Lene løber, så piger i Afrika kan gå i skole!

62 mio. piger går ikke i skole på verdensplan. Dette skyldes blandt andet, at de dårlige hygiejneforhold påvirker især pigerne, som ender med at droppe ud af skolen, når de kommer i puberteten. I stedet for gifter de sig til forsørgelse og en endeløs række af børnefødsler. Dette er især noget af det, som giver Lene Rohde lysten til at gøre en forskel!

Lene Rohde er en utrolig inspirerende kvinde på 54 år, som i løbet af de sidste 5 år har brugt al sin fritid på at hjælpe udsatte piger i Bondo, med at få mulighed for at komme i skole – dette gælder blandt andet også hendes to egne planfadder børn. Det at kunne hjælpe pigerne med at få en skolegang og derved modarbejde den hårde fattigdom som de lever i, er lige netop det der giver Lene en særlig mening med livet! En mening som hun ikke finder andre steder og samtidig får hun rigtig meget igen!

LÆS OGSÅ: At sætte sine egne grænser i forhold til mænd

I forbindelse med dette, har Lene grundlagt løbeklubben HIPPO RUN og arrangerer sjove familieløb i Danmark til fordel for skoleprojekter i den fattige Bondo-provins i Kenya.

For 4 år siden, på Lenes 50 års fødselsdag stod hun på toppen af Kilimanjaro og havde indsamlet 62.000 kr. I dag er det mere end 250.000 kr., der gennem Plans Pigefond, kommer nogle af verdens mest udsatte piger til gode.

Lene har allerede planlagt næste tur til Kenya, så er i begyndelsen af februar 2017, hvor hun her også for tredje gang skal være med til at arrangere et løb for børnene i Bondo.

 

D. 8. oktober 2016 afholdes igen familieløb i København, hvor Lene samler ind til pigerne. Og hun stiller ikke løbeskoene før alle piger få samme muligheder som deres brødre. 

LÆS OGSÅ: 9 ting du skal fortælle dig selv, hvis du vil være succesfuld

Her på redaktionen beundrer vi virkelig Lenes flotte stykke arbejde! Vil du læse mere om Lenes fantastiske projekt eller kunne du tænke dig at løbe med Lene og støtte en god sag? Så kan du læse meget mere på hipporun.dk og HIPPO RUN’s Facebookside.

Gem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide