[single_post_category_name]

Redaktionens Top 10: Film du skal have set!

Søndag er lig med afslapning, gode film og vigtigst af alt, en god pose snolder! (Bare en lille pose…. Eller en stor! Det er altid så svært at begrænse sig ;-)) Men hvilke film sætter man lige på og hvilke SKAL man bare have set?

Her på redaktionen har vi samlet 8 af de bedste film vi har set – i alle genrer. Så smæk benene op, sæt Netflix på og fyld slikskålen og så kan du jo finde ud af hvilken der er din yndlings søndagsfilm! 

Good Will Hunting (drama, 1997)

Will Hunting (Matt Damon) arbejder som pedel på det prestigefyldte universitet MIT og drikker om aftenen hjernen ud med de andre rødder fra Boston. Men Wills potentiale er langt større, end han selv vil indrømme – faktisk er Will et geni.

Da en matematik-professor opdager Wills evner, må den unge Will enten vælge at tage imod den nye chance eller fortsætte med at leve som før.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af: Lyset i havet 

Drengen i den stribede pyjamas (drama, 2008)

Otte-årige Bruno og hans familie flytter fra Berlin, da hans får får arbejde som kommandant i en kz-lejr. I lejren ser Bruno en masse pyjamasklædte mennesker og han bliver ven med den jødiske dreng Shmuel. Imidlertid ser omgivelserne ikke med milde øjne på venskabet gennem pigtrådshegnet.

Marley and me (komedie, drama, 2009)

Owen Wilson og Jennifer Aniston spiller det nygifte par John og Jenny Grogan, som flytter sydpå til en ny, solbeskinnet tilværelse i Florida, hvor de bliver ansat som journalister på hver sin avis og køber deres første hus.

De overvejer at få børn. men anskaffer sig en hund indtil videre en lille nuttet golden retriever, som får navnet Marley. I løbet af ingen tid bliver den til en 50 kg tung damptromle af utæmmet energi og forvandler deres hjem til et katastrofeområde.

De urørlige (drama, 2011)

Phillipe er mangemillionær og efter en ulykke er han blevet lam fra halsen og ned. Driss er arbejdsløs og småkriminel og får mod forventning stillingen som Phillipes personlige assistent. Trods store sociale og kulturelle forskelle udvikler de et varmt venskab, hvor de begge får udfordret deres syn på verden.

Bollevenner (komedie, romantik, 2011)

I den romantiske komedie ‘Bollevenner’ forsøger den New York-baserede headhunter Jamie at lokke den LA-baserede Dylan til et lukrativt job i New York, og de to singler bliver hurtigt gode venner. Snart vover de sig ud i et sexet vokseneksperiment: Kan to venner tilføje “hyggesex” til deres platoniske venskab og så undgå alle de faldgruber, der uvilkårligt opstår, når man bliver forelsket? Eksperimentet viser sig dog at blotte dem langt mere – og i flere henseender – end planlagt.

Interstellar (science fiction, drama, 2014)

Science fiction-filmen ‘Interstellar’ foregår i en fremtid, hvor kloden er ved at løbe tør for ressourcer, og menneskets tid på Jorden nærmer sig enden.

Et hold forskere, deriblandt familiefaren Cooper, må derfor udføre den vigtigste mission i menneskehedens historie: Rejse ud til andre galakser for at undersøge om vi har en fremtid blandt stjernerne. 

Instruktøren Christopher Nolan er ikke hvilken som helst filmskaber. Med værker som Inception og The Dark Knight-trilogien har han skabt det ene stort anlagte, anmelderroste og massivt indtjenende værk efter det andet.

LÆS OGSÅ: 9 ting du skal fortælle dig selv, hvis du vil være succesfuld

The Purge: anarki (thriller, gyser, 2014)

Filmen ‘The Purge: Anarki’ fortsætter med den usædvanlige tradition fra The Purge, og det er endnu engang tilladt at begå mord og udøve vold i de 12 timer, udrensningen står på.

Langt de fleste Los Angeles-borgere låser sig inde i deres topsikrede huse for at nyde nattens voldelige begivenheder på deres fladskærme, men aftenen begynder anderledes uhyggeligt for et ungt par, da deres bil bryder sammen langt fra deres bopæl. 

James DeMonaco har skrevet og instrueret historien om den årlige begivenhed, hvor ordensmagten sætter loven i parentes, så befolkningen kan komme af med sine frustrationer og myrde løs. 

Gone Girl (thriller, 2014)

I David Fichers thriller, ‘Kvinden der forsvandt, melder Nick Dunne sin smukke kone, Amy, savnet under mystiske omstændigheder.

Da politiets efterforskning sætter i gang, og en stigende mediebevågenhed tager fat, begynder Nicks beskrivelse af et lykkeligt forhold at smuldre. Snart skaber hans løgne, bedrag og underlige opførsel grobund for spørgsmålet: Slog Nick Dunne sin kone ihjel?

Kilde: kino.dk

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide