket bl.a. skyldes sætninger som denne:

Det halve års post som afløser i Byron Bay, ind mod kysten ved New South Wales, sammen med to andre fyrmestre og deres familier, lærte Tom grundlaget for tilværelsen i fyrvæsenet.
De mange informationer og sproget gør sætningen tung, og det kan være svært at forstå, hvad der egentlig står. I starten af bogen måtte jeg derfor tvinge mig selv til at læse videre.

Kommer man igennem de indledende kapitler, bliver både historien og sproget bedre, og resten af bogen er faktisk både fangende og let læst. M. L. Stedman er god til at skabe stemninger og beskrivelser, så man føler næsten, man er tilstede på øen sammen med Tom og Izzy. ”Lyset i havet” er en historie om ubetinget kærlighed, men det er også en historie fuld af tragiske skæbner, så det er ikke en bog, man bliver i godt humør af – man bliver snarere lidt trist.

LÆS OGSÅ: Filmaktuelle Alicia Vikander: Jeg havde en hård opvækst

Selvom jeg til at begynde med ikke var særlig begejstret for historien, så får ”Lyset i havet” tre ud af seks hjerter, da den alligevel rørte noget i mig. Men historien er ikke et must-read.

Se et lille sneak peak af filmatiseringen af “Lyset i havet” lige her!


Læs også:

”De syv søstre” af Lucinda Riley 

– Til forskel fra ”Lyset i havet” er ”De syv søstre” et absolut must-read! Det er en fantastisk historie om kærlighed og tab.Læs den!

 ”De syv søstre” er første bind i en ny serie på i alt syv bøger fra bestsellerforfatteren Lucinda Riley.

Schweiz 2007: Maia D’Apliése og hendes fem søstre er adopteret fra forskellige steder i verden af den rige Pa Salt. Da Pa Salt pludselig dør, bliver pigerne kaldt hjem til deres barndomshjem Atlantis. Her får de hver især en ledetråd, der fører dem tilbage til deres sande ophav. Maias ledetråd fører hende til Rio de Janeiro i Brasilien.

Rio 1927: Izabela Bonifacios nyrige far forsøger at få den sociale status, han så inderligt ønsker sig ved at gifte sin datter ind i aristokratiet. Samtidig arbejder arkitekten Heitor da Silva Costa på det, der senere skal blive den berømte Kristusstatue i Rio, og Heitor planlægger en rejse til Paris for at finde den rette skulptør til opgaven. Den lidenskabelige Izabela længes efter at se verden og overtaler sin far til at lade hende tage med Heitor til Paris, inden hun skal giftes. Her møder hun den ambitiøse, unge skulptør Laurent Brouilly  – et møde der ændrer Izabelas liv.

__________________________________

Vil du læse mere fra Charlotte så sving forbi bloggen Boginspiration.dk eller følg med på:

Instagram @boginspiration.dk
Twitter @boginspiration

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være